Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Περί...Βασίλισσας Καρναβαλιού Ξάνθης 2016 ο λόγος


Με τα ονόματα για το ποια θα είναι τελικά η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού της Ξάνθης, να «δίνουν και να παίρνουν» κυλά άλλη μια μέρα στην πόλη μας καθώς, όπως έγινε γνωστό εχθές, αυτή δεν θα είναι τελικά η Βαρβάρα Κίρκη, η οποία βέβαια ήταν καθόλα έτοιμη για να το κάνει, αλλά λίγο τα σχόλια περί της εκρηκτικής της παρουσίας, λίγο το...«στίγμα» από την τέως σχέση της με τον Ηλία Κασιδιάρη, οδήγησαν την συνεργασία της με το Κέντρο Πολιτισμού σε...«ναυάγιο».
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η αναζήτηση για το πρόσωπο της Βασίλισσας των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών συνεχίζεται και εμείς δεν έχουμε παρά να προτείνουμε, εφόσον το θέμα συζητείται εκ νέου και από...μηδενική βάση, να σκεφτούν οι αρμόδιοι και το ενδεχόμενο στη θέση της Βασίλισσας, να είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα από την Ξάνθη και γενικά από την δική μας περιοχή.
Εξάλλου δεν είναι λίγα τα...δικά μας κορίτσια, που φαίνεται να αγαπούν αυτό το επάγγελμα και ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως μοντέλα.
Μάλιστα κάποιες από αυτές τις κοπέλες, έχουν ήδη διακριθεί σε διαγωνισμούς, με έναν επάξιο, για τα πρώτα τους βήματα, τίτλο.
Μήπως όλα αυτά που προτείνουμε, είναι «πολλά» για να υλοποιηθούν από το Κέντρο Πολιτισμού ή μήπως τελικά τόση ώρα «φωτογραφίζουμε» την φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού στην Ξάνθη; 
Το ποια θα είναι βέβαια θα το μάθουμε από το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού, το οποίο και θα...«ψηφίσει» την Βασίλισσα της...Ξάνθης στο Καρναβάλι του 2016.

Συνεργασία Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ΕΛ.ΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο την βελτίωση εκπαίδευσης των φοιτητών

Με υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΔΗΜΗΤΡΑ, (ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ) και του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ σφράγισε και επίσημα η συνεργασία των δύο φορέων. 

Από...Μάρτιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Ακόμη...κλειστή παραμένει η πύλη του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι να κατατεθούν στη Βουλή οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θα διευθετούνται εκκρεμότητες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2015 και την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.

«Βελτιώνω το Δήμο μου» : Η ηλεκτρονική υπηρεσία για τα «παράπονα» και τα προβλήματα των Δημοτών της Ξάνθης


Ο Δήμος Ξάνθης στα πλαίσια του συνεχούς εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποφάσισε να εφαρμόσει δοκιμαστικά μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της γειτονιάς τους, περνώντας έτσι σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης των δημοτών.
Σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί το διαδίκτυο και η χρήση φορητών συσκευών η υπηρεσία «Βελτιώνω το Δήμο μου» παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους να επικοινωνούν διαδικτυακά με το Δήμο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cityofxanthi.gr/imc και να αναφέρουν καθημερινά προβλήματα της πόλης. 

Το μήνυμα της Κυριακής: «Η επιστροφή»

Όλα τα είχε στο πατρικό του σπίτι ο νέος της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής. Και άνεση και πλούτη και στοργή πολλή. Κι όμως όλα του φαίνονταν στενά και μονότονα κι η πατρική αγάπη σκλαβιά. Γι’ αυτό τελικά απαίτησε απερίφραστα το μερίδιο της κληρονομιάς. «Πατέρα, δος μου ότι απ’ την περιουσία σου μου αναλογεί. Κι' υστέρα από λίγες μέρες μάζεψε τα πάντα και ταξίδεψε σε χώρα μακρινή. Εκεί σπατάλησε την περιουσία του ζώντας άσωτα, σπάταλα».

ΕΠΣ Ξάνθης: Η κλήρωση των Μεικτών ομάδων για την Β' φάση


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει τις Ενώσεις για τις ημερομηνίες αγώνων της Β’ φάσης των Περιφερειών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων Νέων περιόδου 2015-2016.
Οι Ενώσεις χωρίστηκαν σε 16 Περιφέρειες με την ΕΠΣ Ξάνθης να βρίσκεται στην 1η Περιφέρεια μαζί με τις Ενώσεις από ΕΠΣ Θράκης και Έβρου και θα αντιμετωπίσει την 2η Περιφέρεια που αποτελείται από ΕΠΣ Δράμας, Καβάλας και Σερρών.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 16 Μαρτίου ενώ ο επαναληπτικός στην Ξάνθη στις 30 Μαρτίου.

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Τίποτα επίσημο ακόμη με τις υποψηφιότητες στο Νομό Ξάνθης


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των μελών της Νέας Δημοκρατίας, που θα αναμετρηθούν στις προγραμματισμένες για τον προσεχή Απρίλιο εσωκομματικές εκλογές, μετά και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, από την γραμματεία οργανωτικού.

«Προκηρύσσονται εσωκομματικές εκλογές για την παράταξή της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 3 Απριλίου, για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια, την Τετάρτη 6 Απριλίου για τους θεματικούς και την Κυριακή 16 Απριλίου για την εκλογή Προέδρου» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης, επισημαίνοντας ότι «οι σύνεδροι για το νομό Ξάνθης που θα εκλεγούν θα είναι 18 στον αριθμό, εκ των οποίων οι 11 θα είναι άντρες και γυναίκες αλλά οι 7 θα είναι ξεχωριστά, γυναίκες.»
«Εντός λίγων ημερών, θα αναρτηθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όλοι στο διαδίκτυο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «θα οριστεί Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή από την Αθήνα, όπου θα είναι από άλλο νομό και εγώ δεν έχω παρά να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτούς που θα θέσουν υποψηφιότητα. Αναφορικά με τις υποψηφιότητες στο Νομό Ξάνθης, δεν γνωρίζουμε κανέναν ακόμη διότι κανείς δεν έχει καταθέσει επίσημα υποψηφιότητα.»

Στην ΔΟΥ Ξάνθης με τα….τρακτέρ τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι


Την ΔΟΥ Ξάνθης απέκλεισαν από το πρωί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, παρατάσσοντας μάλιστα τα τρακτέρ τους γύρω από το κτίριο.
Πρόκειται για κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και αύριο, αφού σειρά θα πάρει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Μάλιστα αύριο θα μοιραστούν γάλα και φασόλια στους Ξανθιώτες, προκειμένου αυτά, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, «να μην πεταχτούν και να δοθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.»
«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…»
«Κλείσαμε σήμερα την ΔΟΥ, όπως είχαμε άλλωστε ανακοινώσει και αύριο θα κλείσουμε και την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης» αναφέρει ο Πρόεδρος των Αγροτών Κωνσταντίνος Δαλάτσης, επισημαίνοντας ότι «είναι μια κινητοποίηση διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες και ίσως και μια κλιμάκωση αυτών. Στο μεταξύ περιμένουμε και τις εξελίξεις από την συνάντηση που έχει ο Πρωθυπουργός με τον Μπούτα, ο οποίος μεταφέρει και τα δικά μας αιτήματα που έχουμε σαν Περιφέρεια αλλά και των περισσότερων ανθρώπων στη χώρα. Θα περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα έχουμε και από εκεί και αναλόγως θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες.»

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ…ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥ (;)
«Θα ήθελα να τονίσω πως η σημερινή διαδήλωση ήταν πολύ ειρηνική, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα, δεν κλείσαμε κανένα δρόμο, δεν δημιουργήσαμε καμία απολύτως φθορά και το μόνο κακό που συνέβη ήταν ότι θέλησαν να σχηματίσουν μια δικογραφία, από την κ. εισαγγελέα της Ξάνθης, για μια ειρηνική διαδήλωση που έκαναν 150-200 αγρότες και κτηνοτρόφοι και αυτό είναι κάτι που μας λυπεί» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε τις εξελίξεις για το αν θα σχηματιστεί τελικώς η δικογραφία ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερο να έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για αυτούς που έχουν φέρει τη χώρα στο σημείο που την έχουν φέρει και για αυτούς που υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον μας.»

ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ
«Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας» υπογράμμισε ο κ. Δαλάτσης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «αύριο συνάδελφοι κτηνοτρόφοι θα φέρουν και θα μοιράσουν γάλα και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι αγρότες θα μοιράσουν φασόλια. Εμείς προτιμούμε να τα μοιράζουμε στον κόσμο από το να τα πετάμε κάτω. Είναι δικό μας προιόν, δικός μας πλούτος που τον παράγουμε για τον κόσμο και για αυτό θα το μοιράζουμε. Είναι συμβολική η κίνηση και συνάμα σημαντική γιατί κάποιοι το έχουν ανάγκη και αυτό είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτών των πολιτικών που συνεχίζουν στη χώρα μας.»




«ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ…ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…»
Αναφορικά με την στάση τώρα της Κυβέρνησης και τις ανακοινώσεις για…σπάσιμο των μπλόκων, ο κ. Δαλάτσης σχολίασε ότι «ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε αυτό από μια…Αριστερή Κυβέρνηση. Δυστυχώς μας απογοήτευσε μια ακόμη φορά με τέτοιες πρακτικές, άλλων ετών. Ίσως ετών που δεν θέλουμε να θυμόμαστε καν, αλλά είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η Κυβέρνηση για την εισαγγελική παρέμβαση και ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε.»

«ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»
Από την δική του πλευρά τώρα ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων της Ξάνθης Θανάσης Λουκμακιάς, υπογράμμισε ότι «σήμερα ξεκίνησε από τις 6.30 το πρωί και βρίσκεται έξω από την ΔΟΥ, μια μεγάλη δύναμη με τρακτέρ και αγροτοκτηνοτρόφους.
Έχουμε περικυκλώσει την εφορία της Ξάνθης και αλλάζουμε την μορφή των κινητοποιήσεων πλέον, που ήταν άλλωστε και μια απαίτηση των πολιτών του νομού μας, να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο με τους κλειστούς δρόμους και αποφασίσαμε πλέον να κλείνουμε τα δημόσια κτίρια και τις δημόσιες υπηρεσίες.»
Μάλιστα όπως σημείωσε «από τις 15.30 σήμερα έως και αύριο το μεσημέρι, τα τρακτέρ θα είναι παραταγμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και κάποιοι από εμάς θα παραμείνουμε το βράδυ εκεί.»

Οι εκδηλώσεις των Ποντίων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη









Μόνο λίγες δεν είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα απο τους Συλλόγους Ποντίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα έχουν αυτό το διάστημα την τιμητική τους, με ετήσιους αλλά 
και...αποκριάτικους χορούς που διοργανώνουν οι...Πόντιοι.

Σκληρή «κόντρα» συμπολίτευσης- μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης, με φόντο το 18μηνο της θητείας της Δημοτικής Αρχής



Σκληρή ανακοίνωση η οποία «στηλιτεύει» την Δημοτική Αρχή, για τα «πεπραγμένα» του 18μηνου που έχει διανύσει, εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» επικεφαλής της οποίας είναι ο Θανάσης Ξυνίδης και η οποία επακριβώς αναφέρει:

«ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΗ»
«Μ’ αυτά και μ’ εκείνα έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή υπό τον κ.Δημαρχόπουλο 18 μήνες στη διοίκηση του Δήμου. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό τι μάθαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Σαν αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο σημερινός Δήμαρχος κ.Δημαρχόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του κ.Στυλιανίδη, που με πίστη και σπουδή υπηρέτησε τη «προηγούμενη κατάσταση». Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Ούτε έχει σχέση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο που με δέος δήλωνε προεκλογικά ότι ο συνδυασμός του είναι η συνέχεια της πετυχημένης θητείας του κ.Στυλιανίδη. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Ούτε βέβαια έχει καμία σχέση με το νέο δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο που δήλωνε στη τελετή παράδοσης και παραλαβής, ενώπιον του αποχωρούντος δημάρχου κ.Στυλιανίδη, πόσο συγκινημένος ήταν που θα συνέχιζε το έργο του προκατόχου του και ευτυχώς που ήταν η περίφημη δημότισσα που του διασκέδασε την αγωνία αν θα είναι τόσο καλός όσο ο κ.Στυλιανίδης. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Ούτε βέβαια έχουν σχέση με τους πρώην συμβούλους του κ.Στυλιανίδη οι νυν σύμβουλοι του κ.Δημαρχόπουλου, που ήταν πολύ καλοί για να του φέρουν ψήφους, αλλά τώρα του είναι βαρίδια που δεν ξέρει δήθεν πώς να τα ξεφορτωθεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα παρακαλάει να ξαναφορτωθεί. Απλή σύμπτωση και σε όνομα και σε επίθετο.
Και μην μπερδεύεστε, με όσα λέει ο σημερινός δήμαρχος, «εμείς δεν κάνουμε τέτοια», «εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», «η δική μου παράταξη δεν έχει καμία σχέση με τη παράταξη του κ.Στυλιανίδη» δεν στρέφονται κατά του πρώην Δημάρχου, απλά εξυπηρετούν τη πάγια πλέον θεωρία του κ.δημάρχου, «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα», μια θεωρία που βιώνουν καθημερινά, τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου όσο και οι αιρετοί της πλειοψηφίας.
Αφού λοιπόν το καλό καινούργιο «νίκησε» το κακό παλιό, ας δούμε τι προσφέρθηκε στους δημότες από το νέο δήμαρχο τους 18 αυτούς μήνες.
Αρχικά μία απίστευτη διαδικασία βελτίωσης των συμβούλων του συνδυασμού του: υποχρεωτικές παραιτήσεις αντιδημάρχων, κόντρα στο νόμο, μαθήματα βελτίωσης και υπενθύμισης στους απρόσεκτους και επιλήσμονες συμβούλους, που τους εκθέτει καθημερινά πατόκορφα, με ταυτόχρονη εκμάθηση της πολιτικής «ο καθένας μόνος του στα κακά και εγώ μόνο στα καλά» αλλά και με συνοπτικές διαδικασίες άφεση των αμαρτιών σε όλους τους παρανομούντες και παρεκτρεπόμενους.
