Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νέο σοκ στην Ξάνθη. Αυτοκτόνησε 23χρονος στον παλιό Ζυγό


Σοκ έχει προκαλέσει στην Ξάνθη άλλη μια τραγική απώλεια ενός 23χρονου, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα την Τετάρτη, μέσα στο σπίτι του που βρίσκεται στον Παλιό Ζυγό, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αιτία που οδήγησαν το νεαρό να προβεί σε μια τέτοια πράξη.
Σημειώνεται ότι ο αυτόχειρας βρέθηκε νεκρός από τους οικείους του το απόγευμα, ενώ η προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» την Παρασκευή στην Ξάνθη


Η ΓΣΕΒΕΕ και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», η οποία είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, σε συνδιοργάνωση με την Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, απο τις 10.00 έως τις 18.00 στην Πλατεία Διοικητηρίου, την δράση «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, την γνωριμία των καταναλωτών με τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και την προώθησή τους.

Δυο περιπτώσεις...ρευματοκλοπής στην Καβάλα

Δικογραφία για κλοπή, από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, σχηματίστηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 22-1-2015 έως 3-3-2016, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του, στο Χρυσοχώρι Καβάλας. 
Η ίδια ακριβώς περίπτωση ρευματοκλοπής, σημειώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 28-3-2014 έως 4-12-2015, όταν όπως προέκυψε, 56χρονος ημεδαπός προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία, που διαμένει, στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Νέοι βανδαλισμοί στα γραφεία του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης


Έρμαιο στα...χέρια «ανεγκέφαλων» έγιναν για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τα γραφεία του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, με τα μέλη του εξαπολύουν «πύρινα» βέλη στο Δήμο Ξάνθης, μέσω αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Πιο συγκεκριμένα η χθεσινή ανάρτηση αναφέρει:
«Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω για την κατάντια του δήμου μας(φυσικά αν υπάρχει δήμος γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν τα καρναβαλια πήγαν καλά) πού για ακόμα μία φορά το κολυμβητήριο έγινε στόχος από ανεγκέφαλους και διέρρηξαν τον σύλλογο!!! 
Τελικά αυτός ο δήμος είναι μόνο για τα πανηγύρια αλλά αυτή την φορά δεν θα μείνει έτσι...»






«Θύελλα» στο Μαξίμου από την «Μακεδονία» του Μουζάλα


Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου αργά χθες το βράδυ με την «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα να προκαλεί «φουρτούνες» στην κυβέρνηση και τα τηλέφωνα να παίρνουν «φωτιά». 

Από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου, «το ρολόι των νέων» στο…Δήμο Ξάνθης


Στη θέση του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων θα βρεθούν οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο «ρολόι των νέων», ένα συνέδριο προσομοίωσης διαδικασιών Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνει χώρα στη Ξάνθη από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου 2016.
Δικαίωμα συμμετοχής διαθέτουν νέοι, μαθητές και φοιτητές δημότες του νομού Ξάνθης οι οποίοι, όπως αναφέραμε λαμβάνουν θέσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Αρχηγών παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, συζητούν θέματα που απασχολούν την πόλη της Ξάνθης, σε εικονικό επίπεδο, και αποφασίζουν ψηφίζοντας τις δικές τους προτάσεις.

Στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης


Στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη, τάσσεται ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, με ανακοίνωσή του για τα όσα ακούστηκαν εναντίον του περί «ρωσοπόντιου» και «φιλοξενούμενου».
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Συλλόγου Αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή η συνέλευση της ΝΟΔΕ Ξάνθης, με ομιλητή τον Βουλευτή Ελευθέριο Αυγενάκη

Με ομιλητή τον Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ και Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Αυγενάκη Ελευθέριο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 17:45, η συνέλευση των μελών της ΝΟ.Σ της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, στο ξενοδοχείο Ελισσώ και πιο συγκεκριμένα στο καφέ- εστιατόριο «Αποθήκη», όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

Εξιχνιάστηκαν δυο κλοπές απο οικίες στην Καβάλα


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) κλοπές από οικίες, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 3 έως 9-3-2016, στην πόλη της Καβάλας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού για κλοπή.

