Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της Περιφέρειας. Συναντήσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχοντας ως στόχο την ενεργοποίηση του τοπικού γυναικείου πληθυσμού σας προσκαλούν σε συναντήσεις
με Θέμα «Δυνατότητες, Ευκαιρίες και Προκλήσεις γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών , ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».
-Την Τετάρτη 23-3-2016 στην Αλεξανδρούπολη, αίθουσα της Νομαρχείου και ώρα 11:00 π.μ.
-Την Πέμπτη 24-3-2016 στην Ξάνθη, αίθουσα του Επιμελητηρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Αναβλήθηκε η επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω...Χρυσής Αυγής


Αναβλήθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, η προγραμματισμένη επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν έγινε γνωστό ότι η εκδρομή χρηματοδοτήθηκε από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Βρέθηκε πλειοδότης για το «Νησάκι»

«Ευδοκίμησε» η πρόσκληση ενδιαφέροντος της Ι.Μ Ξάνθης για μίσθωση ακινήτου της στα όρια του ποταμού Κοσύνθου- πρώην «Νησάκι».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται επιχειρηματίες- γνωστά πολιτικά πρόσωπα της Ξάνθης.
Θέμα που ερευνά η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και που σύντομα, με στοιχεία, θα προβεί σε ανάλογες δημοσιεύσεις.


Δέντρα στους Ξανθιώτες απο την Δασική Υπηρεσία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, εκτός από τις υπόλοιπες, η σημερινή και η Ξάνθη, μέσω της Δασικής Υπηρεσίας της, «γιόρτασε» την ημέρα αυτή, χαρίζοντας στους συντοπίτες μας διάφορα δεντράκια.
Η διανομή έγινε στην κεντρική πλατεία Ξάνθης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ
Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.
Στην Ελλάδα τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται. Οι ελάχιστοι και μεγάλοι σε ηλικία δασοφύλακες, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, ο απηρχαιωμένος εξοπλισμός και οι 2.500 αδιόριστοι ειδικοί επιστήμονες συνθέτουν το δασοπονικό πρόβλημα της χώρας μας.



Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Αλλάζει...Πρόεδρο το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης


Με 31 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 19:00 σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Κλειστό το κέντρο της Ξάνθης απο τις 15.00 έως τις 19.00. Αποξηλώνεται ο αποκριάτικος διάκοσμος


Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει οτι «σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου, κατά τις ώρες 15:00 έως 19:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία), εργασίες που αφορούν στην αποξήλωση του αποκριάτικου διακόσμου της πόλης μας. Για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της ανωτέρω οδού.
Παρακαλούμε για την κατανόησή σας». 

«Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου» στην 25 και 26 Μαρτίου στην Ξάνθη


Ο Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», μετά την επιτυχημένη παρουσία στις Λαογραφικές Εορτές, ξαναπαρουσιάζει την παράσταση «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου» την Παρασκευή 25 Μαρτίου και το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 19:00. 
Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9.

Χειροπέδες σε διακινητή μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθη στις 19-3-2016 τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν :
Ø 1 πλαστική βάρκα
Ø 2 κουπιά
Ø 1 πλαστική τρόμπα
Ø 1 κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου.



Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Απο σήμερα οι αιτήσεις στη Ξάνθη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2016. 
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. 
Οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις προς καταχώρηση καθημερινά από τις 08:00 ως και τις 14:30, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στο Διοικητήριο Ξάνθης.