Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πρωινές ασκήσεις για τη Skoda Ξάνθη


Το πρωινό της Τετάρτης τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ συγκεντρώθηκαν στο προπονητήριο της ομάδας για να δώσουν συνέχεια στην προετοιμασία ενόψει του αγώνα της Δευτέρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι ποδοσφαιριστές μετά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και την αερόβια προθέρμανση, στη συνέχεια ακολούθησαν τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου στις ασκήσεις τακτικής και στα παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους, που αποσκοπούσαν στην βελτίωση του passing game, των τελειωμάτων και στην γρήγορη αντίδραση. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα ο Παντελής Καπετάνος ενώ ο Γουάλας ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς.

Ευχαριστήριο της ΕΠΣ Ξάνθης για όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή του 38ου τελικού Κυπέλλου


Σύσσωμη η Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ευχαριστεί θερμά τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που παραβρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA και παρακολούθησαν τον 38ο τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ.
Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή απέδειξαν πως το ποδόσφαιρο της Ξάνθης έχει μέλλον και πως το φίλαθλο πνεύμα στον Νομό μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και αναγνωρίζει τις αξίες του αθλητισμού και του fair play.

Χειροπέδες σε 73χρονο για....όπλα στην Κομοτηνή


Συνελήφθη χθες 9-2-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 73χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 15.000 μακροχρόνια ανέργους, άνω των 50 ετών. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών» ενέκρινε χθες το ΔΣ του ΟΑΕΔ με εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Μέσω του προγράμματος ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει 15.000 νέες θέσεις επιχορηγούμενης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Πρόκειται για μια ηλικιακή κατηγορία μακροχρόνια ανέργων που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας και την εκπλήρωσης των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους υποψηφίους για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα.

Στην...Αστυνομία της Κομοτηνής, 46χρονος με 7.190 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 31 κιλά καπνό

Συνελήφθη χθες 9-2-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Την Παρασκευή οι συνεδριάσεις της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα (Πλατεία Δημοκρατίας) προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87): 

Συννεφιά και βροχές όλη την εβδομάδα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέχρι και την Κυριακή στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς αλλά με τις θερμοκρασίες να μην παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Πιο συγκεκριμένα οι πρώτες βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους από σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος να πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 8 μποφόρ, σύμφωνα με το Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το οποίο αναμεταβίβασε το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγους προς ενημέρωση πολιτών και αλιευτικών Συλλόγων.

Στον Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής απο τις 13 έως και τις 15 Φεβρουαρίου




Την Εικόνα της Μυροβλύτισσας Παναγίας Μαλεβής, υποδέχεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 18.00 το απόγευμα, η οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και τις 15 Φεβρουαρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εικόνα της Παναγίας Μαλεβή, βρίσκεται στην Κυνουρία της Αρκαδίας, σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ελλάδας.
Η Εικόνα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, που σύμφωνα με την ιερά παράδοση αγιογράφησε ο Απόστολος Λουκάς, είναι ευρέως γνωστή ως θαυματουργή και μυροβλύτισσα.

Δώρα αγάπης σε 26 ανασφάλιστα παιδιά της Ξάνθης από τους «Κατασκηνωτές»


Οι Κατασκηνωτές συμμετείχαν για τρίτη χρονιά στη δράση «ΕΜΒΟΛΙΑ-ΖΟΥΜΕ παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα» που υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ξάνθης με την Μ.Κ.Ο «Αποστολή - Άνθρωπος»  για τον εμβολιασμό παιδιών ανασφάλιστων γονέων,
χρονίως ανέργων καθώς και παιδιών που ζουν στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.
Πιο συγκεκριμένα, εθελοντές-μέλη των Κατασκηνωτών ετοίμασαν δέματα αγάπης με είδη ένδυσης και παιχνίδια που συγκεντρώνει ο σύλλογος στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης «Κατασκήνωση Αγάπης» και στη συνέχεια τα παρέδωσαν στα 26 παιδιά που συμμετείχαν στη δράση εμβολιασμού.