Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Συμμορία ναρκωτικών στην Καβάλα. Και Αρχιφύλακας μέλος αυτής


Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συμμορία η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στο νομό Καβάλας.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές (21 και 22-2-2016), στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κατερίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, των Τμημάτων Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής και Δράμας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) μέλη της συμμορίας.

Στα ίχνη των...βιαστών της Κομοτηνής η Αστυνομία


Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οδήγησε στα ίχνη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι ενέχονται σε ξεχωριστές υποθέσεις απόπειρας βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Απο τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στον...Δήμαρχο Ξάνθης


Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε, σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2016, η Αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Suzanne Lawrence, στα πλαίσια περιοδείας της στην Θράκη.

Αποκριάτικες στολές δίνουν δύναμη στην 22χρονη Χριστίνα, απο την Ξάνθη να «σταθεί» στα πόδια της


Τον αγώνα που δίνει η 22χρονη Χριστίνα, από το Τύμπανο Ξάνθης, που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι αποφάσισαν να ενισχύσουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν στο Καρναβάλι της πόλης.

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Πως θα συμπληρώσετε τη δήλωση χωρίς λογιστή. 12 απλά βήματα


Μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλα εισοδήματα δεν χρειάζεται να απευθυνθούν σε λογιστή για να υποβάλλουν τη φετινή τους φορολογική δήλωση. Με 12 απλές κινήσεις μπορούν εύκολα και γρήγορα να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη φορολογική δήλωση του 2016 μέσω της ειδικής εφαρμoγής του TAXISnet.

Στις 26 Φεβρουαρίου τα ηλεκτρονικά ραντεβού για το Μάρτιο στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 θα ανοίξει τελικά το σύστημα των ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, «για λόγους ανωτέρας βίας», όπως ανακοινώθηκε στην σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού, ειδικότερα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, έχει αλλάξει δεύτερη φορά, καθώς από ότι φαίνεται, υπάρχει κάποιο μικρό «κώλυμα» το οποίο και θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Άλλα είπε άλλα...κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας» για την διέλευση του ΤΑΡ από τους Φιλίππους


Συνεχίζει να ταλανίζει τους κατοίκους των Φιλίππων Καβάλας, το θέμα της διέλευσης του ΤΑΡ απο την περιοχή, με την «Πρωτοβουλία Φιλίππων» να επανέρχεται με...αποδείξεις για το οτι άλλα είπε και άλλα...κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Φιλίππων» αναφέρει τα εξής:

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης


Με 22 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και 15.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Σμίνθης και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα εξής θέματα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις: 

Έως 29 Φεβρουαρίου, η παράταση για την εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος



Άλλη μια ευκαιρία έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις εταιρίες για να υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών προκειμένου να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται στα 650 ευρώ ή 1.000 ευρώ, γλιτώνοντας παράλληλα και από την υποβολή πιθανών εκκρεμών δηλώσεων.

«Σαν όνειρο μαγευτικό»: από το Φωνητικό Συγκρότημα Ξάνθης «ο Αρίων»


Το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Ο ΑΡΙΩΝ» στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών – Θρακιώτικο Καρναβάλι που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει την καινούρια του μουσική παράσταση με την συμμετοχή φίλων του μουσικών και τραγουδιστών και μικρής παιδικής χορωδίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00
στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Η χορωδία της Ξάνθης ΑΡΙΩΝ μετά την αποχώρηση του επί 24 χρόνια μαέστρου και δημιουργού της Γιάννη Παπαδόπουλου συνεχίζει την δημιουργική της πορεία ως φωνητικό συγκρότημα με την διεύθυνση του επί 10 χρόνια συνοδού της στο πιάνο Τριαντάφυλλου Σφυρή και επιχειρεί να ανανεώσει το είδος του χορωδιακού τραγουδιού εισάγοντας νέες ιδέες και πειραματισμούς που εκπλήσσουν ευχάριστα το ακροατήριο.

Γιώργος Χουλιάρας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ...» Συγκινεί το μήνυμα με την ευκαιρία της αποχώρησής του απο την Δικηγορία

Με ένα συγκινητικό μήνυμα και με «ένα μεγάλο ευχαριστώ» κάνει γνωστή την αποχώρησή του απο το δικηγορικό λειτούργημα, ο Γιώργος Χουλιάρας.
«Φίλες/ΦίλοιΜετά από 41 χρόνια άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω, ότι αποχωρώ από την άσκηση της μάχιμης δικηγορίας.
Με αυτή την ιδιότητα αφιέρωσα ατέλειωτες ώρες στο Ναό της Θέμιδας και τη Διοίκηση, βιώνοντας την αγωνία των εντολέων μου, ζυγίζοντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αντιμετωπίζοντας την άνιση μάχη με τις υπηρεσίες και τις κάθε είδους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Η Λαική Ενότητα Ξάνθης για την αποχώρηση του Αλέξανδρου Κηπουρού



«Με έκπληξη και λύπη ενημερωθήκαμε ότι ο σ. Αλέξανδρος Κηπουρός αποχωρεί από την ΛΑΕ "για λόγους θεολογικής προσέγγισης", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και στη δημόσια δήλωσή του προς τα τοπικά ΜΜΕ. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι με δική του θέληση και στη βάση συναινετικών διαδικασιών είχε τεθεί υποψήφιος για την Πολιτική Επιτροπή της ΛΑΕ Ξάνθης και είχε αποδεχτεί την υπευθυνότητα για την Δημόσια Διοίκηση» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαική Ενότητα Ξάνθης, σχετικά με την αποχώρηση του Αλέξανδρου Κηπουρού απο αυτή πριν λίγες ημέρες.

Εμμένουν στην αποχή απο τον διάλογο με την Κυβέρνηση, οι επιστημονικοί φορείς της χώρας


Μετά το πέρας της νέας κοινής σύσκεψης των επικεφαλής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα, οι επιστημονικοί φορείς εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ..
Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.