Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Το πρόγραμμα των...μπλόκων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την ερχόμενη εβδομάδα


Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αυτή την εβδομάδα με το πρόγραμμα των... μπλόκων, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος των Αγροτών Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης, να έχει ως εξής:
Η Γέφυρα του Νέστου θα παραμείνει κλειστή από τις 12.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.
Κλειστή μόνιμα θα παραμείνει και αυτή την εβδομάδα η Εγνατία Οδός στο ύψος της Χρυσούπολης.
Στα Κερδύλλια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα..."μπλοκάρουν" την διέλευση οχημάτων από τις 12.00 το πρωί έως και τις 24.00 το βράδυ, ενώ θα ανοιγουν, κάποια διαστήματα το δρόμο, περίπου για δύο ώρες.
Αναφορικά τώρα με τα...μπλόκα από Ξάνθη έως και Αλεξάνδρουπολη, σύμφωνα με τον κ. Δαλάτση "υπάρχει μόνο ένα μικρό μπλόκο στο ύψος του Ιάσμου και όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι είναι ανοιχτοί."
Τέλος σημειώνεται ότι μπλόκα υπάρχουν και σε όλα τα τελωνεία, όπου είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων εκτός των φορτηγών.
"Αυτό θα είναι μάλλον το πρόγραμμα που θα ισχύσει καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας" σημείωσε κλείνοντας ο Πρόεδρος των Αγροτών της Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης.

Οι "Γυναίκες της Αγάπης" κόβουν την πίτα τους της Κυριακή 21 Φεβρουαρίου


Η Επιτροπή "Γυναίκες της Αγάπης" κόβει την πίτα της και απευθύνει πρόσκληση σε όλους να στηρίξουν την εκδήλωση, συμμετέχοντας με 5 ευρώ και απολαμβάνοντας καφέ, τσάι και εδέσματα στη μεγάλη αλληλέγγυα συντροφιά της Ξάνθης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα ΞΕΝΙΑ του Ξενοδοχείου Elisso.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης


Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε εχθές, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σάκης Ιωαννίδης, ο οποίος επισημαίνει οτι η απόφαση αυτή "Βαραίνει όσους ώθησαν τον Πρόεδρο του κόμματός μας να μην λάβει υπόψη του το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ."
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της παραίτησης του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ αναφέρει:

Χειροπέδες σε...Τζιχαντιστή (;) στον Έβρο, με 200.000 φυσίγγια, τουφέκια και διόπτρες


Συνελήφθη σήμερα 14-2-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, ο 40χρονος οδηγώντας ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, με γερμανικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων.



Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, καθώς και στην κατοχή του, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν :
200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών
4 τουφέκια μάρκας Walther
8 διόπτρες
διάφορα χρηματικά ποσά
Επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.