Χειροπέδες σε δυο για ναρκωτικά στη Δράμα

Συνελήφθησαν χθες 15-3-2016 το μεσημέρι σε χωριά της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

«Έλαμψε» δια της…απουσίας του το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ξάνθης στο Καρναβάλι

Μπορεί το καρναβάλι της Ξάνθης να έχει τελειώσει, μπορεί όλα να πήγαν καλά, ωστόσο ο…απόηχος των εκδηλώσεων, δεν έχει μόνο τα καλά του, αλλά και τα…«κακά» του, που και αυτά πρέπει να λέγονται.
Έτσι δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην θίξουμε, ένα ζήτημα που μας απασχόλησε όλο αυτό το διάστημα και δεν είναι άλλο από την απουσία εκπροσώπου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ξάνθης, απο όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις που έγιναν, τη στιγμή που ο Δήμος Ωραιοκάστρου, για παράδειγμα, ο οποίος φιλοξενήθηκε κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των εκδηλώσεων στην Ξάνθη, όχι μόνο εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο και κάποιους Αντιδημάρχους του, αλλά και από την υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων η οποία φρόντισε να συστήσει ξεχωριστά τον καθένα σε όλους τους παραβρισκόμενους στην εξέδρα των επισήμων, αλλά και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.


Γεγονός, που έκανε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη παρουσίας ενός υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων από πλευράς Δήμου Ξάνθης.
Ευχόμαστε να υπάρξει κάποια στιγμή μια απάντηση για το ζήτημα αυτό και σημειώνουμε ότι προσπαθούμε από εχθές να επικοινωνήσουμε με τον Δήμαρχο Ξάνθης, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό μιας και ο ίδιος βρίσκεται στην Αθήνα καθώς παρακολούθησε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι από δικής μας πλευράς το ερώτημα αυτό θα τεθεί και πάλι, καθώς μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το πώς είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θεσμό, που φιλοξενεί τόσο κόσμο από άλλες πόλεις, να…«λάμπει» δια της απουσίας του, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τις Δημόσιες Σχέσεις, ή κάποιος άλλος εκπρόσωπός του, ενός Δήμου που θέλει να…«ξεφύγει» από τα «στενά» όρια της Ξάνθης και να «αναδειχθεί» πανελληνίως, έχοντας ως «ατού» έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς σε όλη την Ελλάδα.

«Νύχτα Φωτός» στην Ξάνθη: «Αρκετά καλά, για πρώτη φορά»

Φωτογραφία απο Xanthinea.gr 
Αρκετά ικανοποιημένοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες ττου κέντρου κυρίως, από την διοργάνωση της «νύχτας φωτός».
Μια εκδήλωση η οποία «αναπτέρωσε» κατά κάποιο τρόπο και το ηθικό των επιχειρηματιών, οι οποίοι, όπως όλος ο κόσμος, περνούν ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά καταστάσεις, παλεύοντας να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους «με νύχια και με δόντια».
«Κάποιοι δούλεψαν, κάποιοι λίγο λιγότερο. Ήταν η πρώτη φορά βέβαια, Η αναλογία έγκειται στο είδος. Κάποιοι για παράδειγμα είχαν κίνηση, ενώ άκουσα πολλούς να λένε ότι μόνο που ο κόσμος έμπαινε στα καταστήματα και ρωτούσε για εμάς ήταν κέρδος» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «γενικά οι περισσότεροι το είδαν ως κάτι πολύ θετικό. Λάθη γίνονται και θα γίνονται απλά την επόμενη φορά θα είμαστε πιο έτοιμοι με…όλους.»
«Πλέον ξέρουμε που θα «πατήσουμε» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ήταν μια διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά. Περισσότερο ευχαριστημένοι είναι οι επαγγελματίες στο κεντρικό κομμάτι της πόλης. Καλό είναι λοιπόν την επόμενη φορά να «τραβήξουμε» τον κόσμο και εκτός κέντρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τα λάθη μας θα μαθαίνουμε».