Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΟΑΕΔ: Απο αύριο οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις


Ξεκινά την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, έτους 2016, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2016 έως τις 
α) 3 Σεπτεμβρίου 2016 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και 
β) 10 Σεπτεμβρίου 2016 για τα παιδιά με αναπηρία.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Διάρρηξη σε κατάστημα της Ξάνθης. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή από κατάστημα στην Ξάνθη, που διαπράχθηκε την 19/20-3-2016.
Συνελήφθησαν την 20 και 21-3-2016, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 

Τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής για τους Πρόσφυγες, συγκεντρώνει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης


Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στα πλαίσια του πνεύματος αλληλεγγύης που επιβάλλουν οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, συμμετέχει ενεργά στην υποστήριξη των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας.

Άγνοια για τα περί…«hot spot» στη ΦτΑ, δηλώνει ο Δήμαρχος Τοπείρου


Άγνοια, για τα όσα αναφέρονται αναφορικά με τη δημιουργία hot spot στις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στο Δασοχώρι, δηλώνει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, σημειώνοντας ότι «τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καμία τέτοια εντολή και καμία τέτοια απόφαση και από όσο γνωρίζω ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία, ούτε κάποιος άλλος εμπλεκόμενος φορέας γνωρίζει κάτι».
Μάλιστα όπως επεσήμανε «όλο αυτό που ακούστηκε, αφορούσε τις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής στην περιοχή του Αγιάσματος στο Δήμο Νέστου και κάποιοι απλά…μπερδεύτηκαν. Πάντως σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων δεν αναμένεται να έρθουν Πρόσφυγες στη Θράκη λόγω της μειονότητας».

Σε άλλη πόλη η «2η SYNERGIA 2016» λόγω...Προσφύγων στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης»


Η από μηνών επιλογή της Καβάλας και του εκθεσιακού Κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» για την οργάνωση της 2ης Θρακο-Mακεδονικής «Synergia 2016», θεσμού της ΠΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία που εξυπηρετούν τους στόχους της διοργάνωσης, δηλαδή τη συνέργεια του αγροδιατροφικού τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων με τον τομέα των υπηρεσιών, ώστε τα τοπικά προϊόντα να διασυνδεθούν με τον τουριστικό κλάδο και τις επιχειρήσεις εστίασης-αναψυχής.

«Το 1821 του Πόντου και ο Πόντος του 1821»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας καλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη «Π» (Καπνεργατών 9, Ξάνθη).και θα περιλαμβάνει:
Ομιλία του Φάνη Μαλκίδη με θέμα  «Το 1821 του Πόντου και ο Πόντος του 1821» και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου.

Κοινή ανακοίνωση παρατάξεων Ξυνίδη, Μπένη, Καμαρίδη: «Η σιωπή των αμνών»


Κοινή ανακοίνωση μέσα απο την οποία εξαπολύουν «πύρινα βέλη» στο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, αλλά και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Δρεμσίζη, εξέδωσαν, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, οι Δημοτικές Παρατάξεις «Κοινωνία Δημοτών», «Συμμετέχω» και «Ξάνθη-Σταυρούπολη, Νέα Εποχή».
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αυτή, αναφέρει τα εξής:
«Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, όπου ο κ.Δήμαρχος φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φιλοσοφία του, που εκφράζεται με το λουδοβίκειο ρητό «Ο Δήμος είμαι Εγώ».
Ίσως γιατί ήθελε να σκεφτεί τι φταίει και τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα καθημερινά και επί μήνες τώρα να κινδυνεύουν εκατοντάδες μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων πέριξ της Σάρδεων (φταίει η Siemens αλλά και τα λεωφορεία που του ζήτησαν να κλείσει τα φανάρια!!!!), στα κοιμητήρια – ξέφραγο αμπέλι που δεν τολμά κανείς να τα επισκεφτεί με τις κλοπές και ληστείες να πηγαίνουν σύννεφο, που δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους οικισμούς του πρώην δήμου Σταυρούπολης και των πρώην κοινοτήτων Ευμοίρου και Κιμμερίων, που ξέχασε την Ώρα της Γης, που υπογράφουν αντιδήμαρχοι με άλλα ονόματα, που ξέχασε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι όρισε γραμματέα στο Δήμο, αλλά θυμήθηκε να ζητήσει τα χρήματα που θα τον πληρώνουν από το υστέρημά τους οι ξανθιώτες ότι βασικοί αθλητικοί χώροι που άμεσα θα στεγάσουν μαζικές εκδηλώσεις στερούνται πυρασφάλειας και αποφάσισε να επιβάλει τη σιωπή στους αμνούς.
Συνήθης πρακτική του, να αφαιρεί το λόγο από τους συμβούλους της παράταξής του και να τους απαγορεύει να μιλήσουν. Σε ένα χώρο που η δική του λειτουργία είναι παρακολουθηματική και όπου εκφράζονται πολιτικά και δια της ψήφου τους αποκλειστικά οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Και ως εδώ δικό του θέμα και θέμα του αυτοσεβασμού των μελών της παράταξής του.
Χθες όμως με την αμέριστη συμπαράσταση του κ.Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δήθεν προεδρεύει και στην ουσία εκτελεί ότι του επιβάλει ο κ.Δήμαρχος (έφτασε να ονειρεύεται ο κ.Πρόεδρος και αποβολή των ατακτούντων αντιπολιτευομένων συμβούλων από την αίθουσα, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα) προσπάθησε να επιβάλει τη σιωπή των αμνών και στην αντιπολίτευση.
Γιατί; Γιατί είναι γι’αυτόν αερολογίες το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας και αφορούσε την αντικατάσταση του κ.Χατζηευφραιμίδη και μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ. Δεν θα σχολιάσουμε άλλο το αστείο της ασθένειας που σε εμποδίζει να είναι πρόεδρος αλλά σου επιτρέπει να είσαι μέλος, ή των αυξημένων ευθυνών που σε εμποδίζουν να είσαι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και μέλος αλλά σου επιτρέπουν να είσαι αναπληρωματικός και σε αναμονή επανάκαμψης. Αλήθεια οι επιλογές του αυτές εγκρίθηκαν από αυτούς που ισχυρίζονται ότι πρότειναν και τον κ.Λύρατζη;
Δεν του βγήκε. Ελπίζουμε την άλλη φορά να μην έχει διδασκαλική βέργα σωφρονισμού.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εγκλωβισμένους στη παράταξή του συμβούλους της πλειοψηφίας του Δήμου.
Και του στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα:
Μπορεί να εκλεγεί κάποιος κάτω από κάποιες συγκυρίες και μεθοδεύσεις Δήμαρχος μιας πόλης.
Όμως αν δεν έχει το απαραίτητο πολιτικό ανάστημα δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει Δήμαρχος της πόλης.


Οι Δημοτικές Παρατάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
ΞΑΝΘΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Ο Δ. Μπένης για την διαρροή του «εμπιστευτικού» εγγράφου: «Όλοι φορούν παντελόνια, αλλά δεν τα…τιμούν όλοι»


«Ανεξήγητος» παραμένει ο...τρόπος με τον οποίο διέρρευσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης το έγγραφο που αναφερόταν στην εξάμηνη αργία του Δημήτρη Μπένη και σύμφωνα με το οποίο «ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 5-1-2011 έως 31-12-2012 και ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης», συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προέβη στην υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν στο έργο από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα».
Θέμα το οποίο πίκρανε τον ίδιο τον Δημήτρη Μπένη, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύοντας μάλιστα τόσο στο σώμα, όσο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί, οτι σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης το ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο που αναφερόταν στην αργία του για έξι μήνες παραδόθηκε σε μόλις δυο άτομα.
Απάντηση η οποία διενεμήθη σε όλους τους παραβρισκόμενους και η οποία επακριβώς αναφέρει:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΞΑΝΘΗ: 7 Μαρτίου 2016

ΘΕΜΑ: Απάντηση επί αιτήματος σας.
ΣΧΕΤ.: Το από 7-3-2016 αίτημά σας προς την υπηρεσία μας.
Σε συνέχεια του από 7-3-2016 αιτήματος σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς μας για την άσκηση πε ( αρχικού ελέγχου σε αιρετά όργανα των ΟΤΑ α'Βαθμού, σύμφωνα με το άρθρο 233 του Ν.385! 2010 (ΦΕΚ 87Α ), η υπηρεσία μας πρωτοκολλεί με αριθμό Εμπιστευτικού Πρωτοκόλλου το οποίο και τηρείται από την προϊσταμένη του Τμήματος και διακινεί με την ένδειξη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ κάθε απόφαση και έγγραφο που σχετίζεται με τη διαδικασία του Πειθαρχικού Ελέγχου. Αναφορικά με την Ε.Π 36/12-1 -2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης περί της θέσης σας σε αργία από το καθήκοντα του Δημοτικού ΣυμΒούλου, αυτή πρωτοκολλήθηκε με εμπιστευτικό αριθμό πρωτοκόλλου και επιδόθηκε, αποκλειστικά, με την ένδειξη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ
α) στην αδελφή σας κ.Ουρανία Κορδελίδου, σύμφωνα με το από 14-1-2016 υπογεγραμμένο αποδεικτικό επίδοσης και
β) στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Ιωάννη Δρεμσίζη με το από 18-1-2016 υπογεγραμμένο αποδεικτικό επίδοσης Επιπλέον, η εν λόγω απόφαση κοινοποιήθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 21503/23-6-2015 έγγραφό του για την τήρηση -ενημέρωση του αρχείου του Υπουργείου.
Κατόπιν των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ρητώς ότι κατ' εφαρμογή του «Κανονισμού Επικοινωνίας Δημοσίων Υπηρεσιών» δεν είναι επιτρεπτή η γνωστοποίησή αυτών των διοικητικών πράξεων σε τρίτο αναρμόδιο ή άγνωστο πρόσωπο και σας επιβεβαιώνουμε ότι η υπηρεσία μας ουδέποτε διακίνησε, κοινοποίησε ή δημοσίευσε την Ε.Π 35Ί2-1-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, σε τρίτα, πέραν των προαναφερομένων, πρόσωπα και φορείς.
Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω στοιχεία».
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μπένης κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασε την πικρία του, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα απαντήσω μόνο επίσημα. Όλοι φορούν παντελόνια, αλλά όλοι δεν τα τιμούν».

Ιπποκράτης Καμαρίδης: «Ο Πρόεδρος του Δ.Σ απαγορεύει(!) Απαντήσεις δεν παίρνουμε. Κατάντια η απαξίωση του Σώματος από τη Δημοτική Αρχή»

Την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, δεν έκρυψε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη- Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» Ιπποκράτης Καμαρίδης και μάλιστα πριν καν συμβούν όλα όσα αναφέραμε.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος «κατήγγειλε» τόσο την συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη, όσο και την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής για το υπόλοιπο Σώμα, αναφερόμενος στο ότι κανένας δεν «γνώρισε» επίσημα τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης Γεώργιο Γκοδοσίδη, στις προχθεσινές ακόμη καταγγελίες των πολιτών για το Κολυμβητήριο της Ξάνθης αλλά και στο ότι υπάρχουν ερωτήσεις της παράταξης που κατατέθηκαν γραπτώς πριν από τρεις μήνες και ακόμη δεν έχουν…απαντηθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ (!)

«Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απαγορεύει να δοθεί απάντηση και απαγορεύει να γίνουν ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους προς τη Δημοτική Αρχή» αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «πρώτον εμείς αυτό που είπαμε για το Κολυμβητήριο είναι πολύ απλό. Προχθές ακόμη υπήρξαν καταγγελίες σε όλο το διαδίκτυο ότι καταστρέφεται. Και καταστρέφεται συνεχώς. Δεν ζητήσαμε τίποτε άλλο παρά να μπει ένας φύλακας αν ήταν δυνατόν, εκτός αν θέλουν να καταφέρουν, να κάνουν το κολυμβητήριο να χρειάζεται εκατομμύρια για το «συνεφέρουν».

«ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ»

«Το δεύτερο είναι ότι πριν από τρεις μήνες κάναμε εγγράφως αίτηση και ζητήσαμε τη λίστα των τριών ονομάτων που ήταν αυτοί που υπέγραψαν την προσφορά του Σαββιδάκη τότε, με τα δυο χιλιάρικα τα παραπανίσια αν θυμάστε και ακόμη απάντηση δεν πήραμε. Στην προσπάθειά μας να πάρουμε σήμερα απάντηση μας το…απαγόρευσε ο Πρόεδρος, ενώ εγγράφως έχουμε καταθέσει αίτηση και ερώτηση» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «τρίτον το Δημοτικό Συμβούλιο σαν όργανο τουλάχιστον, εντελώς εθιμοτυπικά, θα έπρεπε να παρουσιάσει τον Γενικό Γραμματέα, τον οποίο τιμούμε, αλλά το έχουν τόσο…«χαμηλά» το Δημοτικό Συμβούλιο που ούτε καν μας παρουσίασαν τον Γενικό Γραμματέα. Μέσω του τύπου το μαθαίνουμε ποιος είναι. Αυτό για εμάς και για την δημοκρατία είναι κατάντια».

«Μαχαιρώματα» και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Αποχώρησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης.


-Το εμπιστευτικό έγγραφο για τον Δ. Μπένη που διέρρευσε
-Κοινή δράση τριών παρατάξεων για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
-Η άθλια κατάσταση στο Κολυμβητήριο
-Ο Γ.Γ του Δήμου που δεν γνώρισε το Δημοτικό Συμβούλιο
-Χωρίς φανάρια η Σάρδεων. «Αφύλακτα» τα Νεκροταφεία
-Τα λάθη στις…υπογραφές
-Ο Τάσος Θεοδωρίδης νέος Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας
-Αποχώρησαν παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για λόγους απρεπούς συμπεριφοράς του Δημάρχου


Με…παιδική χαρά, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται, έμοιαζε για άλλη μια φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα.
Μπορεί στην αρχή όλα να κύλησαν ομαλά και μάλιστα να υπήρχε ομοφωνία ως προς την επιτυχία, στο μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών. Μάλιστα δόθηκαν δημοσίως συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία φρόντισε να καθαρίσει άμεσα την πόλη.
Γεγονός που υπογράμμισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο μετά από τα…συγχαρητήρια, δεν έλειψαν οι καυγάδες, τα μαχαιρώματα ακόμη και οι…αποχωρήσεις μελών του σώματος.


ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΜΠΕΝΗ ΠΟΥ…ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ
Την πικρία του, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της συζήτησης των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, εξέφρασε ο Δημήτρης Μπένης, για τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, κατά τα άλλα έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το οποίο διέρρευσε στον τύπο και σύμφωνα με το οποίο, τίθεται σε έξι μήνες αργία, αφού «ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 5-1-2011 έως 31-12-2012 και ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης», συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προέβη στην υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν στο έργο από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα».
Εμφανώς στεναχωρημένος και πικραμένος ο κ. Μπένης, δεν παρέλειψε να αναρωτηθεί «πώς διέρρευσε το παραπάνω έγγραφο στον τύπο; Ποιος πήρε το έγγραφο;»
Μάλιστα όπως επεσήμανε, «ρωτήθηκε για ευνόητους λόγους και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία και απάντησε επισήμως».
«Εγώ για όλα αυτά θα απαντήσω επίσημα» ανέφερε ο Δημήτρης Μπένης σημειώνοντας ότι «όλοι φορούν παντελόνια αλλά δεν τιμούν όλοι».

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Με μια ανακοίνωση για κοινή δράση τριών εκ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης συνεχίστηκε η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δράση η οποία αφορά στο να μπει «τροχοπέδη στην συνεχή απαξίωση και αποδόμηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νοσοκομείο χωρίς ιατρούς, με λιγοστό για τις ανάγκες της Ξάνθης, προσωπικό και χωρίς διοικητική κεφαλή.

Η ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Τα… «αίματα» όμως άναψαν με το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που έθεσε ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ξάνθη- Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» Ιπποκράτης Καμαρίδης, το οποίο αφορούσε στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης.
Ένα κολυμβητήριο που βρίσκεται στο…έλεος του Θεού, με τα γραφεία του Κ.Ο.Ξ να έχουν λεηλατηθεί για δεύτερη φορά.
«Η πισίνα λεηλατήθηκε και καταστράφηκε. Οι καταγγελίες διαδέχονται η μια την άλλη και εμείς αντί για 5 δραχμές που μπορούμε να δώσουμε τώρα, θα χρειαστούμε 150.000 δραχμές για να αλλάξει η όλη κατάσταση» επεσήμανε συγκεκριμένα ο κ. Καμαρίδης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη να του απαντά επι της ουσίας ότι «ό,τι πρέπει να γίνει γίνεται».
Κάτι που «εξόργισε» τον κ. Καμαρίδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το θράσος σας δεν έχει όρια».
Έτσι ξέσπασε ένας καυγάς, στον οποίο επενέβη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, ο οποίος μόνο τα…πνεύματα δεν ηρέμησε, αφού τόνισε ότι «σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη διαδικασία, θα…αποβάλλονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι».
Ο Γ.Γ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ένταση ωστόσο συνεχίστηκε και στο επόμενο θέμα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και αφορούσε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης Γεώργιο Γκοδοσίδη, τον οποίο δεν έχει….γνωρίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Ο Δήμος θέλει να επικοινωνήσει με το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω των εφημερίδων, γιατί μέσα από εκεί μάθαμε για τον Γενικό Γραμματέα» ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής» υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος διορίζει ένα πολύ σπουδαίο συνεργάτη και δεν έχει την ευαισθησία να τον παρουσιάσει στο ΔΣ».
Θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος απάντησε ότι «για τον διορισμό του κ. Γκοδοσίδη, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η απόφαση είναι αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΡΙΑ Η ΣΑΡΔΕΩΝ. «ΑΦΥΛΑΚΤΑ» ΤΑ…ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
Η εξέλιξη του θέματος με τις παιδικές χαρές, η πυρασφάλεια του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης», η οδός Σάρδεων που παραμένει χωρίς να λειτουργούν τα φανάρια εκεί αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ξανθιώτες με τα…νεκροταφεία, όπου φοβούνται να επισκεφθούν γιατί δεν υπάρχει ένα φυλάκιο, ειδικότερα στην πίσω μεριά αυτών, ήταν τα θέματα που έθιξε η παράταξη «Κοινωνία Δημοτών».
«Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση με τα φανάρια στη Σάρδεων και όσο για το πρόβλημα με τα Νεκροταφεία, οι άνθρωποι φοβούνται να πάνε στους νεκρούς τους γιατί φοβούνται επιθέσεις από τους κατοίκους του Δροσερού. Καλό θα είναι να μπει ένα φυλάκιο στο καινούριο μέρος αυτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Ξυνίδης.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ…ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Στα….εντός ημερήσιας διάταξης θέματα τώρα, εντύπωση προκάλεσε η απλότητα μέσα από την οποία μπαίνουν οι…υπογραφές, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την «5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016» διαπιστώθηκε ότι πρωτογενές αίτημα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, είναι υπογεγραμμένο στις 25/2/2016 από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη και στις 3/3/2015, από τον…Μανώλη Τσέπελη.
Την παρατήρηση έκανε ο Δημήτρης Μπένης και μάλιστα σε αυτό συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη μάλιστα να αναρωτιέται «πως είναι δυνατόν οι Αντιδήμαρχοι να υπογράφουν ο,τι τους φέρνουν μπροστά τους».
Παρατήρηση η οποία βέβαια έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος σημείωσε πως πρόκειται για…«λάθος έντυπο».



Ο ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Το ενδιαφέρον όμως των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, μονοπώλησε η αλλαγή μελών στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης αλλά και στη ΔΕΥΑΞ.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, παραιτήθηκαν οι Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, για λόγους υγείας και Ερκάν Κίρατζη για λόγους φόρτου εργασίας, αφού ανέλαβε Αντιδήμαρχος.
Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρίδης, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Κέντρου, με 21 υπέρ από πλευράς συμπολίτευσης και 9 λευκά και 1 παρόν, από πλευράς αντιπολίτευσης.
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αναφορικά τώρα με την ΔΕΥΑΞ και τις αντικαταστάσεις μελών, το ερώτημα που ανέκυψε από πλευράς Μανώλη Φανουράκη, είναι το ότι «ναι μεν παραιτούνται τα πρόσωπα από τα Διοικητικά Συμβούλια αλλά παραμένουν…αναπληρωματικοί γιατι αν κάποια στιγμή η θέση που τους έχει δοθεί τώρα αλλάξει να ξαναμπούν. Μιλάμε λοιπόν για μια θέση του Αντιπροέδρου ας πούμε, η οποία είναι έμμισθη και για εμένα κακώς και ξαφνικά παραιτείται ο αντιπρόεδρος, γιατί δεν μπορεί να λαμβάνει τους δυο μισθούς, αλλά παραμένει αναπληρωματικός ώστε αύριο-μεθαύριο γίνει μια αλλαγή, να ξαναπάρει τη θέση».
Άποψη η οποία αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα», αφού εμφανώς εκνευρισμένος ο Δήμαρχος Ξάνθης, υπογράμμισε ότι «δεν θα ασχολούμαστε με τις θεωρίες του κ Φανουράκη. Η πρόταση είναι οι αναπληρωματικοί να γίνουν τακτικοί και οι τακτικοί να γίνουν αναπληρωματικοί. Ψηφίστε να τελειώνουμε».
Τον λόγο όμως ζήτησε ο Θανάσης Ξυνίδης, ο οποίος, αντιδρώντας σε όλο αυτό που ειπώθηκε από πλευρά Δημάρχου Ξάνθης.
«Αυτό που είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης και η προσπάθειά του να φιμώσει τον καθένα, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοια συμπεριφορά. Θα το ξεπεράσει θέλει δεν θέλει» σημείωσε ο ίδιος, ζητώντας παράλληλα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να επαναφέρει την τάξη.
Τον λόγο από τον Πρόεδρο ζήτησε ο δήμαρχος Ξάνθης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «όταν ο Δήμαρχος ζητά τον λόγο, το ξέρετε ότι τον έχει».
Η ένταση συνεχίστηκε με τον Θανάση Ξυνίδη να σηκώνεται όρθιος και εμφανώς εκνευρισμένος να φωνάζει πως «αυτός ο άνθρωπος είναι δείγμα απρεπούς και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Εγώ δεν ανέχομαι τέτοια συμπεριφορά» καλώντας τα μέλη της παράταξής του αλλά και τις υπόλοιπες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν. Την παράταξη του Θανάση Ξυνίδη, ακολούθησαν οι παρατάξεις Δημήτρη Μπένη και Ιπποκράτη Καμαρίδη, οι οποίες αποχώρησαν, με τον Δήμαρχο Ξάνθης, να «επιστρέφει» τους χαρακτηρισμούς στους ίδιους και να υπογραμμίζει ότι «με αυτή τη συμπεριφορά φάνηκε ποιος και πόσο ενδιαφέρεται για τον τόπο και την πόλη».