Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης


Την παραίτησή του για "λόγους ευθιξίας" υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά τον σάλο και τη σφοδρή δυσαρέσκεια που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του περί ...παραπλανημένων από τον Πρωθυπουργό αγροτών.
Η παραίτηση του κ. Σγουρίδη θα εξεταστεί από τον Πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση. Ωστόσο είναι βέβαιο ωστόσο ότι θα γίνει δεκτή, καθώς στην κυβέρνηση πνέουν μένεα εναντίον του ( υπό προθεσμία πλέον ) υφυπουργού...

Απόπειρα απάτης μέσω...διαδικτύου στην Καβάλα


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Θέσεις για 504 ανέργους απο 18 έως 24 ετών στην Ξάνθη, απο τον ΟΑΕΔ


Στους 504 ανέρχονται οι ωφελούμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας απο 18 έως 24 ετών.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας» και είναι συνολικού προϋπολογισμού, 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

Έκκληση για να…«σταθεί» στα πόδια της η 22χρονη Χριστίνα απο την Ξάνθη


Συγκλονίζει την Ξάνθη, η ιστορία της Χριστίνας, μιας 22χρονης κοπέλας από το Τύμπανο Ξάνθης, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το οποίο κόντεψε να της κοστίσει την ίδια της τη ζωή.
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη Γερμανία όπου κάνει θεραπείες για να περπατήσει ξανά εδώ και τρεις μήνες, αλλά το κόστος της θεραπείας είναι δυσβάσταχτο, καθώς αγγίζει τις 12.000 ευρώ το μήνα και έτσι δεν έχει την δυνατότητα να τις συνεχίσει και μάλιστα παρά το γεγονός ότι ύστερα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχει ξεκινήσει να κάνει ξανά τα πρώτα της βήματα.
Για το λόγο αυτό, φίλοι και κοντινά της πρόσωπα ζητούν την, όποια οικονομική ενίσχυση των Ξανθιωτών συμπολιτών μας, αφού έχει ήδη ανοιχθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομά της, προκειμένου η κοπέλα αυτή, να σταθεί κυριολεκτικά, στα πόδια της.
Ωστόσο για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μαζευτούν τα χρήματα της θεραπείας της.
Έτσι όσοι το επιθυμούν μπορούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι και να βοηθήσουν την 22χρονη κοπέλα, με όποιο χρηματικό ποσό δύνανται, το οποίο μπορούν να καταθέσουν στο όνομά της και στον παρακάτω λογαριασμό.


BIC: PIRBGRAA (Τράπεζα Πειραιώς)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5358-071744-698
IBAN:GR18 0172 3580 0053 5807 1744 698

Χριστίνα Σαρίδου

Μοίρασε....αρμοδιότητες η Λαική Ενότητα Ξάνθης


Κατά την ανοιχτή συνεδρίαση της εννεαμελούς Πολιτικής Επιτροπής (ΠΕ) της Λαϊκής Ενότητας Ξάνθης, στις 16/2/2016 στο ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ», κατανεμήθηκαν -στη βάση συναινετικής διαδικασίας- οι εξής αρμοδιότητες στους παρακάτω τομείς:

Νεολαίας: Γρηγόρης Ταστζιόγλου και Χαρά Τζουβάρα
Αγροτικό: Γρηγόρης Καραγιαννίδης και Νικολέτα Παπακωνσταντίνου
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Δημοτικές υποθέσεις: Αντώνης Κοσμίδης
Εργάτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι: Νίκος Κοσμίδης
Δημόσιοι Υπάλληλοι: Αλέξανδρος Κηπουρός
Πολιτισμός: Φίλιππος Ζούγλος και Νίκος Κοσμίδης
ΜΜΕ (Τύπος – Ραδιόφωνο – Τηλεόραση): Αντώνης Κοσμίδης
Ταμείο: Γρηγόρης Καραγιαννίδης
Οργανωτικό: Άγγελος Κολώνιας

Δωρεάν ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, απο τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης (Βορείου Ελλάδος) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουριστικού Ξεναγού, την 21η Φεβρουαρίου, και διοργανώνει δωρεάν ξενάγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης).
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 το πρωί. 
Για δηλώσεις συμμετοχής (έως 40 άτομα) μπορείτε να απευθύνεστε τηλέφωνο 6976-478073 και στην ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου έως της  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Μετά τις Πανελλαδικές οι απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου


Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει τα εξής:
-Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ' τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ' τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
-Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ' τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ' τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.
-Στους μαθητές χορηγείται απολυτήριο, στο οποίο δεν υπολογίζονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: Epoli.gr

«Μαχαιρώματα» στη…«μαραθώνια» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης


Λίγα λεπτά μετά τις 23.00 αποχώρησαν εχθές οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης, από την….μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία περιείχε για άλλη μια φορά, διαφωνίες, «μαχαιρώματα» και…κόντρες, κυρίως στα….εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα.

