Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

«Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο»: Το 3ο συμπόσιο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας

«Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» είναι ο τίτλος του 3ου συμποσίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας με θέμα την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου: από τον οικογενειακό γιατρό ως τις προκλήσεις της σύγχρονης Βιοτεχνολογίας, απο τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2016, στο Ξενοδοχείο Kouros και στην πόλη της Δράμας.

Αποκλειστικό: Η Βαρβάρα Κίρκη η φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης

Η αιθέρια ξανθιά ύπαρξη που ακούει στο όνομα Βαρβάρα Κίρκη, θα είναι η βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού της Ξάνθης, σύμφωνα με αποκλειστικές και συνάμα έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, οι οποίες μένει απλά να επιβεβαιωθούν και επίσημα.
Η Βαρβάρα είναι μοντέλο, ενώ έχει απασχολήσει στο παρελθόν για δυο σχέσεις της, αυτή με τον εκλιπόντα προ ελαχίστων ημερών, τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη αλλά και με τον γνωστό Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Το μόνο σίγουρο είναι μόνο απαρατήρητη δεν περνά, σε όλες τις εμφανίσεις της, αφού είναι εκρηκτική και το...δείχνει, ενώ πολλά δημοσιεύματα, την χαρακτηρίζουν ως «η Πάμελα Άντερσον της Ελλάδας.»

Διάρρηξη οικίας στην Ξάνθη. Χειροπέδες σε 28χρονο


Συνελήφθη την 21-2-2016 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 28χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε οικία στην Ξάνθη και αφαίρεσε τα κλειδιά αυτής, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλη μία οικία, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κλειδιά, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Δράστης ετών...12 στην Ξάνθη. Αποπειράθηκε να διαρρήξει παγκάρι παρεκκλησίου


Συνελήφθη την 21-2-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 12χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει παγκάρι από παρεκκλήσι στην Ξάνθη, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

Συλλήψεων συνέχεια στον Έβρο. Χειροπέδες σε άλλους δυο διακινητές μεταναστών


Συνελήφθησαν σήμερα 22-2-2016 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 63 και 49 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με λεωφορείο έναν μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Τουρκίας, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό του από τη χώρα.

Αρχαία Ελληνικά και Ιστορία-Πολιτισμός της Θράκης, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης


Με κεντρικό θέμα, κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 να είναι ο Φιλοσοφικός Λόγος από τους Προσωκρατικούς ως τη νεότερη ελληνική φιλοσοφική διανόηση, συνεχίζονται τα μαθήματα  των Αρχαίων Ελληνικών, του Φιλόλογου -Συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Πέρα όμως απο τα Αρχαία Ελληνικά, διδάσκεται και η Ιστορία και ο Πολιτισμός της Θράκης, που αυτό το διάστημα ασχολείται με Θρακιώτες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην φιλοσοφία, στην επιστήμη και στην κοινωνική και πολιτική ζωή. 

«Ο εκχριστιανισμός του...Έρωτα» την Τετάρτη στη ΦΕΞ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στις 20.00 με τίτλο «Ο εκχριστιανισμός του Έρωτα - ο Άγιος Βαλεντίνος» και με την ιστορικό τέχνης- μουσειολόγο Κική Χριστοδούλου.
«Ο Έρως. Κινητήριος δύναμη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στη ζωή των ανθρώπων, δεν σταμάτησε ποτέ να «εργάζεται» και να «κατεργάζεται» τέχνες. Ανίκητος σε κάθε μάχη, αφού για χιλιετίες τιθασεύει το νου και την καρδιά.
Ας δούμε λοιπόν πως εμφανίζεται και ποιος είναι. Στη συνέχεια, πως ενσωματώνεται στη νέα θρησκεία και πως εισέρχεται στη χριστιανική εικονογραφία, δια μέσου δύο οδών. Έτσι, ώστε σήμερα να γιορτάζεται παγκοσμίως με πανηγυρικό τρόπο...»

