Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Την Παρασκευή η καταβολή του Α21 για το 2015


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 θα καταβληθούν σε 36.491 δικαιούχους
Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2015, που επεξεργάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ .
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 24.007.554 €.
Χρήσιμες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www . oga . gr ), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα
«Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων». 

«Μια μικρή...Ελλάδα στην Αθήνα» η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, για τις εορτές της Αποκριάς από 3 έως 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος.

Στην Αστυνομία της Ορεστιάδας δυο διακινητές μεταναστών


Συνελήφθησαν χθες 8-3-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 51 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τριάντα εννέα (39) μη νόμιμους μετανάστες. 

Λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά και κροτίδες στην Κομοτηνή. Χειροπέδες σε δυο ημεδαπούς


Συνελήφθησαν, χθες 8-3-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 64 και 49 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, κροτίδων και ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Οι...αντιδράσεις για την «Νύχτα Φωτός» στην Ξάνθη και η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, η διοργάνωση της «Νύχτας Φωτός» από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Μια…νύχτα κατά την οποία θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα της Ξάνθης έως τις 12.00 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα θα υπάρξουν και διάφορες εκπλήξεις, αλλά και…τοπικά μουσικά σχήματα που θα παίξουν τις δικές τους μελωδίες.
Ήταν την Πέμπτη 3/3, όταν η εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, συνάντησε σκορπισμένα στους δρόμους της Ξάνθης Φειγ-βολάν, στα οποία το «Αυτόνομο στέκι Ξάνθης» αναφερόταν σε αυτή τη διοργάνωση, με το ένα να επισημαίνει «Λευκή Νύχτα για τα αφεντικά, μαύρη για τους εργάτες» και το άλλο να αναφέρεται στον ίδιο τον Εμπορικό Σύλλογο…
Ιδού οι φωτογραφίες, για του λόγου το αληθές:




Σειρά ωστόσο στις αντιδράσεις για την διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, πήρε και η Λαική Αντίσταση Ξάνθης η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης διοργανώνεται την Παρασκευή 11 Μάρτη η λεγόμενη «Λευκή Νύχτα», δηλαδή η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ.
Η κίνηση αυτή μάλιστα επιδιώκεται να γίνει θεσμός(!) στην πόλη. Δίπλα στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στο χώρο του εμπορίου δέχονται ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματά τους. Και όλα αυτά με πρόσχημα την τόνωση της τοπικής αγοράς και το εορταστικό κλίμα ενόψει καρναβαλιών. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τα παραπάνω ως γιορτή, που πρέπει οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν με χαμόγελα και κέφι. Για εμάς είναι ξεκάθαρο, πως για τους εργαζόμενους καθόλου γιορτή δε θα είναι, αλλά ίσα ίσα θα δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο όσον αφορά το δικαίωμα στο σταθερό ωράριο, τις απλήρωτες υπερωρίες κ.α. Ούτε βέβαια θα είναι «ευκαιρία» για ψώνια, αφού βλέπουμε πως η οικονομική στενότητα και η ανέχεια είναι πλέον καθημερινότητα στη ζωή μας.
Βασική κατεύθυνση και αυτής της κυβέρνησης, είναι να υλοποιήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, και να προχωρήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα υπό τις προσταγές ΕΕ-ΔΝΤ. Η μετατροπή του καθολικού δικαιώματος στην ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, μέσω και των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, η νέα φοροεπιδρομή, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο νέος αντι-συνδικαλιστικός νόμος, είναι μερικά μόνο από αυτά που μας ετοιμάζουν. Λύνουν έτσι τα χέρια των εργοδοτών να προχωρούν σε αυθαιρεσίες, τις οποίες να παρουσιάζουν κιόλας ότι γίνονται με την κοινή συναίνεση των εργαζομένων. Και όλα αυτά για να βγάλουν επιπλέον κέρδη από την υπεραξία της δουλειάς μας, για να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουμε όσο, όποτε, και όπως αυτοί θέλουν. Χωρίς έννοια δικαιωμάτων, πειθήνια εργαλεία για πάσα χρήση. Και για όποιον δεν του αρέσει, απ’ έξω οι στρατιές των ανέργων περιμένουν για μια «θέση στον ήλιο».
Είναι επιτακτική ανάγκη ο κόσμος της δουλειάς να ορθώσει το ανάστημά του. Το προηγούμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό ήταν μία τάση λαϊκής αφύπνισης που πρέπει να αναζωπυρωθεί. Να οργανωθούμε, να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε. Με αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων, με διάθεση σύγκρουσης με κάθε έναν που έρχεται να μας κάνει τη ζωή κόλαση. Ούτε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, να αντισταθούμε μαζικά και αποφασιστικά!
Καμιά συμμετοχή στη Λευκή Νύχτα-Καμιά καταπάτηση ωραρίου
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Μισθοί που να καλύπτουν το κόστος ζωής
Όχι στο νέο ασφαλιστικό – Ασφάλιση & περίθαλψη για όλους».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
«Είμαστε μια επαρχιακή πόλη και οι περισσότεροι είμαστε Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες και παλεύουμε για το μεροκάματο» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, απαντώντας σε όλα τα παραπάνω και επισημαίνοντας ότι «οι θέσεις μας, είναι κάθετα αντίθετες με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Δεν συμφωνούμε ούτε για τις 7 Κυριακές το χρόνο».
«Αναφορικά τώρα με την «Λευκή Νύχτα», αυτή έχει γίνει σε πολλές πόλεις και γίνεται και σαν «πείραμα» στη δική μας. Είμαστε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με νύχια και με δόντια. Αν ήταν μόνο στο δικό μας το χέρι, ίσως να μην γινόταν αυτή η «νύχτα φωτός» αλλά πολλοί το ήθελαν και το ζήτησαν επειδή ακριβώς αυτό γίνεται σε πολλές γειτονικές πόλεις. Τώρα το αν θα γίνει ή όχι θεσμός, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «η θέση του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζουμε και πάλι ότι είναι κάθετα αντίθετη με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ή την αύξηση του ωραρίου και είμαστε μάλιστα και από τους λίγους συλλόγους, που κατά την απεργία κλείσαμε τα καταστήματά μας όλοι για 24 ώρες και ήμασταν εκεί, ενάντια σε όλα αυτά που προωθούνται».

