Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μοναδική συναυλία από τις... Melisses στην Ξάνθη


Το «Καλύτερο Συγκρότημα Της Χρονιάς» τα δύο τελευταία χρόνια στα MAD VMA 2013 & 2014, με video clip που σημειώνουν πανελλήνια ρεκόρ σε YouTube views, και μάλιστα σε σκηνοθεσία από τους ίδιους, με sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και με περισσότερους από 300 χιλιάδες φίλους στα social media, οι ΜΕΛΙSSES,  ήρθε στην Ξάνθη και "ξεσήκωσε" το νεανικό κυρίως κοινό με τα μοναδικά του κομμάτια, σε μια συναυλία, που γέμισε το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης.

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Τοπείρου. Όλες οι εκδηλώσεις για τα «κούλουμα»

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και οι Δημότες σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις του Δήμου, στις Κοινότητες και στα χωριά του, όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες γιορτές για την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 με παραδοσιακή φασολάδα, ταραμοσαλάτα, λαγάνα και πολλές άλλες τοπικές λιχουδιές. 
«Ελάτε να σας φιλέψουμε με σπιτικά σαρακοστιανά εδέσματα και να γιορτάσουμε μαζί το τέλος της Καρναβαλικής περιόδου με χορούς και παρελάσεις και την έναρξη της Σαρακοστής» αναφέρει ο Δήμος Τοπείρου, παρουσιάζοντας όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα...«κούλουμα».
  
Δημοτική Κοινότητα Ευλάλου
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Μορφωτικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Ελλήνων ΡΟΜ « ΠΡΟΟΔΟΣ » στον χώρο δίπλα από την εκκλησία της Αναλήψεως.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο ο Δήμαρχος Ξάνθης


Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θωμά Ηλιάδη και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης κ. Δώρα Γιαννώτα, για να συγχαρεί τους μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό” (www.youtube.com/watch?v=xSJBi9mfieA) .

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης Κωνσταντίνα Καρκάνη στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είναι ένα φρέσκο και πανέμορφο κορίτσι, μόλις…18 ετών, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη διακριθεί και κατέκτησε τον τίτλο «miss peace» στον διαγωνισμό «Miss Europe World Greece».
Είναι πρώην τεννίστρια, μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και το κυριότερο είναι ότι κατάγεται από την Ξάνθη.
Ο λόγος για την φετινή βασίλισσα του καρναβαλιού Κωνσταντίνα Καρκάνη η οποία μίλησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ για το…«όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

«ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΜΟΥΝ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»
«Έρχομαι αύριο το πρωί στην Ξάνθη. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που επιλέχθηκα εγώ ως βασίλισσα στο φετινό καρναβάλι. Η καταγωγή μου είναι από εκεί. Ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε κάποια χρόνια εκεί και μετά ήρθε στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένουμε μόνιμα» αναφέρει η ίδια, επισημαίνοντας ότι «είμαι πραγματικά περήφανη που επιλέχθηκα ανάμεσα σε τόσες κοπέλες να είμαι εγώ η βασίλισσα γιατί από μικρή στο καρναβάλι της Ξάνθης ντυνόμουν…βασίλισσα. Ήταν πραγματικά ένα όνειρο και μου φαίνεται απίστευτο. Έχω λίγο άγχος αλλά πιστεύω ότι θα πανε όλα καλά γιατί το κοινό της Ξάνθης είναι φιλοξενο και σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα».

ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ...«ΜΑΧΗ»ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Πρόκειται για μια κοπέλα η οποία είναι μόλις 18 ετών η οποία ασχολείται αυτό το διάστημα κατά κύριο λόγο με το διάβασμα, …διαβάζει καθώς από την μια έχει ξεκινήσει τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από την άλλη θα «ριχθεί» και πάλι στην…«μάχη»των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Έχω περάσει στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Είναι πολύ καλό πανεπιστήμιο απλά δεν είναι το όνειρό μου» υπογραμμίζει η Κωσνταντίνα, σημειώνοντας ότι «έχω σκοπό να τελειώσω τη σχολή βέβαια για να έχω και αυτό το πτυχίο, απλά ξαναδίνω πανελλαδικές εξετάσεις φέτος με στόχο την Αστυνομία».

Σε...αποθήκη της ΒΙ.ΠΕ Δράμας μεταφέρθηκαν χθες 450 Πρόσφυγες που ήρθαν στην Καβάλα από τη Μυτιλήνη

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» αποβιβάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης 450 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 350 ήταν Σύριοι και Ιρακινοί στην καταγωγή.
Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία μεταφέρθηκαν στη Δράμα όπου φιλοξενούνται σε μια παλιά αποθήκη εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας, την οποία είχε παραχωρήσει παλιότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τη διαχειρίζεται η Αντιπεριφέρεια Δράμας.
Ο χώρος προετοιμάστηκε κατάλληλα τα τελευταία 24ωρα από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Δράμας όπου δημιουργήθηκαν χώροι υποδοχής και φιλοξενίας που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

900 ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 700 ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ ΚΑΙ 200 ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ
Την ίδια ώρα, περί τους 900 περίπου πρόσφυγες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ειδικότερα, 700 άτομα φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη του Δήμου Καβάλας και 200 άτομα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου.

