Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΥΑΞ: Εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε κεντρικές οδούς της πόλης

Την προσοχή και παράλληλα την κατανόηση των συνδημοτών μας, ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ) η οποία πραγματοποιεί έως τις 26 Φεβρουαρίου, εργασίες αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε κεντρικές οδούς της πόλης.



Στην έκθεση «DETROP BOUTIQUE 2016» το Κτήμα Βουρβουκέλη


Στο περίπτερο νούμερο 8 στο ισόγειο της έκθεσης «DETROP BOUTIQUE 2016» που θα πραγματοποιηθεί απο τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται μεταξύ άλλων και το Κτήμα Βουρβουκέλη, που καλεί όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, να απολαύσουν μαζί τους οίνους του.
Πρόκειται για ένα κτήμα, που δημιουργήθηκε το 1999, από την οικογένεια του Νίκου και της Φλώρας Βουρβουκέλη , η οποία με όραμα την αναβίωση του φημισμένου αμπελώνα των Αβδήρων, φύτεψε στους εύφορους λόφους της περιοχής 20 στρέμματα με γηγενείς και διεθνείς οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και έτσι σταδιακά αναπτύχθηκε ένας ιδιόκτητος αμπελώνας 100 στρεμμάτων.

Τα σημεία του απολογισμού πεπραγμένων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2015, ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ και φορέων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι : «Ο απολογισμός της Περιφέρειας, είναι μια κορυφαία πράξη ευθύνης, δεν αποτελεί απλή υποχρέωσή από τον Καλλικράτη, αλλά υπαγορεύεται από την προσήλωσή της νέας Περιφερειακής Διοίκησης σε βασικές αρχές, όπως η διαφάνεια, η συμμετοχή και η ενημέρωση των θεσμικών οργάνων, των φορέων και πολιτών.

Κομοτηνή: Χειροπέδες σε 48χρονο, για...αρχαία, όπλα, ναρκωτικά και λαθραίο καπνό


Συνελήφθη χθες 23-2-2016 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί τελωνειακού κώδικα, περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την οικία του δράστη, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:
213 νομίσματα της ελληνιστικής, ρωμαϊκής, οθωμανικής, βυζαντινής και νεότερης περιόδου
5 δαχτυλίδια χάλκινα και αργυρά
1 ζεύγος σκουλαρίκια οθωμανικής περιόδου
διάφορα άλλα αρχαία αντικείμενα

Αποπειράθηκε να ληστέψει 60χρονη στην Ξάνθη. Χειροπέδες στον 31χρονο δράστη


Εξιχνιάσθηκε άμεσα, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, απόπειρα ληστείας σε βάρος 60χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε χθες (23-2-2016) το πρωί, στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθη το ίδιο πρωί, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες 23-2-2016 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 39χρονος υπήκοος Γεωργίας και δύο υπήκοοι Ουκρανίας, ένας 35χρονος και μία 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πλαστογραφία. 

Στις 27 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου το 28ο Ατομικό και το 14ο Ομαδικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016


Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, διοργανώνουν το 28ο Ατομικό και το 14ο Ομαδικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016 της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σύμφωνα με την με αριθ. πρωτοκ. 96437/10-12-2015 Προκήρυξη της ΕΣΟ και την με την με αριθ. πρωτοκ. 362/10-22-2016 Προκήρυξη της ΕΣΣΑΜΘ.

Αλλάζει η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης, λόγω...πρώην συντρόφου (!) και διαφόρων σχολίων


Μπορεί οι πληροφορίες που είχαμε για το οτι η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού, θα είναι η Βαρβάρα Κίρκη, πρώην σύντροφος του αδικοχαμένου πρόσφατα Παντελή Παντελίδη αλλά και του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, να ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβαιωμένες, ωστόσο, λόγω... πολλών και διαφόρων αντιδράσεων, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, τελικά αυτό αλλάζει και έτσι βρισκόμαστε και πάλι εν αναμονή του νέου ονόματος που θα έρθει ως Βασίλισσα για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016.
Το σίγουρο πάντως, απο όσα ακούγονται και λέγονται, είναι μάλλον οτι «τροχοπέδη» στην εμφάνισή της στην Ξάνθη και στον θεσμό των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, αποτέλεσε η τέως σχέση της με τον Βουλευτή της Χ.Α, η οποία όμως της «χρεώθηκε», ενώ τα «πικρόχολα» σχόλια, όχι μόνο για την σχέση αυτή αλλά και για την....εκρηκτική εμφάνισή της, ήταν πολλά και  έτσι φαίνεται πως το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, οδηγήθηκε σε....«αλλαγή πλεύσης.»
Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε ποια θα είναι τελικά η Βασίλισσα της Ξάνθης για το 2016 και αυτό θα το μάθουμε απο το ίδιο το Κέντρο Πολιτισμού και την απόφαση που θα «περάσει» από το Διοικητικό Συμβούλιο.


«Αποκλείουν» ΔΟΥ και Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι Αγρότες. Ανοιχτό αύριο και μεθαύριο το μπλόκο στο Νέστο


Σκληραίνουν τη στάση τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της χώρας, ύστερα και από το τον «διάλογο» με τον Κυβέρνηση ο οποίος έπεσε στο «κενό»
Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κυμαίνονται και οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αυτούς της Ξάνθης να κλείνουν αύριο την ΔΟΥ και μεθαύριο την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.
«Αύριο Πέμπτη, θα αποκλείσουμε την ΔΟΥ Ξάνθης και την Παρασκευή θα βρεθούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, από τις 7.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος των Αγροτών Ξάνθης Κωνσταντίνος Δαλάτσης, επισημαίνοντας ότι «έτσι ο δρόμος στην Γέφυρα του Νέστου θα παραμείνει ανοιχτός την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα κλείσει μόνο για μια ώρα και συγκεκριμένα από τις 12.00 έως τις 13.00. Από Δευτέρα θα κλείσει το τελωνείο της Ξάνθης, οπότε και πάλι θα είναι ανοιχτά τα…μπλόκα.»

Στην «καρδιά» της Ξάνθης, στήνεται η εξέδρα για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές

  

Μπορεί το Καρναβάλι της Ξάνθης και οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές να ξεκινούν, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συνδρομή των Δημοτικών Υπαλλήλων της Ξάνθης, οι οποίοι από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει να στήνουν την εξέδρα, επάνω στην οποία θα δοθούν οι συναυλίες και θα παρουσιαστούν οι όποιες λοιπές εκδηλώσεις.



Μάλιστα το παρόν τους στις εργασίες αυτές έδωσαν, τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης, όσο και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού αλλά και ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ωστόσο, τα συγχαρητήρια αξίζουν στους Δημοτικούς Υπαλλήλους οι οποίοι στήνουν και συναρμολογούν κομμάτι κομμάτι την εξέδρα στην καρδιά της «πόλης με τα χίλια χρώματα» και είναι αυτοί που φροντίζουν για τον στολισμό της πόλης σε κάθε εκδήλωση του Δήμου, κάθε χρόνο και σε κάθε...εποχή.