Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Από αύριο οι αιτήσεις για 15.000 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Από αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας.»
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

2 ληστείες, 1 απόπειρα, 5 διαρρήξεις και 3 κλοπές οχημάτων σε δυο μήνες στην Ξάνθη. Χειροπέδες σε 18χρονο


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 2 ληστείες, 1 απόπειρα ληστείας, 5 διαρρήξεις επιχειρήσεων και οχημάτων και 3 κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα 29-12-2015 έως 13-2-2016, στο νομό Ξάνθης.
Συνελήφθη προχθές 13-2-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει, λίγες ώρες νωρίτερα, από την πόλη της Ξάνθης.

Νικηφόρα...αρχή για τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης


Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, καθώς επικράτησε χθες της αξιόμαχης Ορεστιάδας με τελικό σκορ 7 - 3, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα που διεξήχθη στην έδρα του συλλόγου.
Την Κυριακή 21-2-2016 θα γίνει ο επαναληπτικός αγώνας, εκτός έδρας αυτή τη φορά, στην έδρα της Ορεστιάδας.

«Παγωμένο» και…άνευ άδειας λειτουργίας το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40 παραστάσεις το….χρόνο


Στο…κρύο παρακολουθούν τις παραστάσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα οι θεατές στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Κάτι που επιβεβαιώνουμε και εμείς ως εφημερίδα, αφού παραβρεθήκαμε στην παράσταση «Ωχ τα νεφρά μου» την περασμένη Τετάρτη και είδαμε από κοντά και τις αντιδράσεις του κόσμου για την κατάσταση αυτή.
Σημειώνεται ότι ναι μεν, από ότι μπορέσαμε να μάθουμε, ο λέβητας λειτουργούσε κανονικά, αφού τόσο στην είσοδο, όσο και στα καμαρίνια ο χώρος ήταν ζεστός, αλλά δεν λειτουργούσε καθόλου ο κλιματισμός μέσα στον αμφιθεατρικό χώρο.
Συν τοις άλλοις βέβαια, μόνο ωραίο δεν είναι το θέαμα με το…κλειστό μικρό «κυλικείο» του Αμφιθεάτρου, από το οποίο κανένας θεατής δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε ένα μπουκάλι νερό.
Πρόκειται για ένα χώρο, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενεί ακόμη και ερασιτεχνικές παραστάσεις, όχι μόνο θεατρικές αλλά και μουσικές και ο οποίος βέβαια, δεν έχει άδεια λειτουργίας, συνεπώς οι παραστάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν εκεί ανέρχονται σε μόλις σαράντα το…χρόνο.
Είναι γνωστό ότι όλα είναι θέμα…άδειας λειτουργίας πλέον για να μπορέσει αυτό το «στολίδι» της πόλης μας να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επίσης είναι γνωστό ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, έχει ολοκληρώσει το ζήτημα, με την στατική επάρκεια του κτιρίου, ενώ υπάρχει και βεβαίωση καλής λειτουργίας ηλεκτρολογικών.
Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθεται είναι:
- Γιατί εφόσον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, κωλυσιεργεί η απαραίτητη άδεια λειτουργίας;
-Γιατί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, δεν ξεκινά τις απαραίτητες «επεμβάσεις», αναφορικά με την υγιεινή, τις τουαλέτες για ΑμεΑ, τα καμαρίνια και με όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται προκειμένου να «ανοίξει» τις πύλες του το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και να φιλοξενεί ακόμη και τις ερασιτεχνικές προσπάθειες.
-Γιατί να μην μπορούν οι θεατές, να απολαμβάνουν, το χειμώνα τις παραστάσεις σε ένα ζεστό αλλά και…«φιλικό»περιβάλλον;
Ερωτήματα για τα οποία και θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις.

Χειροπέδες σε 37χρονο για ναρκωτικά στην Ξάνθη


Συνελήφθη προχθές 13-2-2016 το μεσημέρι, στη Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του συνολικά 68 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων TAVOR και VULBEGAL, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Ξανθιώτικο καρναβάλι 2016: Η Βασίλισσα, οι καλλιτέχνες και μια διοργάνωση… «σαν παλιό σινεμά.» Εντός ημερών οι οριστικές αποφάσεις


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, αναφορικά με το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016, αφού η «πόλη με τα χίλια χρώματα» θα φιλοξενήσει για άλλη μια φορά, πλήθος επισκεπτών, καρναβαλιστών αλλά και καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν την όλη διοργάνωση, η οποία εκτός των άλλων θα έχει και έναν πολλά υποσχόμενο τίτλο. «Σαν παλιό σινεμά.»
Η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση θα έχει οκτώ στον αριθμό άρματα, ενώ δύο άρματα, θα πλαισιώσουν τους μικρούς….καρναβαλιστές στην παιδική.
Αναφορικά τώρα με τους καλλιτέχνες, αν και αυτοί θα ανακοινωθούν επίσημα, μετά και από τις οριστικές αποφάσεις που θα λάβει στη συνεδρίασή του το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, την διοργάνωση θα πλαισιώσουν νεανικά συγκροτήματα.
Μάλιστα, αναφορικά με την βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού, αυτή φαίνεται πως βρέθηκε τελικά και πρόκειται για μια ξανθιά, αιθέρια ύπαρξη, μοντέλο στο επάγγελμα, η οποία «απασχόλησε» τα περιοδικά για τις…σχέσεις της, με γνωστό και πολλά υποσχόμενο Έλληνα καλλιτέχνη, αλλά και με εκπρόσωπο της….Βουλής.
Το μόνο που μένει, είναι να επιβεβαιωθούν, οι παραπάνω πληροφορίες και αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, στην συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, όπου και θα οριστικοποιηθούν όλες οι αποφάσεις.

Συνεχίζονται οι...«μυστήριες» υποθέσεις στον Έβρο. Χειροπέδες σε Σλοβάκο, για...νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Συνελήφθη χθες 14-2-2016 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σλοβακίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπή.

Κοπή πίτας και αρχαιρεσίες για την Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης. Νέος Πρόεδρος ο Τάσος Τεφρωνίδης


Με νέο πρόεδρο τον Τάσο Τεφρωνίδη συνεχίζει τις προσπάθειες του η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης η οποία την περασμένη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 , σε μια όμορφη εκδήλωση σε κεντρικό καφέ της πόλης μας και με την παρουσία αρκετών μελών, έκοψε την βασιλόπιτα της.

Την Τρίτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων


Με 18 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 18.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.
Πιο αναλυτικά τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, προκειμένου να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις, είναι τα εξής:

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, αυτή την εβδομάδα


Κοντά σε όλους τους πολίτες και του πιο...απομακρυσμένου χωριού, θα βρεθεί για άλλη μια εβδομάδα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ξάνθης, η οποία δίνει στη δημοσιότητα, τα δρομολόγια που θα πραγματοποιήσει, από σήμερα 15/2 έως και την Κυριακή 21/2/2016: