Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμοί σε ανασφάλιστα παιδιά στο Δήμο Τοπείρου


 Συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το πρόγραμμα «Συμμετοχή των ανασφάλιστων μαθητών των σχολείων του Δήμου Τοπείρου στο πρόγραμμα «Εμβολιά- ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός για το 2016  στον οικισμό Κύρνου.
Η προσέλευση των παιδιών με τους γονείς τους ήταν μεγάλη και οι γιατροί εξέτασαν και εμβολίασαν τα μικρά παιδιά του Δήμου.

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης


Με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει στις 16 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Αποχής... συνέχεια έως τις 19 Φεβρουαρίου για τους Μηχανικούς της χώρας


Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό προχωρούν οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων κ Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 15/2 έως 19/2/2016.

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Ροδόπη

Συνελήφθη χθες 11-2-2016 το μεσημέρι, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλλύρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γερμανίας, για απάτη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Το μήνυμα της Κυριακής: "Τα χαρακτηριστικά της Πίστεως"

Η περίπτωση της Χαναναίας γυναίκας του σημερινού ευαγγελικού αναγνώσματος μας προσφέρει την ευκαιρία για μια σύντομη ανάλυση της χριστιανικής πίστεως και των γνωρισμάτων της.
Κατ’ αρχήν η Χαναναία πιστεύει στη μεσσιανική εξουσία του Ιησού, τον οποίο αποκαλεί «υιόν Δαυΐδ». Η απλότητα του Χριστού, που εμπόδισε τους Ιουδαίους να τον αναγνωρίσουν ως τον αναμενόμενο Μεσσία, δεν εμποδίζει την πιστή Χαναναία να ιδεί στο πρόσωπό Του τον απεσταλμένο από τον Θεό νικητή της φθοράς και ελευθερωτή των ανθρώπων από τον πόνο και την ασθένεια.

Νέα "κόντρα" στο Δήμο Αβδήρων με φόντο την απόλυση εργαζόμενου στη ΔΕΥΑ


Νέα κόντρα στο Δήμο Αβδήρων φέρνει μια απόλυση ενός εργαζόμενου στη ΔΕΥΑ, με τον επικεφαλή της Αντιπολίτευσης Βασίλη Τσολακίδη να ζητά από την αποκεντρωμένη Διοίκηση "να ελεγχθεί ο Προεδρος της επιχείρησης για το αν υπέπεσε σε παράπτωμα παράβασης καθήκοντος" και τον ίδιο τον Πρόεδρο της  επιχείρησης να επισημαίνει ότι " θα στραφεί δικαστικώς εναντίων του."
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του Βασίλη Τσολακίδη αναφέρει:

Νέο Δ.Σ για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης ο "Πήγασος"


Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ μέσα σε κλίμα αυτογνωσίας και δημιουργικής συλλογικότητας πραγματοποίησε την εκλογοαπολογιστική του γενική συνέλευση,
εκλέγοντας τα νέα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου μέσα σε ατμόσφαιρα ομοψυχίας
και αποφασιστικότητας συστάθηκε ομόφωνα και το νέο Διοικητικό του Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής:

Τέσσερις νέες δράσεις στο ΕΣΠΑ 2014-2020


Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.

Στις δράσεις αυτές μάλιστα υπάρχουν 4 βασικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και αυτές είναι: