Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Χειροπέδες σε 59χρονο με...53 κιλά λαθραίο καπνό στην Κομοτηνή


Συνελήφθη χθες 16-3-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Την Δευτέρα το απόγευμα η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης


Με 31 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει την Δευτέρα 21 Μαρτίου και  ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:


Νηστεία: «Ποικιλία τροφών, αλλά με…μέτρο». Διατροφικές συμβουλές από τον διαιτολόγο Σάββα Αβραμίδη


Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και έτσι αισίως βρισκόμαστε στην περίοδο της Νηστείας.
Νηστεία η οποία, από διαιτολογικής και διατροφικής άποψης, έχει αρκετά θετικά αλλά και αρκετά αρνητικά χαρακτηριστικά, αφού θα πρέπει να προσεχθεί η ποσότητα, η συχνότητα αλλά και η πρόσληψη όλων των απαραίτητων ιχνοστοιχείων που, χάνονται, από την μη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών.

«ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ»
«Το μειονέκτημα, από την στιγμή που απέχουμε από το κρέας, είναι ότι χάνουμε πρωτεΐνες, τις οποίες θα πρέπει να λαμβάνουμε με ένα συνδυασμό φυτικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα με όσπρια και δημητριακά, όπως για παράδειγμα φακές με ρύζι, ή ρεβίθια με ρύζι» εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Σάββας Αβραμίδης, επισημαίνοντας ότι «αναφορικά με την πρόσληψη πρωτεϊνών, μπορούμε επίσης να τρώμε ταχίνι».
«Το ασβέστιο που χάνουμε από τα γαλακτοκομικά, μπορούμε να το προσλάβουμε επίσης από το σουσάμι, το ταχίνι, τον χαλβά και τους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «αναφορικά με τον σίδηρο μπορούμε να τον προσλάβουμε από κάποια όσπρια, αλλά σίγουρα από τον οργανισμό μας δεν απορροφάται καλά. Πρέπει λοιπόν παράλληλα να αυξήσουμε την βιταμίνη C με πορτοκάλια και εσπεριδοειδή ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ασβέστιο και το σίδηρο, τότε καλό θα είναι, κατά την περίοδο της νηστείας να καλύψουμε τον οργανισμό μας με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, με πολυβιταμίνες ή και μεμονωμένα ιχνοστοιχεία».

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Ποια είναι όμως τα οφέλη που έχει η νηστεία;
«Η πρόσληψη υγρών και μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι κάτι που ανήκει στα οφέλη της Νηστείας. Επίσης ιδιαίτερα θετικό για τον οργανισμό μας, είναι το ότι προσλαμβάνονται φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην ενυδάτωση» τονίζει ο κ. Αβραμίδης, σημειώνοντας ότι «επίσης λόγω του ότι δεν καταναλώνονται ζωικά προϊόντα, μέσα στην τεσσαρακοστή μειώνεται και η χοληστερίνη αλλά και τα τριγλυκερίδια».

«ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ…»

«Αυτό που χρειάζεται ωστόσο πάνω από όλα είναι η ποικιλία και το μέτρο. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να τρώμε πολλά λάδια. Ο χαλβάς, το σουσάμι και γενικά τα λαδερά φαγητά, έχουν πολλές θερμίδες και παχαίνουν» είναι η συμβουλή του ειδικού, για την περίοδο της Τεσσαρακοστής.

Σύλληψη 77χρονου για...ναρκωτικά στη Κομοτηνή

Συνελήφθη χθες 16-3-2016, το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.

Κλοπή καλωδίων και αντικειμένων χαλκού στην Κομοτηνή. Χειροπέδες σε τρεις


Συνελήφθησαν σήμερα 17-3-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 17, 24 (άντρες) και 44 (γυναίκα) ετών και μία 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ η αυριανή εκδήλωση «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» στην Ξάνθη


Με καλεσμένο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Καββαθά θα διεξαχθεί αύριο η εκδήλωση του κινήματος πολιτών- καταναλωτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» στην πόλη της Ξάνθης από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.
Πρόκειται για μια εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ και του παραπάνω κινήματος σε συνδιοργάνωση με την Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, και το Επιμελητήριο Ξάνθης.
«Πρόκειται για το κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», μια αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ξεκίνησε από ένα πυρήνα 100 ατόμων στην Αθήνα το 2010» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η Γενική Γραμματέας της Ο.ΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή πρόεδρος του κινήματος είναι η τέως υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς κ. Μπέη και αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
Το κίνημα έχει ως απώτερο σκοπό να γνωρίζει ο έλληνας καταναλωτής τα ελληνικά προιόντα και αποσοπός του είναι να υπάρξει ένα «ρεύμα» κατανάλωσης μόνο ελληνικών προιόντων και αυτό δεν έχιε να κάνει μόνο με τα βρώσιμα προϊόντα αφού όπως αναφέρει και το λογότυπο «τρώω, ντύνομαι κάνω τουρισμό…ελληνικά».
«Με αυτή την κίνηση, υποστηρίζονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας ότι «κάτι τέτοιο βοηθά και στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας που ήδη υπάρχουν και τέλος αυτοσκοπός είναι να βοηθηθεί και η εθνική οικονομία. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της ΓΣΕΒΕΕ και του ίδιου του κινήματος με την Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, και το Επιμελητήριο Ξάνθης η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Πλατεία Διοικητηρίου Ξάνθης».

Λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών στη Δράμα. Χειροπέδες σε 34χρονο ημεδαπό


Συνελήφθη χθες 16-3-2016 το πρωί, στην Εθνική Οδό Δράμας - Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 34χρονος ημεδαπός, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, καθόσον προέκυψε από τις έρευνες ότι εισήγαγε αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία, χωρίς να καταβάλει τους αναλογούντες φόρους και δασμούς, τα οποία στη συνεχεία εμφιάλωνε σε κενές επώνυμες φιάλες και ακολούθως τις πουλούσε σε διάφορα καταστήματα στους νομούς Δράμας, Σερρών, Καβάλας και Θεσσαλονίκης, χωρίς να κατέχει τη νόμιμη ιδιότητα και τα απαραίτητα παραστατικά.

«Ο πνευματικός αγώνας μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή»

Γνωστοποιεῖται ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη, ὅτι τήν Κυριακή, 20η Μαρτίου 2016 καί ὥρα 18:00, κατά τήν διάρκεια τῆς ἀκολουθίας τοῦ Α΄ Κατανυκτικοῦ Ἑσπερινοῦ στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας Ξάνθης, θά ὁμιλήσει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Κωνσταντῖνος Σακαρίδης, Προϊστάμενος τῆς Ἱεραποστολικῆς Ἀδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ», μέ θέμα: «Ὁ πνευματικός ἀγώνας μέσα στήν Μεγάλη Τεσσαρακοστή».

Οι Α΄ Χαιρετισμοί και το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης


Η Άγιες Ημέρες του Θείο Δράματος φτάνουν σιγά σιγά, αφού αισίως έχουμε μπει στην Τεσσαρακοστή και βέβαια ξεκινούν οι Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες σε Ιερές Μονές και Ναούς της Ξάνθης στις οποίες για άλλη μια χρονιά θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων.

«Καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες»: Διαδήλωση και συναυλία το Σάββατο στην Ξάνθη

Ένα διαφορετικό…κάλεσμα στους Πρόσφυγες, θα κάνουν οι νέοι της Ξάνθης, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία, με διαδήλωση αλλά και συναυλία από τοπικά μουσικά σχήματα, με αφορμή τις διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για αλληλεγγύη στους ανθρώπους που ήρθαν και στη χώρα μας, για να σώσουν τις ζωές αυτών και των παιδιών τους.
Η εκδήλωση έχει τίτλο «καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες» και θα ολοκληρωθεί με συναυλία στις 15.00 το μεσημέρι, στην οποία θα συμμετάσχουν οι:
Underhill West
Beetroots
Αγγελική Παπαδοπούλου&Δούκογλου
Diek Vérité Nue
Αλέξης Δρουδάκης
Μπαρίς Τουρκενίς
Underfly
Ελίνα Χατζηανδρέου
Χασάν Βαλκανλής
Dj-Rekaris
Xanthi Gunz

Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρουμάνοι, επισκέφθηκαν την περιοχή μας κατά την κορύφωση του καρναβαλιού



Μπορεί οι απόκριες να έχουν τελειώσει, ωστόσο το ζήτημα είναι και τι έχουν αφήσει πίσω τους, σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο, αφού ο θεσμός των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και ιδιαίτερα οι μέρες της κορύφωσης του καρναβαλιού, δεν προσέλκυσαν μόνο Έλληνες από διάφορες πόλεις, αλλά και επισκέπτες από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

«ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ…ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»
«Η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό δεν έμεινε μόνο στην δική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά έφτασε μέχρι και την Θεσσαλονίκη» αναφέρει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι «κατά το τριήμερο του καρναβαλιού είχαμε Τούρκους, Βούλγαρους και για πρώτη χρονιά Ρουμάνους επισκέπτες, που πέρα από τα οργανωμένα γκρουπ, ήρθαν ακόμη και μεμονωμένα με τα αυτοκίνητά τους».
«Όλοι αυτοί κινήθηκαν και εκτός Ξάνθης. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ήρθαν ξένοι στο Καρναβάλι, παρότι για αυτούς δεν ήταν τριήμερο, γιατί δεν γιορτάζουν την…Καθαρά Δευτέρα. Συνεπώς ήρθαν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μόνο για να διασκεδάσουν στο καρναβάλι» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για εκδηλώσεις που γεμίζουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βοηθούν στο να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα τόσο το Πάσχα όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για αυτό και η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις όπως το καρναβάλι της Ξάνθης που είναι κορυφαίο σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και όλους τους θεσμούς σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκης, που εφόσον εξελιχθούν στο επίπεδο που πρέπει, δημιουργούν πόλους επισκεψιμότητας».

«ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…»
Για την Ξάνθη το μεγάλο στοίχημα είναι, με την συνεργασία όλων, να βρεθεί τρόπος να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και κατά τις προηγούμενες ημέρες πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού» τονίζει ο κ. Αμοιρίδης, σημειώνοντας ότι «παλαιότερα που είχαμε κυρίως έλληνες επισκέπτες, είχαμε και εκδηλώσεις που έφερναν κόσμο και τις προηγούμενες ημέρες. Τώρα λόγω της όλης κατάστασης, καταφέραμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό. Πρέπει λοιπόν να επικεντρωθούμε και να φέρουμε κόσμο και το προηγούμενο διάστημα. Το καρναβάλι της Ξάνθης πατά «γερά» στα πόδια του και έτσι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να υπάρχουν τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις που θα φέρνουν κόσμο στην περιοχή, καθόλη την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών».


Συνεχίζονται οι επανεισδοχές αλλοδαπών στην Τουρκία


Στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 11 και 14 Μαρτίου 2016 η επανεισδοχή στην Τουρκία συνολικά 163 παράτυπων οικονομικών μεταναστών, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων Έβρου.

Αυτοκτονία 23χρονου στην Ξάνθη. Άτομο διπολικής προσωπικότητας σύμφωνα με την Αστυνομία


Τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα, έδωσε εχθές Τετάρτη στην Ξάνθη, ένας 23χρονος συντοπίτης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα, στο σπίτι του στον Παλιό Ζυγό.
Σύμφωνα μάλιστα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και τον Υποδιευθυντή της ο οποίος και μίλησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, «ήταν άτομο διπολικής προσωπικότητας. Υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα και όντως έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα».
«Όλα τα άλλα είναι στο στάδιο της προανάκρισης από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος και απεφάνθη για αυτοκτονία, αποκλείοντας κάποια εγκληματική ενέργεια» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο νεαρός αποδεδειγμένα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι μιλάμε πραγματικά για ένα τραγικό συμβάν».