Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Απο τον Κόσυνθο ως το Μακάριο: Καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε το νέο μονοπάτι μήκους 2.600 μέτρων


Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας συλλόγων, ομάδων και σχολείων για τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών, αρκετών χιλιομέτρων γύρω από την πόλη της Ξάνθης, έγινε άλλη μια εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση ενός νέου σημαντικού μονοπατιού. 

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση ΤΟΕΒ Δήμου Τοπείρου. Παρόντες και μέλη απο το Δήμο Νέστου



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 η Γενική Συνέλευση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) του Δήμου Τοπείρου παρουσία του Δημάρχου Θωμά Μίχογλου και στελεχών.
Μάλιστα στη συνέλευση παρέστησαν και ΤΟΕΒ του όμορου Δήμου Νέστου.

Τρία βραβεία ακόμη για το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης που συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης


Στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας ACSTAC, που διεξήχθη 4-6 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.
 Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society). Το ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) είναι η εκπαιδευτική προσομοίωση ενός επιστημονικού συνεδρίου. 

Κλειστή σύσκεψη Επιμελητηρίων ΑΜΘ στην Ξάνθη την Παρασκευή. Θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου για το 12%

Κλειστή σύσκεψη των έξι Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο ΕΒΕ Ξάνθης, μετά το πέρας της οποίας θα δοθεί και Συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τους Προέδρους των ΕΒΕ και η οποία θα αφορά την προσπάθεια που καταβάλλεται από τα Επιμελητήρια για την διατήρηση του μέτρου της επιδότησης του κόστους εργασίας (με ποσοστό 12%) και της Περιφέρειάς μας , μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις πρόσφατες διευκρινήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, σε σχετική ερώτηση της Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη.

Επίτιμο μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης ο Δήμαρχος Ξάνθης

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης για να τιμήσουν τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο για την συμπαράσταση και την στήριξη του προς τα άτομα με Αναπηρία, με απόφαση που πήρε στην συνεδρίασή της στις 18/2/2016 αποφάσισε να τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης.
Η περγαμηνή της ανακήρυξης προσφέρθηκε στον Δήμαρχο σε γραφή βλεπόντων και Braille στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας για το 2016 παρουσία των μελών της Ένωσης από όλη τη Θράκη.

Έκτακτα δρομολόγια ΚΤΕΛ Ξάνθης, ενόψει του Καρναβαλιού


Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ξάνθης, ενημερώνει ότι για ακόμη μια χρονιά έχει μεριμνήσει την ασφαλή μεταφορά όλων κατά την περίοδο του καρναβαλιού, με έκτακτα δρομολόγια στις γραμμές απο και προς:

Σε πλήρη ετοιμότητα Αστυνομία και Πυροσβεστική για το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Ξάνθη


Σε πλήρη ετοιμότητα, ενόψει του τριημέρου κατά το οποίο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών βρίσκονται η Αστυνομία και η Πυροσβεστική καθώς χιλιάδες επισκέπτες θα βρεθούν στην Ξάνθη.

«ΣΤΟΥΣ ...ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ»
Αυξημένα λοιπόν θα είναι τα μέτρα Τροχαίας, Τάξης και Ασφάλειας, από πλευράς Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, όπως επιβεβαιώνει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, επισημαίνοντας ότι «η τροχαία θα βρίσκεται και στο Εθνικό και στο Επαρχιακό δίκτυο κατά τις ημέρες των Λαογραφικών Εορτών και ειδικότερα στο επαρχιακό κατά για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας».
«Αναφορικά τώρα με το Καρναβάλι της Ξάνθης, θα έχουμε αυξημένα μέτρα εντός και εκτός πόλης, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επισκέπτες και ειδικότερα αυτοί που θα έρθουν την Κυριακή και θα αποχωρήσουν» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «σύσσωμη η δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης θα βρίσκεται στους δρόμους της πόλης και αν χρειαστεί μάλιστα αυτή θα ενισχυθεί και από γειτονικές Διευθύνσεις Αστυνομίας στο βαθμό που χρειάζεται».
«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κάθε περιστατικό, είτε αυτό οφείλεται σε μέθη, είτε σε υπερβολική διασκέδαση, είτε σε άτομα που θα κλέψουν ή θα διαρρήξουν» τονίζει ο Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης, σημειώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε κάθε περιστατικό και να διαφυλάξουμε τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το κέντρο της Ξάνθης αλλά και για όλη την πόλη, για αυτό και οι ομάδες της ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας, θα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της Ξάνθης, όπως αυτή χωρίζεται από το κέντρο το οποίο θα κατακλύσει πλήθος κόσμου».


«ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ»
Το ίδιο, επιτυχημένο τις προηγούμενες χρονιές, σχέδιο θα εφαρμόσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, με 4 περιπολικά μοιρασμένα σε όλο το εύρος της πόλης και με διπλάσιο δυναμικό στη βάρδια.
«Εμείς ως Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, θα εφαρμόσουμε το σχέδιο των προηγούμενων ετών, που είναι επιτυχημένο και θα είμαστε σε επιφυλακή» αναφέρει ο Διοικητής της Π.Υ Ξάνθης Αντώνιος Σπανός, επισημαίνοντας ότι «θα υπάρχουν 4 περιπολικά που θα καλύπτουν όλο το εύρος της πόλης. Ένα στο σημείο από το οποίο ξεκινά η παρέλαση, ένα στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης, ένα στη Λέσχη Αξιωματικών και ένα στην εθνική οδό προς Κομοτηνή, ώστε να καλυφθεί και περιφερειακά η πόλη».
«Το δυναμικό μας θα είναι διπλάσιο από κάθε άλλη φορά και σχετικά όλη η Υπηρεσία θα βρίσκεται επί ποδός, αφού ακόμη και οι αδειούχοι, θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ στον σχεδιασμό αυτό θα συμμετέχουν και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Βιομηχανική Περιοχή» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «γενικά θεωρούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά θέλουμε να παρακαλέσουμε τον κόσμο που θα έρθει, να μην μπει στην πόλη με τα οχήματα διότι δεν θα έχουμε διόδους σε περίπτωση ανάγκης. Το βασικό βέβαια είναι να μην υπάρξει πρόβλημα, αλλά ακόμη και να υπάρξει, πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην επικρατήσει πανικός. Υπογραμμίζουμε βέβαια για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα για εμάς θα δημιουργηθεί με τα παρκαρισμένα στο κέντρο οχήματα. Διαφορετικά από την στιγμή που θα κληθούμε, σε πέντε λεπτά θα βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει».

Φάρμακα απο το Κ.Ι.Φ Ξάνθης στους Πρόσφυγες. Στη διάθεση των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας οι υπηρεσίες των εθελοντών

Το κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο (Κ.Ι.Φ) της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, το οποίο λειτουργεί από το έτος 2012 χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και πολιτών της Ξάνθης, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι πρόσφυγες στη χώρα μας, χορήγησε στο κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας, ποσότητες από τα κάτωθι φάρμακα για την ανακούφιση των αναγκών των ανθρώπων:

Ανθρωπιστική βοήθεια στους Πρόσφυγες απο τον Δήμο Ξάνθης. Έως την Παρασκευή η συγκέντρωση αυτής

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με όλα τα δημοτικά και τα τοπικά συμβούλια του Δήμου, καθώς και τη σχολική κοινότητα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, σε σχετική επιστολή που απέστειλε στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ξάνθης και στις αρμόδιες σχολικές επιτροπές του Δήμου, τους ενημερώνει για την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ και τους καλεί να ενημερώσουν τις δημοτικές, τοπικές κοινότητες και τα σχολεία να συγκεντρώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια, μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Ξάνθης


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης στην πόλη της Ξάνθης, διαδέχονται και κλίνουν τους εορτασμούς των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, οι εκδηλώσεις της Καθαρά Δευτέρας στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ξάνθης.
Στη Σταυρούπολη από τις 11:00 το πρωί, ο Δήμος Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού και οι τοπικοί σύλλογοι «ΟΡΦΕΑΣ» και «Επιμορφωτικός Σύλλογος Τέχνης και Παράδοσης Σταυρούπολης» έχουν διοργανώσει ποικίλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στην Α΄Εθνική ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης



Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης δείχνει δυναμικά την παρουσία του και την αξία του και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και συνεχίζει να διακρίνεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες.
Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού (RAPID) της περιφέρειας Α.Μ.Θ., την Κυριακή αναδείχθηκε και Πρωταθλήτρια Ομάδα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για έτος 2016.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2016, μία ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου

Γράφει η Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη
Η Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται από το 1908, σε μια προσπάθεια προώθησης των δικαιωμάτων της γυναίκας. Την ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τις γυναίκες για τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά τους επιτεύγματα και να προβάλλουμε με την έμπρακτη στήριξη μας σαν κοινωνία την απαραίτητη ουσιώδη συνεισφορά της γυναίκας για την ανθρωπότητα.

Έως την Παρασκευή 11/3 η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ξάνθης

Στους Δήμους έχει ήδη αποδοθεί το κονδύλι ύψους 110 εκατ. ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016, με τον Δήμο Ξάνθης μάλιστα να έχει ήδη ολοκληρώσει από δικής του πλευράς, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.
Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλης Λομβαρδέας, ο οποίος επισημαίνει οτι «έχει γίνει η διαδικασία, ενώ αναμένεται εντός ολίγων ωρών να ληφθεί και η απόφαση απο την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Τα χρήματα έχουν κατατεθεί στην τράπεζα, αλλά χρειάζονται τρεις ημέρες για να κατατεθούν ξεχωριστά στον κάθε δικαιούχο. Συνεπώς το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου, θα γίνει και η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ξάνθης.