47.214 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ…ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ… ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Πολλά ήταν τα θέματα που έθεσε η παράταξη «Κοινωνία Δημοτών», με επικεφαλής τον Θανάση Ξυνίδη, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το θέμα για το Δημοτικό πάρκιγνκ, για το οποίο όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης, υπάρχουν οφειλές ύψους 47.214 ευρώ, από την εκμισθώτρια.
Παρόν όμως στο συγκεκριμένο θέμα ήταν και εκπρόσωπος του…άλλοτε Δημοτικού πάρκινγκ, ο οποίος ζήτησε το λόγο, καλώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης να απαντήσει στο αν υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά ο χώρος.
Λόγος ο οποίος ωστόσο δεν του δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. 



Η….«ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ…»
Άλλο ένα θέμα που απασχόλησε το Σώμα, ήταν αυτό της περιβόητης «Γειτονιάς του Αη Βασίλη» για την οποία ζητήθηκαν από την παράταξη του Θανάση Ξυνίδη τα ακριβή ποσά εσόδων και εξόδων, από το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, η πρόεδρος του οποίου απουσίαζε.
Έτσι για το θέμα αυτό τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος και κατέθεσε στο προεδρείο τα έγραφα του….απολογισμού της «Γειτονιάς.»
Μάλιστα ο ίδιος ρωτήθηκε από τον κ. Ξυνίδη για το αν εισηγήθηκε ποτέ το Κέντρο Πολιτισμού για τον χώρο στον οποίο στήθηκε η «γειτονιά» και ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν έγινε ποτέ.»
Επίσης αναφορικά με την «Γειτονιά» «θίχτηκε» και το ζήτημα για το αν τα παιχνίδια παραχωρήθηκαν δωρεάν από τον επαγγελματία, ή αν εκμισθώθηκαν.
Στην συζήτηση επενέβη ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας αφενός ότι «για άλλα ζητήματα ελήφθησαν οι αποφάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, για άλλα ζητήματα οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ η τοποθέτηση των παιχνιδιών, αφορά σε απόφαση του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και όχι στο Κέντρο Πολιτισμού» και αφετέρου ότι «το Λύκειο Ελληνίδων διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συναλλαγή με τον κύριο που παραχώρησε το καρουζέλ, το τρενάκι και το πλαστικό παγοδρόμιο.»

ΟΙ…ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ…
Οι….μπανάνες του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης και το…κόστος των 8.5 ευρώ το κιλό, ήταν ένα από τα θέματα που «άναψε τα αίματα» κατά την χθεσινή συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε ο Πρόεδρος του Κέντρου Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης για λόγους υγείας και έτσι τις…απαντήσεις, που μάλλον δεν κάλυψαν και πολλούς, έδωσε στην «Κοινωνία Δημοτών» αλλά και σε όλο το Σώμα, ο Οικονομικός Διευθυντής του Κέντρου κ. Τσακίρης, ο οποίος απάντησε με την φράση «ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ήταν λάθος, αλλά αυτό δεν έχει καμία ουσία. Οι τιμές κυμαίνονται από 1.20 ευρώ έως 1.60 ευρώ το κιλό για τις μπανάνες.»
Με διευκρινιστική ερώτηση επανήλθε ωστόσο ο Θανάσης Ξυνίδης, η οποία αφορούσε στο αν και πέρυσι οι….ενδεικτικές τιμές ήταν «λανθασμένες.»
Τελικά σαφή απάντηση για το τι έγινε τελικά με το ζήτημα της…μπανάνας κανείς δεν έλαβε και το θέμα έληξε, προς το παρόν από ότι αντιληφθήκαμε και τη θέση του πήρε το ζήτημα με τις παιδικές χαρές, για το οποίο η Δημοτική Αρχή, επιφυλάσσεται να απαντήσει σε…επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα, θα συζητηθεί και το θέμα που τέθηκε αναφορικά με την Πυρασφάλεια του κλειστού αθλητικού κέντρου Φίλιππος Αμοιρίδης.



«ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ… »
Μια απόφαση η οποία αφορούσε σε διορισμό Ορκωτών Λογιστών στο Δήμο, στάθηκε η αιτία για ένα νέο γύρο… διαφωνιών και εντάσεων, αφού σύμφωνα με την «Κοινωνία Δημοτών» «αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την πρώτη φορά οι προσφορές που έγιναν χωρίς το ΦΠΑ ενώ τη δεύτερη φορά γίνεται μια νέα ανάρτηση με τις προσφορές στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ο ΦΠΑ.»
Πρόκειται για μια,…ορθή επανάληψη, η οποία σύμφωνα με τον κ. Ξυνίδη, «άλλαξε το διατακτικό, κάτι που δεν επιτρέπεται να γίνει και για το οποίο θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί το Σώμα ή έστω οι επικεφαλείς των παρατάξεων.»
Το «λάθος» όμως αυτό, όπως το αποκάλεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, στάθηκε η αφορμή να «ξεσπάσει» και ο Επικεφαλής της «Νέας Εποχής» Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «το πρόβλημα είναι η ευκολία με τον οποία αλλάζετε την απόφαση με ένα…«ένα λάθος έγινε.» Δεν είναι δικαιολογία το «λάθος κάναμε.»
Την πικρία του και τον «θυμό» του εξέφρασε εκείνη τη στιγμή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο οποίος ανεβάζοντας τους τόνους διευκρίνισε ότι «δεν αλλάζουμε αποφάσεις. Αυτό δεν το δέχομαι.»

Η ΥΠΟΘΕΣΗ….ΣΑΒΒΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ- CD

Με τον Γιάννη Σαββιδάκη να επανέρχεται στο…προσκήνιο, συνεχίστηκαν οι εντάσεις και οι καυγάδες κατά τη χθεσινή…«μαραθώνια» κυριολεκτικά συνεδρίαση.
Την ερώτηση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Μπένης ο οποίος επεσήμανε ότι «στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση για τον Γιάννη Σαββιδάκη ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, απάντησε από γραπτό κείμενο πως ο,τι αποφασίστηκε από το Κέντρο Κοινωνικής αλληλεγγύης, ήρθε στο…Κέντρο Πολιτισμού.
Άρα ή ο ίδιος ψεύδεται, ή δεν γνωρίζει από….ημερομηνίες, αφού στις 3/12/2015 το Κέντρο Πολιτισμού έχει απόφαση για την συναυλία του Σαββιδάκη και έρχεται το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας στις 11/12 και επικαλείται 4.400 ευρώ στην επιχείρηση Σαββιδάκης ΑΕ, ενώ την ίδια ημέρα υπάρχει και γνωμοδότηση επιτροπής αξιολόγησης. Περιμένω λοιπόν και από τον Πρόεδρο του ΔΣ και από τον Δήμαρχο να καλέσουν τον πρόεδρο του Κέντρου Αλληλεγγύης και να δώσει εξηγήσεις.»


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ….«ΚΑΙΝΕ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ
Επι του συγκεκριμένου θέματος το λόγο έλαβε και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης ο οποίος υπογράμμισε ότι «την προηγούμενη φορά απαντήθηκε από τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας ότι εμείς λέμε «παραμύθια» για το πόσο κοστίζει το cd με το βιβλίο του Σαββιδάκη και υποχρεώθηκε να μας φέρει τα ονόματα της επιτροπής που διάλεξαν αυτή την τιμή. Εγώ περίμενα να είναι σήμερα εδώ κάποιος εκπρόσωπος να μου ζητήσει συγνώμη γιατί εγώ έφερα τις τιμές με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή. Εδώ είναι τα χαρτιά….Είναι σαν τις…μπανάνες σας, μόνο που αυτά πληρώθηκαν. Άρα είστε ή ψεύτες ή κάτι άλλο κρύβετε. Γιατί υπάρχει dvd που αποδεικνύει ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση Σαββιδάκη.»
Τον Ιπποκράτη Καμαρίδη διέκοψε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» συνέχισε λέγοντας ότι «τα στοιχεία είναι εδώ. Και εδώ λείπουν χρήματα…»
«Αυτό που προηγήθηκε και από τον κ. Μπένη και από τον κ. Καμαρίδη, δεν είναι ανακοίνωση αλλά καταγγελία και είναι εκτός διαδικασίας» σημείωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και το…χάος συνεχίστηκε με φωνές και διαπληκτισμούς.

Η…ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα συνεχίστηκαν και αφορούσαν στην πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης και επι της ουσίας στην ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα και κυρίως την χιονόπτωση που έκανε την εμφάνισή της τον προηγούμενο μήνα στην Ξάνθη.
Ερώτηση την οποία απεύθυνε η παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Σωτήρη Τσιακίρογλου και για την οποία ο υπεύθυνος Παναγιώτης Ταρενίδης απάντησε ότι «προφανώς ο κ. Τσιακίρογλου έλειπε εκείνο το διάστημα από την Ξάνθη.»


ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΝΙΟΥ
Άλλη μια ερώτηση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ήταν αυτή που αφορούσε στο θεματικό Πάρκο του Λιμνίου, το οποίο ναι μεν έχει δοθεί προς χρήση των πολιτών, αλλά δεν έχει γίνει παραλαβή, παρά μόνο διοικητική.
«Υπάρχουν πέντε πόρτες , ωστόσο αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτή η μία» ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει αφενός και έλλειψη προσωπικού και αφετέρου δεν έχει γίνει παραλαβή ακόμη. Ωστόσο έχει γίνει η διοικητική παραλαβή και αυτό προκειμένου να το…χαρεί ο κόσμος.»

ΜΕ 16 ΥΠΕΡ-12 ΚΑΤΑ «ΠΕΡΑΣΕ» Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ-ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ
Στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα τώρα, συζητήθηκαν 27 στον αριθμό και τα περισσότερα ήταν διοικητικού χαρακτήρα.
Ωστόσο ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και το οποίο αφορά όλους τους πολίτες της Ξάνθης ήταν αυτό της «προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ξάνθης και ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ για τη «Λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων κατά την έννοια του Νόμου 2939/2001 και βελτίωση μεθοδολογίας Διαχείρισής του - Υποστηρικτικές ενέργειες Δήμου ΞΑΝΘΗΣ», τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και την εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης για την υπογραφή της.»
Θέμα το οποίο όχι απλά συζητήθηκε αλλά ήταν τόσο μεγάλες οι αντιφάσεις, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να γίνει διά ανατάσεως της χειρός, αφού τα χρήματα που ζητούνται ανέρχονται σε 39.665 ευρώ.
«Μας φέρνετε μια τέτοια σύμβαση με την ΔΙΑΜΑΘ. Οι επικεφαλείς των παρατάξεων σε συνάντηση με τον Δήμαρχο, άλλα είχαμε συζητήσει τότε, άλλα λέμε τώρα και το βασικό είναι τα χρήματα να υπολογίζονται στους 2000 τόνους ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και όχι στους 22000 τόνους απορριμμάτων. 40.000 ευρώ για να πάρουμε….λόγια» επεσήμανε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, ενώ από την δική του πλευρά ο Δημήτρης Μπένης σημείωσε ότι «τι να ψηφίσουμε εφόσον οι 800 κάδοι στην Ξάνθη έχουν τοποθετηθεί ήδη; »
Στην δική του τοποθέτηση ο Νίκος Ανταμπούφης, υπογράμμισε ότι «δεν δεχόμαστε να συζητάμε μια τέτοια προγραμματική σύμβαση εφόσον το νομοθετικό πλαίσιο έχει αλλάξει αφενός και αφετέρου θέλουμε να μάθουμε αν έχει γίνει έρευνα ή αποφασίστηκε εκ των προτέρων η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ»
Τελικά το θέμα «πέρασε» με 16 ψήφους υπέρ και 12 κατά.

ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ…2030
Κατά τα λοιπά θέματα, άλλα «πέρασαν» ομόφωνα, άλλα κατά πλειοψηφία ενώ εντύπωση προκάλεσε και το 10ο στη σειρά θέμα, που αφορούσε σε ένα υπό εκπόνηση σχέδιο δράσης αειφορικής ενέργειας, ή αλλιώς στο…«Σύμφωνο των Δημάρχων» για το οποίο εμπλέχθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Παραγωγής και Διοίκησης, με υπογράφων τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Μπότσαρη, αντί για το τμήμα των Μηχανικών Περιβάλλοντος για παράδειγμα που θα ήταν και το πιο… αρμόδιο.
Μάλιστα το εν λόγω σχέδιο έχει χρονικό ορίζοντα το….2030, ενώ ο θόρυβος που προκλήθηκε αφορούσε στο γεγονός ότι τα έγγραφα θα έπρεπε να αποστέλλονται στο Δήμο με τον κ. Μπότσαρη να υπογράφει ως εκπρόσωπος, όπως άλλωστε σημείωσε και ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» Γιώργος Κολλάρος.