Με νεφώσεις και βροχές το Καρναβάλι και τα «κούλουμα» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνθέσουν το σκηνικό του καιρού κατά το τετραήμερο του…Καρναβαλιού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς ωστόσο βροχές στην περιοχή.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς με ένταση που δεν θα ξεπεράσει τα 2 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
Παρόμοιο σκηνικό με συννεφιά και βροχή κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται και για το Σάββατο 12 Μαρτίου στην περιοχή μας, με τη θερμοκρασία να κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν από βόρειες το πρωί και βορειανατολικές το απόγευμα, διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως έως 2 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και για την Κυριακή, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση και να κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν μέτριοι εντάσεως έως 4 μποφόρ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Με ασθενείς βροχές όμως προβλέπονται και τα…κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού, την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου στην περιοχή μας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από βορειοανατολικές διευθύνσεις και δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ.

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης η σημερινή συναυλία με τις «Melisses» λόγω...καιρού


Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ενημερώνει ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου συναυλία με το συγκρότημα «Melisses», μεταφέρεται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και ώρα 18.00, αντί της Κεντρικής Πλατείας.




Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και...ακόλαστες πράξεις στην Ξάνθη

Συνελήφθη χθες 9-3-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του. Χειροπέδες σε 29χρονο στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη χθες 9-3-2016 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

«Καταναλώνουμε ο,τι παράγουμε» την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Ξάνθη

Η ΓΣΕΒΕΕ και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», η οποία είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, σε συνδιοργάνωση με την Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στην Πλατεία Διοικητηρίου, την δράση «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, την γνωριμία των καταναλωτών με τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και την προώθησή τους. 

Το μήνυμα της Κυριακής: «Ο αληθινός θησαυρός»

Ο πόθος αποκτήσεως θησαυρών συνδέεται με κάτι βαθύτερο, με το αίσθημα της ασφάλειας, της άνεσης, της αξιοπρέπειας. Ο Κύριος όμως εξηγεί, την ασφάλεια που ζητάτε δεν την προσφέρουν οι θησαυροί αυτού του κόσμου. Εδώ στη γη «ο σκόρος και η σήψη τους καταστρέφουν και οι διαρρήκτες τους κλέβουν». 
Βέβαια από την εποχή του Χριστού τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά. Οι άνθρωποι βρήκαν καλύτερους τρόπους εξασφαλίσεως των αγαθών τους. Σήμερα υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες, καταθέσεις σε Τράπεζες, «επενδύσεις» σε επιχειρήσεις. Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν ο σκόρος και η σήψη, το ‘’κούρεμα’’. Ποτέ τελικά δεν μπορεί να είναι κανείς απόλυτα ασφαλής.

Με απόλυτη επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για το «μοναδικό» Ξανθιώτικο Καρναβάλι


-Η παρουσίαση της Βασίλισσας, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και ο θεσμός των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών «ακούστηκαν» στην Συμπρωτεύουσα

-Στόχος η «ενεργοποίηση» της Θεσσαλονίκης, πέρα από το κομμάτι των επισκεπτών, για «υποστήριξη» του θεσμού.


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη που δόθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης σε πλειάδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της συμπρωτεύουσας, κατά την οποία παρουσιάστηκε η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Ξάνθης Κωνσταντίνα Καρκάνη και κατ’ επέκταση ο ίδιος ο θεσμός των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την οποία θα παρουσιάσει για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Τάσος Ριζόπουλος.
Σκοπός της όλης προσπάθειας ήταν να «ενεργοποιηθεί» η Θεσσαλονίκη, πέρα από το κομμάτι των επισκεπτών και ο θεσμός αυτός να φτάσει σε ένα άλλο…«επίπεδο» αντάξιο της όλης προσπάθειας που γίνεται, «ξεφεύγοντας» από τα τοπικά πλαίσια, με την στήριξη μιας πόλης, με ξεχωριστό πολιτισμό, ξεχωριστούς ανθρώπους αλλά και Μέσα Ενημέρωσης που «ακούγονται» παντού.
Η Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο κοσμικό εστιατόριο «Παλάτι» στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα σημαντική ωστόσο ήταν η συμβολή της δικής μας, Ξανθιώτισσας παρουσιάστριας Μαρίας Καμαρίδου, η οποία και συντόνισε την συζήτηση, ενώ την τεχνική επιμέλεια είχε το «Κοσμοράδιο».

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Ξάνθη. 26-27 Μαρτίου οι περιφερειακοί αγώνες


Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, οι προκριματικοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για το 2016.
Η αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης στο «Αμοιρίδειο» Αθλητικό Κέντρο γέμισε και πάλι με παιδιά που τους αρέσει το σκάκι και ήρθαν να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

Κινητοποιήσεις Δημοτικών Υπαλλήλων, κατά την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού


Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων κατά την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, προχωρούν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ, με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους της χώρας μάλιστα, να καταλαμβάνουν Δημαρχεία, Υπηρεσίες Καθαριότητας, ΧΥΤΑ και όχι μόνο.

Ανθρωπιστική βοήθεια στους Πρόσφυγες, απο τα...σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχοντας στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνει έκκληση στη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία να συμβάλουν έμπρακτα στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας, ενώ επισημαίνεται ότι η δράση αυτή δεν θα έχει στενά χρονικά περιθώρια αλλά θα είναι διαρκής, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι πρόσφυγες και τις καθημερινές ανάγκες που πρέπει να καλύψουν για την επιβίωσή τους.