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης: Εκεί που κάθε βράδυ οι Θρακικές Εορτές συναντούν την...Λαογραφία και την Παράδοση



Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι δίνουν το δικό τους, ξεχωριστό, παρόν και ομορφαίνουν τα βράδια μας, ταξιδεύοντας μας στην Παράδοση και στην Λαογραφία με τους χορούς τους.
Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς και οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν, όλο αυτό το διάστημα, ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.









Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Μορφωτικός Σύλλογος Σταυρούπολης «Ορφέας», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου και Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, ήταν μόνο μερικοί απο τους Συλλόγους που χάρισαν ξεχωριστές, αμιγώς παραδοσιακές βραδιές, στους θεατές του Δημοτικού Αμφιθέατρου Ξάνθης, υπο τους ήχους του μουσικού παραδοσιακού σχήματος «Μπάντα τέτοια».

Γ. Παυλίδης: «Να εξομαλυνθεί νομοθετικά η φορολογική ανισότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ με γειτονικές Περιφέρειες άλλων χωρών»


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα του φορολογικού ανταγωνισμού, που πηγάζουν από τους πολύ χαμηλούς συντελεστές σε γειτνιάζουσες Περιφέρειες άλλων χωρών όταν μάλιστα η διακίνηση των αγαθών είναι ελεύθερη εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή στην Ξάνθη λόγω...Καρναβαλιού


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Ξάνθης σε Πρωτοβάθμια αλλά και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την Παρασκευή 11 Μαρτίου, λόγω της κορύφωσης των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2016.
Μάλιστα για τους νέους Ξανθιώτες, έχει προγραμματιστεί και συναυλία στην κεντρική πλατεία την ίδια ημέρα, προκειμένου να «μπουν» και αυτοί στο ρυθμό του καρναβαλιού και να απολαύσουν ένα όμορφο τετραήμερο, με την Καθαρά Δευτέρα, γεμάτο κέφι και...ξεφάντωμα.

Πορεία στους δρόμους της Ξάνθης απο το ΠΑΜΕ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ελευθερίας με δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.