Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Το Ελληνικό Δίκτυο Ορολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


Το Δίκτυο Ορολογίας για την Ελληνική Γλώσσα και Μετάφραση παρουσιάστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σε ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις πόλεις της Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 21/3, και στην Ξάνθη την Τρίτη 22/3.

Το περιβάλλον στο επίκεντρο εκπαιδευτικών και μαθητών της Περιφέρειας. Συνεργασία ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ύστερα από συνάντηση του Διευθυντή κ. Παναγιώτη Κεραμάρη με το Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και τον εκπρόσωπο της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. Γ. Βογιατζή στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής, προχωράει σε μία ευρύτερη συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. 

Ο τρόπος αμοιβής των εργαζομένων κατά την 25η Μαρτίου


H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου.
Η εορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος (2016) συμπίπτει με ημέρα Παρασκευή, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.
Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.
Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Οι τόποι υποβολης αιτήσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Τους τόπους στους οποίους θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Ιουνίου 2016 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όρισαν  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής της Παναγιώτης Κεραμάρης.
Τόποι, οι οποίοι για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, έχουν ως εξής: 

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Ξάνθη. Στις 12.00 η παρέλαση


Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις: 
-Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, και των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015. 
- Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Θύμα απάτης ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη. Χειροπέδες στον 32χρονο δράστη


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 78χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, το μεσημέρι της 22-3-2016, στην Αλεξανδρούπολη.
Συνελήφθη, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Γ. Γκοδοσίδης μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Για τις νέες του αρμοδιότητες, οι οποίες αφορούν στον συντονισμό των υπηρεσιών και του προσωπικού του Δήμου Ξάνθης, σε μετακινήσεις αυτού, όπου υπάρχει ανάγκη αλλά και στον έλεγχο εγγράφων του Δήμου, μίλησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Γεώργιος Γκοδοσίδης.
Ένας άνθρωπος που όλοι οι Ξανθιώτες και όχι μόνο, γνωρίσαμε προσωπικά αλλά και επί…τω έργω μέσα από την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομίας Ξάνθης.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης


Με 11 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 23/03/2015 και ώρα 15.00 σε τακτική συνεδρίαση  το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Σμίνθης και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα εξής θέματα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις: 

Αύριο η Λαϊκή αγορά Αβδήρων, λόγω της...25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Αβδήρων, γνωστοποιεί στους Καταναλωτές,  τους Παραγωγούς και τους Μικροπωλητές ότι λόγω της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου η Λαϊκή αγορά των Αβδήρων μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Ερώτηση της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» για τα αδέσποτα στη Ξάνθη


Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο αλλά και προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιακίρογλου, αναφορικά με ένα θέμα που ταλανίζει πολύ τους πολίτες της Ξάνθης και δεν είναι άλλος απο τα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται σε κεντρικούς δρόμους και στενά, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.
Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση του Επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» αλλά και της Δημοτικής Συμβούλου Αλίκης Μιαλοπούλου, αναφέρει τα εξής:

Καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών σε Δράμα και Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες 22-3-2016 , στους νομούς Δράμας και Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφαλείας Δράμας και Καβάλας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 74, 53, 46, 41 (άντρες) και 54 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Σε μείωση των τελών ύδρευσης προχώρησε ο Δήμος Τοπείρου


Δεδομένου των οικονομικών συγκυρίων και προς ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού ο Δήμος Τοπείρου με την υπ’ αριθμ.149/2015 (ΑΔΑ 6ΣΝΥΩΗΨ-39Ν) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προβεί στην μείωση των τελών ύδρευσης, και στην εισαγωγή διαβαθμισμένης κλίμακας τιμολόγησης σύμφωνα με την ετήσια κατανάλωση ποσίμου ύδατος για το έτος 2016 και μεταγενέστερα.

Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016


Άνοιξε το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2016, μετά και την κατάθεση των νέων απαιτούμενων ρυθμίσεων για το ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας, με τροπολογίες που έφερε στην βουλή το Υπουργείο Οικονομικών
Σύμφωνα μάλιστα με τη Ναυτεμπορική, για να αποφύγουν λάθη και παραλείψεις που ενδεχομένως κοστίσουν σε πρόσθετους φόρους, πρόστιμα και ταλαιπωρία, οι φορολογούμενοι, πριν και κατά τη συμπλήρωση των φετινών δηλώσεων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα σημεία: