Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτο: Με τρακτέρ θα «παρελάσουν» στο Καρναβάλι Ξάνθης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απο το μπλόκο του Νέστου


Παρέλαση με τα...τρακτέρ τους θα κάνουν κατά την ημέρα της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Νέστου.
Πρόκειται για κάτι που αποφασίστηκε πριν απο λίγες ώρες, στη Γενική Συνέλευση του μπλόκου.
Απόφαση την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης Θανάσης Λουκμακιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Μάλιστα όπως ο ίδιος, επισημαίνει, στην....καρναβαλική παρέλαση θα συμμετέχουν πάνω απο 100 τρακτέρ.

Βασίλισσα Καρναβαλιού Ξάνθης 2016 η Κωνσταντίνα Καρκάνη



Επιβεβαιώνονται οι χθεσινές πληροφορίες που φωτογράφιζαν εμμέσως την φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης, η οποία θα είναι η Κωνσταντίνα Καρκάνη.
Πρόκειται για μια κοπέλα 20 ετών, η οποία έχει αναδειχθεί miss peace και η οποία κατάγεται από την Ξάνθη.
Είναι μάλιστα πρωταθλήτρια τένις και σπουδάζει οικονομικά.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πρόκειται για μια «δυνατή» επιλογή, την οποία βέβαια τόσο η Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ όσο και η ιστοσελίδα Thraki.com.gr γνώριζαν εκ των προτέρων και μάλιστα συνεισέφεραν από κοινού σε αυτή την επιλογή, αλλά εφόσον ζητήθηκε να μην αποκαλυφθεί τίποτα, πριν υπογραφούν τα συμβόλαια και βέβαια μετά το θέμα που «αναστάτωσε» την Ξάνθη με την Βαρβάρα Κίρκη, δεν το έπραξαν.


Διπλωματική Αυτοκτονία της Ελλάδας: Έκλεισαν το Γενικό Προξενείο Φιλιππούπολης!!!

Σε μία ακόμη πολιτική και διπλωματική αυτοκτονία προέβη η Ελληνική Κυβέρνηση, αφού με απόφαση του ΥΠΕΞ, που αποδέχθηκε να υλοποιήσει καταστροφικό σχέδιο συρρίκνωσης των διπλωματικών αντιπροσωπειών σε πολλές χώρες της Ε.Ε. αλλά και σε τρίτες χώρες.
Πρόκειται για το οριστικό κλείσιμο, δηλαδή κατάργηση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ, ενός γεωστρατηγικού διπλωματικού γραφείου που εξυπηρετούσε το σύνολο των εθνικών συμφερόντων και ελέγχου της χώρας μας, στα Βαλκάνια και όχι μόνο!


Καβάλα: Στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Καρβάλη η διανυκτέρευση των Προσφύγων


Αποφασισμένοι να φτάσουν με κάθε τρόπο στην πΓΔΜ, μέσω του προσωρινού καταυλισμού στην Ειδομένη, είναι εκατοντάδες πρόσφυγες στην Καβάλα, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα από το κέντρο της πόλης τη μαραθώνια πορεία προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, ακόμα και βρέφη, έχουν ξεκινήσει από το κέντρο της Καβάλας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα πούλμαν που είχε ζητήσει ο δήμος Καβάλας αρνούνται να αναλάβουν τη μεταφορά τους.
Μέχρι και ηλικιωμένοι με αναπηρικά καρότσια έχουν ξεκινήσει τον μακρύ δρόμο προς τα σύνορα, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αυτοί θα διανυκτερεύσουν στο εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης στην Καρβάλη.

Στη διάθεση του Δημάρχου Ξάνθης παραίτηση συμβούλου και όχι μόνο...


«Ποιος έχει δώσει στη διάθεση του δημάρχου την παραίτησή του από τη θέση που έχει, σε νομικό πρόσωπο του δήμου, όντας στενός συνεργάτης του κ. Δημαρχόπουλου; Τι έγινε στο δήμο Ξάνθης; Το όνομά του μετά την επίσημη ανακοίνωσή του» αναφέρει η ιστοσελίδα Thraki.com.gr.

Εμείς δεν έχουμε παρά να επιβεβαιώσουμε την παραπάνω πληροφορία, καθώς αυτή «έφτασε» και στα δικά μας «ώτα»
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως αν ισχύει κάτι τέτοιο θα «επιβεβαιώσει» τα λεγόμενα πολλών...
Ωστόσο αναφορικά με το όνομα του Συμβούλου, δεν πρόκειται αυτό να δοθεί στην δημοσιότητα, εάν δεν ανακοινωθεί επισήμως!

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Πανταχού...παρούσα θα είναι για άλλη μια εβδομάδα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ξάνθης, οι άνθρωποι της οποίας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών και οι οποίοι δίνουν στη δημοσιότητα, όπως κάθε Παρασκευή άλλωστε, το πρόγραμμα των δρομολογίων.

Αλλάζει η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών


Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων 2016, στην πόλη της Ξάνθης, απαγορεύεται η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων ως εξής:

Σε ιεραποστολικό ταξίδι στο Κονγκό ο Μητροπολίτης Ξάνθης


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επέστρεψε από το ιεραποστολικό του ταξίδι στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας στο Κονγκό.
Κατά την οκταήμερη ιεραποδημία του στην Αφρική ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τους Μητροπολίτες Κινσάσας κ. Νικηφόρο και Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην αχανή αυτή χώρα της Αφρικής.
Επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Πανεπιστημιακή Θεολογική Σχολή της πρωτεύουσας Κινσάσας, τη Σχολή Πληροφορικής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κονγκό, το Δημοτικό Σχολείο της Κανάνγκα «Φως Εθνών», το Δημοτικό Σχολείο «Κώστας Πάλλας» και εγκαινίασε το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Μικαλάι της περιοχής Κανάγκα.

Χειροπέδες σε δυο Βούλγαρους για πλαστογραφία στην Ξάνθη


Συνελήφθησαν χθες 25-2-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 56 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε κλαπεί την 17/18-10-2015, από περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, καθώς επίσης ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.
Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 47χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Σημειώνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.



Γάλα και φασόλια μοίρασαν στους Ξανθιώτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι


Γάλα και φασόλια μοίρασαν στους Ξανθιώτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που απέκλεισαν από το πρωί της Παρασκευής το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, παρατάσσοντας γύρω από αυτό τα…τρακτέρ τους.


Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε και η Πρόεδρος των Εργαζομένων των ΔΟΥ Ξάνθης, Ελένη Τσαουσέλη, η οποία και επεσήμανε ότι «το ψήφισμα αναφέρει ότι σαν σύλλογος δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας για τους αγώνες που κάνουν οι αγρότες και ότι όντως αυτό που βρίσκουμε εμείς, σαν εργαζόμενοι πρώτα και μετά σαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες φορολογίας, είναι πως το σύστημα αυτό είναι πολύ άδικο και ότι θα έχει επιπτώσεις στο γενικό πλαίσιο των εργαζομένων και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας. Είναι συλλογικό το πρόβλημα και λειτουργεί σαν ντόμινο σε όλα τα καθεστώτα των εργαζομένων.»


Από την δική του πλευρά ο Πρόεδρος των Αγροτών Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης, υπογράμμισε ότι «είναι προτιμότερο από αυτό που παράγουμε αντί να το πετάμε στο δρόμο να το μοιράζουμε σε ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων το έχουν και ανάγκη και για να τους δώσουμε να καταλάβουν για ποιο λόγο ακριβώς πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε και για ποιο λόγο είμαστε στο δρόμο.»

«Στο δρόμο είμαστε ακριβώς για να συνεχίσουμε να παράγουμε και για να μπορούμε να ζήσουμε τις δικές μας οικογένειες αλλά να μεγαλώσουμε με τα δικά μας προϊόντα και όλους τους υπόλοιπους έλληνες» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είναι μια κίνηση που δεν είναι ιδιαίτερα πρωτόγονη για την δική μας περιοχή, καθώς την έχουμε δει και άλλες φορές και ο κόσμος μας ευχαριστεί και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουμε όλες αυτές τις ημέρες. Δεν είναι βέβαια μόνο οι Ξανθιώτες που δηλώνουν ότι είναι στο πλευρό μας αλλά και όλοι οι έλληνες γιατί πλέον τα προβλήματά μας είναι κοινά, ειδικά με αυτά των ελευθέρων επαγγελματιών. Είμαστε λοιπόν ενωμένοι σαν μια «γροθιά» και αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονίων των τελευταίων έξι ετών στη χώρα μας.»






Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΠΘ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στις 16 Απριλίου η αναγόρευση

Επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα ανακηρυχθεί στις 16 Απριλίου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθανάσιου Καραμπίνη.
Η αναγόρευση , θα γίνει στο πλαίσιο συνεδρίου για την θρησκευτική ιστορία της Θράκης προς τιμήν του αρχιεπισκόπου, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στην Κομοτηνή και θα τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ


Η ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, αφού έλαβε υπόψη της ότι έως τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου προέδρου της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ κατατέθηκε μία και μόνη έγκυρη και εμπρόθεσμη υποψηφιότητα, ανακήρυξε ως νεοκλεγέντα πρόεδρο της οργάνωσης τον Βασίλη Γεωργιάδη.
Πρόκειται για κατ´ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων πάρ. 7 του άρθρου 10 του καταστατικού της ΝΔ για την εκλογή προέδρου του κόμματος και της πάρ. 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων.

Έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου η αποχή των Δικηγόρων της Ξάνθης


Ακάθεκτοι συνεχίζουν να απέχουν απο τα καθήκοντά τους οι Δικηγόροι της Ξάνθης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 25η Φεβρουαρίου 2016, να επικυρώνει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για «συνέχιση της καθολικής αποχής των μελών του έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016.»