Μια διαδικασία που δεν τιμά την εικόνα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, με παράλληλα φαινόμενα αυταρχισμού, που οδηγούν και τους ελάχιστους συμβούλους του συνδυασμού του, που θα μπορούσαν να εκφράσουν άποψη, σε ρόλο κομπάρσου και άλαλου κέρινου ομοιώματος.
Ποιότητα ζωής της πόλης που παρακμάζει καθημερινά με σκουπίδια, χιλιάδες αδέσποτα, κυκλοφοριακό κομφούζιο, ανύπαρκτες παιδικές χαρές, μηδενική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ανεξέλεγκτη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων με επιλεκτική ανοχή στους ημετέρους, κολυμβητήριο και αθλητικού χώροι εγκαταλειμμένοι, καθημερινή χειροτέρευση της ζωής του δημότη. Δεν μιλάμε για περιφερειακές υποδομές, για μέριμνα στους οικισμούς των πρώην κοινοτήτων, πλην των επιλεκτικών και εδώ παρεμβάσεων σε ημέτερους δημότες.
Οικονομική διαχείριση αλόγιστων δαπανών σε όλα τα επίπεδα. Καμία τήρηση των προϋπολογισμών με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, υπερκοστολόγηση εκδηλώσεων και δαπανών, πληρωμές σε φορολογικούς παραδείσους, παρεμβάσεις εικόνας και όχι ουσίας, απίστευτες διαχειριστικές παρεκτροπές σε όλα τα δημόσια πρόσωπα του δήμου, φωτογραφικές διακηρύξεις που έφτασαν να πανηγυρίζουν όταν απορρίπτονται από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου και πρέπει να τρέχουν στα δευτεροβάθμια όργανα και τα δικαστήρια για να τις ακυρώσουν.
Υπάρχει δικαιολογία για όλα αυτά; Καμία. Γιατί απλά δεν είναι καινούργιοι ούτε με βάση τη προηγούμενη πορεία τους, σαν σύμβουλοι του κ.Στυλιανίδη, ούτε μετά από 18 μήνες σαν νέα δημοτική αρχή.
Γιατί απλά 18 μήνες είναι ακριβώς το 30% του συνολικού χρόνου της πενταετούς τους θητείας (και είναι τυχεροί που δεν είναι τετραετής γιατί τότε θα είχαν ξοδέψει το 37,5%.
Το κακό για σένα δημότη είναι ότι έχουν ακόμη το 70% του χρόνου της θητείας του για να ολοκληρώσουν τη πλήρη διάλυση του δήμου.
Εμείς από τη μεριά μας, θα είμαστε πάντα εκεί, σε πλήρη συνεργασία με τις παρατάξεις της μειοψηφίας που έχουν κοινή λογική με μας, αλλά και με μεμονωμένους συμβούλους της πλειοψηφίας που θέλουν να διατηρήσουν τον αυτοσεβασμό τους, κυματοθραύστες σε κάθε πρακτική αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και παρανομίας.
Κι αν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτά που σου λέμε σκέψου απλά ότι:
«Είναι ο Δήμος Ξάνθης του κ.Δημαρχόπουλου ΔΗΜΟΤΗ»


«ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ … ΠΡΟΤΥΠΟ !!!»
Ωστόσο την παραπάνω ανακοίνωση δεν άφησε αναπάντητη ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, μια φορά κι έναν καιρό…
Παραμύθι ή ανέκδοτο, δεν ξέρουμε ποιό από τα δύο ταιριάζει περισσότερο στην υποτιθέμενη ανακοίνωση του συνδυασμού…
Ποιού συνδυασμού είπατε;
Εκείνου, που επειδή απέτυχε για τρίτη φορά να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, υποχρέωσε σε παραίτηση τον επικεφαλής του, παρόλο που ο ίδιος υποσχόταν ότι ήθελε να προσφέρει στην πόλη;
Ή εκείνου του συνδυασμού, που ανέλαβε κάποιος που διατυμπανίζει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος;
Στο σπίτι του κρεμασμένου κύριοι, δεν μιλάνε για σχοινί !!!
Και έρχεστε να μας επικρίνετε και να μας πείτε, ότι θα είσαστε πάντα εκεί;
Πού ακριβώς;
Στην αντιπολίτευση, θα εννοείτε !!!
Τόσα χρόνια Εσείς, κατηγορούσατε τον τέως Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Το παράξενο είναι ότι όσους κατηγορούσατε, τελικά τους εναγκαλισθήκατε.
Μήπως κύριοι, ρίχνετε τα βέλη πάνω σας;
Λέγαμε προεκλογικά: «Ζητάμε καθαρή και δυνατή εντολή για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές στο Δήμο μας.»
Αν εσείς ως αλλαγές εκλαμβάνετε, ότι θα συνεχίζαμε με λογικές που εσείς υιοθετείτε, τότε μάλλον έχετε πρόβλημα.
Να σας θυμίσουμε την δική σας ανακοίνωση, με αφορμή την προεκλογική δήλωση του νυν Δημάρχου: «ότι θα φέρει την αλλαγή στο Δήμο Ξάνθης».
Τότε συμφωνούσατε μαζί του λέγοντας ότι :«Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν πράγματι έντιμους και εργατικούς ανθρώπους, που δεν τους βαραίνει καμία σκιά.»
Οι συμπολίτες μας αυτό έπραξαν.
Ακόμα να το ξεπεράσετε;
Ακόμα να το χωνέψετε;
Θα σας πάρει κι άλλο χρόνο;
Προσέξτε μόνο, μην ξεπεράσετε το υπόλοιπο 70% του χρόνου της θητείας σας.
Γιατί τότε θα είστε ακόμα λιγότεροι.
Όσο για την διαχείριση του Δήμου, μπορούμε αν θέλετε να συγκρίνουμε και τα έργα και τα εκατομμύρια που μοίραζαν οι όψιμοι εκλεκτοί «σύμβουλοί σας που έχουν κοινή λογική με εσάς» αλλά και εκείνων που όλο ξεχνάνε τι υπέγραφαν στην προηγούμενη θητεία τους.
Κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα !!!
Εκτίθεστε κύριοι καθημερινά, πατόκορφα.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την απελπισία σας και τον πανικό σας.
Αναρωτιόμαστε όμως, πόσο χρόνο θα σας πάρει για να αποκτήσετε πολιτικό ήθος, σκέψη και λόγο !!!
Φανταζόμαστε, ότι δεν σας φτάνει ούτε αυτή η θητεία, όπως δεν σας έφτασαν και οι προηγούμενες.
Γιατί άραγε;
Φταίτε μόνο εσείς ή φταίει και το σύστημα που τόσα χρόνια σας στηρίζει κι εσείς επάξια εκπροσωπείτε με τις αμφιλεγόμενες πρακτικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις στις οποίες καταφεύγετε για να παραπλανήσετε τους συμπολίτες μας;
Δυστυχώς για εμάς, αντί να έχουμε μια δημιουργική αντιπολίτευση, έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένους «πολιτικούς τυχοδιώκτες» και με ανθρώπους που ξέρουν καλά να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, κραυγάζοντας για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους.
Ο τόπος μας κύριοι, αλλάζει και αυτό, δεν σας αρέσει.
Η Ξάνθη εξελίσσετε συνεχώς και πρωτοπορεί.
Μαζί με τους συμπολίτες μας σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε δράσεις και έργα με μοναδικό στόχο ένα Δήμο εξωστρεφή, δημιουργικό και πρότυπο για όλους.
Όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι παρόντες σε κάθε γωνιά του Δήμου, δίπλα στον πολίτη, με συνεχή παρουσία και έργο που σταθερά γίνεται ορατό σε όλους. Δεν μπορούν να σας παρακολουθήσουν, γιατί διατηρούν τον αυτοσεβασμό τους και λειτουργούν με αγάπη για τον Τόπο τους, πολύ δουλειά, σεμνότητα και ειλικρίνεια, μακριά από τις δικές σας προβοκατόρικες λογικές και πρακτικές.
Δύναμη για εμάς είναι όλες οι Ξανθιώτισσες και οι Ξανθιώτες και σε αυτούς είμαστε υπόλογοι.
Με το να τους υποτιμάτε, εξαπολύοντας κορώνες, άνευ ουσίας και περιεχομένου, απλά επιβαρύνετε την δική σας θέση εκτός και αν με την ασχετοσύνη που σας διακρίνει, θεωρείτε ότι επιτελείτε έργο.
Δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί σας γιατί απλά εμείς, δεν είμαστε τα «καρναβάλια» που εσείς θέλετε.
Δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους διάλογο δια του τύπου και κατάπτυστες δηλώσεις σε ύφος που εμάς δεν μας εκφράζει. Στον κατηφορικό δρόμο που εσείς επιλέξατε, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε.
Έχουμε πολύ και σημαντική δουλειά να κάνουμε.
Η Ξάνθη μας εμπνέει, ενώνει τα όνειρα και τις ελπίδες μας, για ένα καλύτερο αύριο που θα ανήκει σε όλους.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σας, κύριοι του συνδυασμού «ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης».