Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Skoda Ξάνθη: Εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανθρακικό


Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, ενόψει του αγώνα Πρωταθλήματος, SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, την Κυριακή 21/02/2016 και ώρα 17.15, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται ως εξής:

Ανησυχία για τις πενταήμερες μαθητικές εκδρομές λόγω...μπλόκων

Ανοιχτή επιστολή απηύθυνε χθες ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας με την οποία ζητά «να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών στους προορισμούς τους.»
Η ίδια ανησυχία για την τύχη των μαθητικών εκδρομών των σχολείων που ξεκινούν σήμερα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 23 Απριλίου, επικρατεί και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ στην επιστολή δεν παραλείπεται να σημειωθεί και «η αδυναμία αλλαγής των ημερομηνιών διεξαγωγής των εκδρομών.»

Έως και την Κυριακή τα…μπλόκα. Κλειστά και τα Έλληνοβουλγαρικά σύνορα. Την Κυριακή οι νέες αποφάσεις


Έως και την Κυριακή σίγουρα, θα παραμείνει ως έχει το ωράριο των…μπλόκων που υπάρχουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος των Αγροτών της Ξάνθης Κωνσταντίνος Δαλάτσης.
Η Γέφυρα του Νέστου θα παραμένει έως και την Κυριακή κλειστή από τις 12.00 το πρωί εως τις 24.00 το βράδυ.
Κλειστή μόνιμα θα παραμένει και η Εγνατία Οδός στο ύψος της Χρυσούπολης.
Στα Κερδύλλια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι «μπλοκάρουν» την διέλευση οχημάτων από τις 12.00 το πρωί έως και τις 24.00 το βράδυ, ενώ «ανοίγουν» κάποια διαστήματα το δρόμο, περίπου για δύο ώρες.

Φωτογραφία απο Thraki.com.gr 
Αναφορικά τώρα με τα σύνορα, από σήμερα έχει κλείσει και ο Άγιος Κωνσταντίνος από Βούλγαρους, οι οποίοι αντιτίθενται στις κινητοποιήσεις των αγροτών που έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία Βουλγάρων πολιτών και επαγγελματιών ιδιαίτερα στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Νυμφαίας.
Σημειώνεται ότι το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα και γενικά οι κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει η συντονιστική, σε πανελλαδικό επίπεδο, το βράδυ της Κυριακής.

«Η Μικρασιατική Καταστροφή στις Κυπριακές Εφημερίδες.» Από 27/2/2016 έως 14/3/2016 στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης, διοργανώνει έκθεση με τίτλο: «Η Μικρασιατική Καταστροφή στις Κυπριακές Εφημερίδες», από 27/2/2016 έως 14/3/2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης. 

876.752 οι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2016. Τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ


Τα στατιστικά στοιχεία των ανέργων για το μήνα Ιανουάριο έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, με τον αριθμό να ανέρχεται σε 876.752 άτομα.
Πιο αναλυτικά τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν έχουν ως εξής:

«Σαν παλιό Σινεμά...» Η αφίσα του φετινού Καρναβαλιού





«Σαν παλιό σινεμά» Αυτός είναι ο τίτλος των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, απο 26 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου 2016.
Ξανθιώτικο καρναβάλι λοιπόν 2016 και αυτή είναι η αφίσα που θα διαφημίσει φέτος όλες τις εκδηλώσεις.
Αφίσα της οποίας το δημιουργικό ανήκει στον Ξανθιώτη Γιώργο Κράλη του ....Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και ο οποίος επιμελείται όλο το δημιουργικό των εντύπων του Κέντρου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Νομού Ξάνθης θα φτάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για άλλη μια φορά οι άνθρωποι της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, η οποία και δίνει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα πραγματοποιήσει απο την Δευτέρα 22/2 έως και το Σάββατο 27/2/2016.

Αποχωρεί απο την Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης, ο Αλέξανδρος Κηπουρός

Με μια μικρή ανακοίνωση, ο Αλέξανδρος Κηπουρός, κάνει γνωστή την αποχώρησή του απο την ΛΑΕ Ξάνθης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έλαβε μια τέτοια απόφαση.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κηπουρός αναφέρει τα εξής: 
«Αγαπητοί μου ,σύντροφοι μου ,για τον λίγο χρόνο που συμπορευτήκαμε μαζί ευχαριστώ για τις όμορφες κουβέντες ανταλλάξαμε αλλά λυπάμαι για τις εμμονές σας.
Αποχωρώ από την πολιτική γραμματεία της ΛΑΕ Ξάνθης για λόγους θεολογικής προσέγγισης .
Διαπιστώνω με λύπη μου ότι είναι άλλη μια αριστερά…. και όχι μια άλλη αριστερά… που ενώ μιλά για έμπνευση απότο απελευθερωτικό, δημοκρατικό όραμα του Ρήγα Φεραίου από την άλλη θέτει στόχο της να γίνει πράξη ο διαχωρισμός Εκκλησίας- κράτους και να αξιοποιηθεί για τις λαϊκές ανάγκες η εκκλησιαστική περιουσία για αυτό και η εμμονή για νέα εθνοσυνέλευση. Διαφωνώντας στον ακρωτηριασμό που έντεχνα παρουσιάζετε,της καινούργιας πολιτιστικής άνοιξης ,σας λέω μόνο τούτο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας και η πνευματική καρδιά της Ελλάδας και θέλοντας να το διαφυλάξω αποχωρώ από το εγχείρημα ΛΑΕ.»