Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

"Οι ΣΕΦ" από το Ωραιόκαστρο θα "ανοίξουν" την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση


Οι "ΣΕΦ" θα είναι το θέμα, που θα ανοίξει την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της 13ης Μαρτίου στην Ξάνθη, όπως αυτό επιλέχθηκε και βραβεύθηκε μάλιστα από την αντιπροσωπεία του Δήμου Ξάνθης, συνοδευόμενη και απο Ξανθιώτες καρναβαλιστές, που βρέθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Ωραιοκάστρου για το σκοπό αυτό.


Η "παρέα" από την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα από τον Δήμο του Ωραιοκάστρου θα απαρτίζεται από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και το Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου και θα επισκεφθεί την "πόλη με τα χίλια χρώματα", θα ξεφαντώσει, θα χορέψει, θα διασκεδάσει και βέβαια θα κάνει το " ποδαρικό " στην 51η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης.
Σημειώνεται επίσης ότι εκτός από το Ωραιόκαστρο στην παρέλαση θα συμμετέχει και πλήρωμα από το Ρέθυμνο.

Θοδωρής Μαραντίνης: «Ανυπομονούσαμε να έρθουμε στην Ξάνθη...»



Με τους «ONIRAMA» να διασκεδάζουν και να χαρίζουν απλόχερα το κέφι και την ζωντάνια στους θεατές, συνεχίστηκε το….μεγάλο καρναβαλικό «πάρτυ» στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, το μεσημέρι του Σαββάτου.


«Έχουμε παίξει και παλαιότερα στην Ξάνθη και ήταν μια από τις πιο όμορφες και δυνατές στιγμές μας» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Θοδωρής Μαραντίνης, επισημαίνοντας ότι «η αλήθεια είναι πως φέτος που μας έγινε ξανά η πρόταση και μπορέσαμε να το οργανώσουμε, χαρήκαμε πάρα πολύ και ανυπομονούσαμε να έρθουμε.»
«Η ομορφιά αυτής της δουλείας είναι να μπορείς να είσαι τόσο κοντά με τον κόσμο και να μοιράζεσαι την αγάπη» συνέχισε ο γνωστός καλλιτέχνης, ενώ αναφερόμενος στα σχέδια των ONIRAMA, υπογράμμισε ότι «ετοιμάζουμε καινούριο δίσκο που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού και κάποιο τραγούδι που μέσα σε αυτές τις ημέρες θα είναι διαθέσιμο».







«Βούλιαξε» η Ξάνθη στην παιδική καρναβαλική παρέλαση. Χαρά, κέφι και ζωντάνια χάρισαν οι μικροί μας φίλοι


Πλήθος κόσμου «πλημμύρισε» την «καρδιά» της Ξάνθης, σήμερα το πρωί, αφού για τρίτη συνεχόμενη φορά στα πλαίσια του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι πραγματοποιήθηκε  η παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών με τίτλο:«Ήρωες των Παραμυθιών  χρωματίζουν και  χαρίζουν χαμόγελα στις παιδικές ψυχές….»
Κέφι, ζωντάνια, χορός, ξεφάντωμα και πάρα πολλά παιδικά χαμόγελα, συνάντησαν όσοι παραβρέθηκαν εκεί… στη «Χώρα» του Καρναβαλιού.











Τα Χρωματιστά Πινέλα έβαψαν γαλάζιο, τον μουντό ουρανό, οιι Χρωματιστές Μπογιές, άλλαξαν  τα συναισθήματα των μεγάλων και  έτσι η «Χώρα του Καρναβαλιού», η Ξάνθη απέκτησε ζωή και οι στιγμές έγιναν  μαγικές από τις χαρούμενες παιδικές φωνές.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παιδική καρναβαλική παρέλαση, εκτός από τα σχολεία της Ξάνθης, συμμετείχαν και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης με την συμμετοχή και προσκόπων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με το θέμα  «Κάτι ψήνεται ή κάτι καίγεται;»
Οι πρόσκοποι «μάγειρες» έβαλαν στη φωτιά ότι μας κατσουφιάζει και έβγαλαν από το…φούρνο ροδοκόκκινα χαμόγελα, καλοψημένο κέφι ενώ κέρασαν πεντανόστιμο ξεφάντωμα!   



































«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΜΠΡΑΒΟ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ…»
«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παιδική καρναβαλική παρέλαση. Σε αυτή συμμετείχαν 30 σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, όπως επίσης και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης, που αξίζουν ένα μεγάλο «μπράβο» διότι έφεραν κόσμο από πέντε όμορους νομούς» αναφέρει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, επισημαίνοντας ότι «ωστόσο συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και βέβαια στους μαθητές. Έχει αρχίσει σιγά σιγά να μεγαλώνει και αυτή η καρναβαλική παρέλαση. Συμμετέχει πολύς κόσμος και πολύ επισκέπτες και πιστεύω ότι σιγά σιγά φεύγουμε και από τα όρια του νομού μας και αυτή η παιδική καρναβαλική παρέλαση, θα είναι ισάξια σε δυο με τρια χρόνια, της μεγάλης καρναβαλικής μας παρέλασης.»

Παράλληλα βέβαια με την Ξάνθη, η «δράση» του Κέντρου Πολιτισμού αναφορικά με το καρναβάλι, συνεχίστηκε και στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ωραιοκράστρου, όπου αντιπροσωπεία του Κέντρου βρέθηκε εκεί, προκειμένου να επιλέξει, να βραβεύσει και να «φέρει» στην πόλη μας το καλύτερο «πλήρωμα» το οποίο και ανοίξει την παρέλαση της Κυριακής στην Ξάνθη.

ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ…ΞΑΝΘΗ
«Ο Δήμος Ξάνθης σήμερα, εκπροσωπείται στο Καρναβάλι του Ωραιοκάστρου. Έχει ξεκινήσει μια συνεργασία από πέρυσι και θα επιλεγεί το καλύτερο πλήρωμα από τους εκπροσώπους και θα βραβευθεί» συνεχίζει ο κ. Λύρατζης, σημειώνοντας ότι «στηρίζουμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τον Δήμο Ωραιοκάστρου να φτάσει στο δικό μας επίπεδο και μάλιστα το πλήρωμα που θα επιλεγεί θα ανοίξει την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση».


Σημειώνεται ότι οι μαθητές  των δημοτικών σχολείων με την ευθύνη της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων μαθητών του Δήμου Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινώντας από τη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας,  και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, όπου μετά το πέρας της παρέλασης, πήραν σειρά οι «Onirama», που έδωσαν μια μοναδική και ξεχωριστή συναυλία.