Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενίσχυσε τα Γυμνάσια του Δήμου Τοπείρου ο Θωμάς Μίχογλου



Τα Γυμνάσια Ερασμίου, Ολβίου και Τοξοτών του Δήμου Τοπείρου ενίσχυσε με συστήματα Η/Υ ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου. 
Στην σημερινή εποχή που η τεχνολογία της πληροφορικής αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εκπαίδευσης, ο Δήμος προσπαθεί με τα μέσα που έχει να βοηθάει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους μαθητές δίνοντας τους εφόδια για την καλύτερη εκμάθηση των υπολογιστών και των προγραμμάτων που τα συνοδεύουν. 


Την παράδοση των συστημάτων την έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος που συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μικρούς μαθητές, ενώ στο Γυμνάσιο Τοξοτών παρακολούθησε και ένα μάθημα περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης και συνεχάρη τους μαθητές για το μεγάλο ενδιαφέρον την αγάπη τους για τα μαθήματα.

Onirama, Μέλισσες, Vegas και Stavento στο Καρναβάλι της Ξάνθης. 54.381,34€ το συνολικό κόστος των καλλιτεχνών


Για τις Θρακικές Λαογραφικές γιορτές, το πρόγραμμα αλλά και το κόστος των καλλιτεχνών συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το οποίο μάλιστα έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με το φλουρί να….«πέφτει» στο κομμάτι των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, που είχαμε την τιμή να κρατήσουμε εμείς στα χέρια μας…Και του χρόνου συνάδελφοι!!!


«ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ…»
Πριν όμως από το…πρόγραμμα του Καρναβαλιού, υπήρξε συζήτηση σε ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, που αφορούσε στους χορηγούς επικοινωνίας του φετινού καρναβαλιού.
Πέρα λοιπόν από την ΕΡΤ, στους χορηγούς επικοινωνίας συμπεριλαμβάνεται ένα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, πιο συγκεκριμένα το Κοσμοράδιο και ως είθισται το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.
Ωστόσο το ζήτημα που δημιουργήθηκε και το οποίο συζήτησε το σώμα, είναι το τι θα γίνει με τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ερώτηση την οποία έθεσε ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ο,τι «πέρα από τα κρατικά μέσα, όπως η ΕΡΤ, υπάρχουν και τα τοπικά, τα οποία χρειάζονται για να αγκαλιάσουν τον θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, αφού πανελλαδικό ενδιαφέρον ναι μεν υπάρχει το τριήμερο εκείνο, ωστόσο οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται πολύ περισσότερες ημέρες και απευθύνονται και στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης.»
Από την δική του πλευρά ο Δημήτρης Μπένης επεσήμανε ότι «μετά τα…περσινά μας περιμένουν στη «γωνία.» Υπάρχει θέμα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ξάνθης που πρέπει να το…«θεραπεύσουμε» και η θεραπεία είναι να τους βάλουμε όλους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης. Άρα θεωρώ ότι η πρόταση του Συμβουλίου πρέπει έγκειται στο ότι όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης, θα είναι χορηγοί επικοινωνίας, με το ελάχιστο της αμοιβής.»
Στο συγκεκριμένο ζήτημα επενέβη και πάλι ο Μανώλης Τσέπελης σημειώνοντας μάλιστα ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει κάτι σαν…«θεσμός» και να γίνεται κάθε χρόνο και στα καρναβάλια και στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.»
Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, αποφάσισε ομόφωνα, να αποσταλεί σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, πρόταση για χορηγία επικοινωνίας και μάλιστα να ζητηθεί απάντηση έως το Σάββατο το πρωί, προκειμένου να τυπωθεί και το απαραίτητο υλικό.

54.381,34€ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Στο κυρίως θέμα τώρα που ήταν οι ΘΛΕ 2016, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το…κόστος των καλλιτεχνών, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι φέτος έχει…«πέσει» αρκετά, αφού αυτό ανέρχεται σε 54.381,34 € για όλες τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από 27 Φεβρουαρίου 2016 και θα τελειώσουν κατά την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, με μουσική εκδήλωση στη Σταυρούπολη.