Όλο το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Καρναβάλι Ξάνθης 2016


Η «Πόλη με τα χίλια χρώματα» θα ανοίξει στις 27 Φεβρουαρίου και επίσημα την «αγκαλιά» της και θα αρχίσει να υποδέχεται πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών- Καρναβάλι Ξάνθης 2016, οι οποίες και θα κορυφωθούν με την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου και οι οποίες αφορούν μικρούς και μεγάλους.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ παρουσιάζει όλο το πρόγραμμα των ΘΛΕ 2016, απο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, το οποίο έχει ως εξής:

Χειροπέδες σε δυο στον Έβρο, για απόπειρα διακίνησης μεταναστών


Συνελήφθησαν χθες 21-2-2016 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολής, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 66χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 36χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Μια ανάσα πριν την Α΄ Εθνική ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης


Ο Σκακιστικός όμιλος Ξάνθης νίκησε και δεύτερη φορά τον Α.Ο.Ορεστιάδας με 3,5 - 6,5, στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη χθες Κυριακή 21-2-2016 στην Ορεστιάδα και προκρίθηκε στην τελική φάση του προκριματικού ομίλου Α΄Εθνικής.

«Επιστρατεύεται» το Κέντρο Κράτησης της Ξάνθης (;) Ο αριθμός των εισακτέων θα κρίνει το…άνοιγμα της Σχολής Αστυφυλάκων


Επτά συνολικά προαναχωρησιακά Kέντρα Kράτησης Mεταναστών σχεδιάζει να «επιστρατεύσει» η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ξάνθης, μαζί με τα hotspots για τη φιλοξενία προσφύγων.
Τα κέντρα αυτά έχουν ήδη λειτουργήσει στο παρελθόν και περιλαμβάνονται, σε σειρά αποφάσεων που υπογράφονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…»
«Μέχρι πρότινος η υπηρεσία του Κέντρου Κράτησης στην Ξάνθη υπήρχε ναι μεν, αλλά πλέον αυτή γίνεται εμφανής και στα…χαρτιά» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου, επισημαίνοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά το προσωπικό και οι μεταθέσεις του στο Αρχηγείο. Εξάλλου η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Ξάνθης, έχει τουλάχιστον την…δεκαετία.»
«Αυτό δείχνει ότι προφανώς το Κέντρο της Ξάνθης θα υποδεχθεί και άλλους μετανάστες, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο επίσημα αφού και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως και τι θα γίνει» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «σημαντικό για την περιοχή και για εμάς είναι να μην υπάρχει hotspot αλλά και να αλλάξουν και άλλες δομές, αφού αυτή τη στιγμή όλα στο κέντρο λειτουργούν βάσει φιλότιμου και υπερπροσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.»

«Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ …»
Αναφορικά τώρα με τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, ο κ. Χατζηαντωνίου υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε να «κυνηγάμε» το θέμα με την λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι θα λειτουργήσει 100%, σε περίπτωση που υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εισακτέων, δηλαδή πάνω από 650 άτομα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν αναμονή 250 άτομα. Αν επιτευχθεί ο αριθμός αυτός, η σχολή ναι μεν θα λειτουργήσει μαζί με το Κέντρο Κράτησης αλλά….θα λειτουργήσει.»

Το ερχόμενο Σάββατο ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΑΠΟΛΛΩΝ» που βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Λάγους.
Πρόκειται για ένα αμιγώς Ποντιακό γλέντι στο οποίο θα συμμετέχουν οι Στάθης Νικολαΐδης-Μπάμπης Ιωακειμίδης στο τραγούδι, Γιώργος Ατματζίδης-Τάσος Πετρόπουλος στη Λύρα, Κώστας Ζώης-Γιώργος Χαραλαμπίδης στο νταούλι και  Νίκος Μεταξάς στα πλήκτρα.

Απέχουν από τον….διάλογο με την Κυβέρνηση τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Σε κανένα… «προσχηματικό», όπως τον χαρακτηρίζουν, διάλογο δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν οι αγρότες των μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως έχει γίνει γνωστό, ζητώντας έναν «ουσιαστικό διάλογο που θα αφορά στην αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και όχι έναν διάλογο για αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί.»
«ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ…»
«Εμείς από την πρώτη κιόλας ημέρα, είχαμε μια σταθερή θέση και μάλιστα την προηγούμενη Κυριακή εκδώσαμε και Δελτίο Τύπου για αυτό. Καλέσαμε όλους τους συναδέλφους να έχουν κοινή γραμμή και την Κυβέρνηση πρωτίστως να δεσμευθεί στο πλαίσιο των αιτημάτων και προτάσεων το οποίο κοινοποιήθηκε και μετά να γίνει ο διάλογος» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των Αγροτών του Νέστου Γιάννης Πασαλίδης, επισημαίνοντας ότι «δεν τηρήθηκε τίποτε από αυτά και έχει μένουμε στην αρχική μας θέση. Θέλουμε ουσιαστικό διάλογο που να αφορά στην αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα. Δυστυχώς δεν εκπληρώθηκε τίποτα αναφορικά με το πλαίσιο των αιτημάτων μας και συνεχίζουμε.»
Αναφορικά τώρα με τη συνέχιση ή μη των μπλόκων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο κ. Πασαλίδης σημείωσε ότι «περιμένουμε τις εξελίξεις και έπειτα ομόφωνα θα αποφασίσουμε και θα καθορίσουμε τις δράσεις μας.»

«ΑΝΟΥΣΙΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΘΕΙ...»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του Προέδρου των Αγροτών Ξάνθης Κωνσταντίνου Δαλάτση, ο οποίος αναφέρει ότι δεν συμμετέχουμε στο διάλογο επειδή πιστεύουμε ότι είναι προσχηματικός. Από την αρχή είχαμε πάγια θέση ότι για να συζητήσουμε με την Κυβέρνηση πρέπει αυτή να αποσύρει ασφαλιστικό και φορολογικό προσχέδιο και αυτό το κοινοποιήσαμε μάλιστα. Απάντηση ωστόσο δεν έχουμε λάβει και έτσι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ως έχουν.»
«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα και αύριο και έπειτα θα αποφασίσουμε τις περεταίρω κινητοποιήσεις μας» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «τα αιτήματά μας είναι κατά 90% ίδια με των υπόλοιπων αγροτών που θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Η διαφορά είναι στον τρόπο προσέγγισης, καθώς για εμάς είναι ανούσιο να γίνει συνάντηση και διάλογος για αποφάσεις που έχουν παρθεί ήδη.
Τα μέτρα οδηγούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία και πολλούς κλάδους στον αφανισμό, αλλά κυρίως του αγρότες οι οποίοι θα φτάσουν σε σημείο να μην…παράγουν.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ....ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΑΜΘ
Σημειώνεται ότι το η ανακοίνωση των…μπλόκων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανέφερε:
«Παραμένοντας στην πάγια και σταθερή μας θέση, όπως έχει εκφραστεί από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων και έχει κοινοποιηθεί με δελτίο τύπου στις 14/2/2016, δεν συμμετέχουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο.
Η μη αποδοχή του πλαισίου αιτημάτων και προτάσεων το οποίο κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση, μας υποχρεώνει να μην συμμετέχουμε.
Η προσπάθεια μας για ένα ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον του πρωτογενή τομέα τορπιλίζεται από την κυβέρνηση, με στόχο την εφαρμογή των καταστροφικών μέτρων.
Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι συμμετέχει η πλειονότητα των εκπροσώπων των αγροτών, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Δεν εκπροσωπούμαστε από τους συναδέλφους που έχουν την πρόθεση να παραβρεθούν σε αυτό το διάλογο.
Επίσης δεν αναγνωρίζουμε και δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν επιλεγμένο από την κυβέρνηση συνάδελφο να εκφραστεί για εμάς.
Τέλος, καλούμε τον πρωθυπουργό, αφού αποδεχτεί το πλαίσιο των αιτημάτων μας, σε ένα έντιμο και ειλικρινή διάλογο για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα.»
Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν τα μπλόκα Τελωνίου Εξοχής, διασταύρωσης Κεφαλαρίου Δήμου Δοξάτου, Καβάλας, Χρυσούπολης, Ξάνθης, Ιάσμου, Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Τελωνίου Κήπων.

Από την Κομοτηνή στην Καβάλα ο Αστυνομικός Διευθυντής ο Γιώργος Γκράνας




Αλλαγή... «φρουράς» υπάρχει, σύμφωνα με τις κρίσεις που έγιναν στο Αστυνομικό σώμα, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κομοτηνής και Καβάλας, με την τοποθέτηση του Γιώργου Γκράνα, που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης στη θέση του κ. Μάκη Κοσκερίδη, Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας.
Ο κ. Γιώργος Γκράνας αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τις επόμενες μέρες.

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες, μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δώδεκα (12) μελών της οργάνωσης, ενώ προέκυψε η εμπλοκή σε αυτήν ενός ακόμη αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επτά (7) ημεδαπούς, (6 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 42 έως 60 ετών και πέντε (5) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, (3 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας από 24 έως 51 ετών.