Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

"Σε ανοιχτό... "hot spot" μετατρέπεται η Καβάλα." Νέες αφίξεις μεταναστών εχθες το βράδυ


900 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθησαν εχθές, από τη Μυτιλήνη με το πλοίο της γραμμής «Νήσος Μύκονος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με τον αριθμό να φτάνει πλέον τους 1.500.
Τους νεοαφυχθέντες πρόσφυγες, προερχόμενοι από τη Συρία στο μεγαλύτερο μέρος τους, υποδέχθηκαν στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» μέλη της διασυλλογικής κίνησης εθελοντών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι τους διένειμαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 



Οι αστυνομικές αρχές με λεωφορεία, μετέφεραν τους 200 πρόσφυγες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, του Δήμου Παγγαίου, ενώ τους υπόλοιπους 700 τους μετέφεραν στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου «Απόστολος Μαρδύρης» ανεβάζοντας τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται πλέον σε αυτό στους 1.300. Οι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας και οι δεκάδες εθελοντές υποδέχθηκαν με θέρμη τους νέους πρόσφυγες και τους πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να βελτιωθεί η παραμονή τους στην Καβάλα. Συγκινητική είναι, επίσης, η ανταπόκριση κατοίκων και επιχειρήσεων στον Δήμο Παγγαίου, όπου φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης οι άλλοι 200 πρόσφυγες. 
Ο Δήμος Καβάλας για τέταρτη συνεχόμενη μέρα έχει αναλάβει την πλήρη σίτιση των 1.300 προσφύγων στο εκθεσιακό κέντρο, ενώ καθημερινά γίνεται διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, βρεφικών τροφών και γάλατος για τις αυξημένες ανάγκες βρεφών και παιδιών που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 250.
Από την πλευρά της Δήμαρχος Καβάλας, σε δηλώσεις τηςέκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι «η Καβάλα από τη μια μέρα στην άλλη έγινε ένα ανοιχτό hot spot χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς υποδομές και προπάντων χωρίς κανείς να γνωρίζει για πόσο καιρό θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην περιοχή».

Φωτογραφίες από nownews.gr