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών θα γίνει στις 27/2 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, με τον μουσικό Γκεράκη Τσαρμαντίδη, από τους «μπάντα τέτοια», ο οποίος εκτός αυτής της εκδήλωσης, θα συμμετέχει την Τετάρτη 2/3 στους παραδοσιακούς χορούς και στα παιδικά χορευτικά που θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, στη συναυλία «Μπάντα Τέτοια» και στη βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων την Τσικνοπέμπτη 3/3 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 7, 8 και 9/3/2016.
Αναφορικά τώρα με τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν Ξανθιώτες και επισκέπτες κατά την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, αυτά είναι:
Οι Onirama, η συναυλία των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/3, μετά την Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.
Οι Μέλισσες, που θα ταξιδέψουν το κοινό στα δικά τους «μουσικά μονοπάτια» στις 10/3.
Την Παρασκευή 11/3 και πάλι στην Κεντρική Πλατεία, θα κάνουν την εμφάνισή τους οι Vegas & the mode, ενώ το Σάββατο 12/3, την βραδινή καρναβαλική παρέλαση θα «καλωσορίσουν» οι Stavento.
Σημειώνεται ότι παρουσιαστής της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης φέτος θα είναι, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος άνθρωπος, ο Τάσος Ριζόπουλος ο οποίος αναμφισβήτητα είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες της Ελλάδας με τηλεοπτική παρουσία σε πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας κανάλια όπως STAR CHANNEL,ALFA, TV MAKEDONIA TV 100 και ΕΓΝΑΤΙΑ ΤV! Ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζεται ως Guest Dj σε γνωστά CLUB της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Στο μεταξύ το πρόγραμμα των ΘΛΕ, πέρα των παραπάνω ονομάτων περιλαμβάνει καθημερινά εκδηλώσεις, χορούς, παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια και υπόσχεται πολλά σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο Ξανθιώτες αλλά και επισκέπτες.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, τιμά τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει μνημόσυνο- εκδήλωση για την επέτειο θυσίας του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγορίου Αυξεντίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και περιλαμβάνει:

Προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά σε...κρατούμενο της Ασφάλειας Ξάνθης. Χειροπέδες σε 50χρονη


Συνελήφθη χθες 17-2-2016 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 50χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τον 25χρονο ημεδαπό, κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης.

Στις 27 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο οποίος προσκαλεί όσους το επιθυμούν να διασκεδάσουν με τους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του γης του Πόντου.
Τα «αστέρια» της βραδιάς θα είναι οι Στάθης Νικολαϊδης και Μπάμπης Ιωακειμίδης στο τραγούδι, Γιώργος Ατματσίδης και Τάσος Πετρόπουλος στην λύρα, Γιώργος Χαραλαμπίδης και Κώστας Ζώης στο νταούλι και Νίκος Μεταξάς στα πλήκτρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΠΟΛΛΩΝ» ( 5ο χιλ. Ξάνθης-Λάγους), ενώ η τιμή της πρόσκλησης είναι 15€ και  10€ για παιδιά δημοτικού και αυτή συμπεριλαμβάνει ένα πλήρες μενού αλλά και απεριόριστο ποτό.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα25410 78811 (Γραφείο Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης ) και 6987266928 (Γιώργος.)
Η πολλά υποσχόμενη Ποντιακή βραδιά θα ξεκινήσει στις 21.30.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Στα ίχνη του τελώνου»

Με ιερό ενθουσιασμό ο φαρισαίος υμνεί τον εαυτό του. Τον θαυμάζει, διακηρύττει την αγιότητα και την υπεροχή του. Δε μοιάζει αυτός με τους άλλους ανθρώπους, που είναι βουτηγμένοι στην κλεψιά, την τοκογλυφία, την ανηθικότητα. Μέσα στο υπεροπτικό του παραλήρημα αναφέρεται περιφρονητικά στον τελώνη που προσεύχεται μαζί του. Ο υπερήφανος, όταν πρόκειται να τονίσει την υπεροχή του, λίγο νοιάζεται αν μειώνει τους άλλους.

Οι κρίσεις των Διευθυντών της ΕΛ.ΑΣ


Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Ιωάννη Διαμαντόπουλου και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αριστείδη Ανδρικόπουλου.
Κρίθηκαν προακτέοι στον βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω (35) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:

Η τοποθέτηση των Υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ


Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας


Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
· Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ως Υπαρχηγός του Σώματος
· Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας
· Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και
· Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη «Γειτονιά των Αγγέλων» ο Παντελής Παντελίδης


Θλίψη σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του γνωστού καλλιτέχνη Παντελή Παντελίδη, ο οποίος βρήκε, τραγικό θάνατο στις 08:20 σήμερα, Πέμπτη 18/02/2016 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού όταν το Ι.Χ που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε δέντρο.
Παράλληλα, τραυματίστηκαν σοβαρά οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα.
Ο Παντελής Παντελίδης διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στο νοσοκομείο μετέβη επιχειρηματίας γνωστού νυχτερινού κέντρου, ο οποίος και αναγνώρισε τη σορό του άτυχου τραγουδιστή.
Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και τον οποίο αγαπούσε πολύ και η πόλη της Ξάνθης.
Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος[2]. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.
Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».