Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Διαρρήξεις σε επτά γραφεία, δυο επιχειρήσεις, ένα Ναό, ένα σχολείο και μια οικία στη Ξάνθη. Ημεδαποί οι δυο δράστες


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μια (1) απόπειρα ληστείας και δώδεκα (12) διαρρήξεις σε γραφεία συλλόγων – φορέων, επιχειρήσεις, Ιερό Ναό, σχολείο και οικία, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 30-10-2015 έως 13-3-2016, στην Ξάνθη.

Ξεκινά η διανομή τροφίμων σε 7500 ωφελούμενους στο Νομό Ξάνθης


Η Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ξάνθης, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη διανομή τροφίμων και προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής στους περίπου 7500 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Παραδόθηκε στην Καβάλα η ανθρωπιστική βοήθεια στους Πρόσφυγες, απο το Δήμο Ξάνθης


Κλιμάκιο του Δήμου Ξάνθης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον Aντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ. Μιχαήλ Λομβαρδέα, βρέθηκαν χθες Πέμπτη στην Καβάλα, όπου παρέδωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ξάνθης


Μια απρόσμενη επίσκεψη είχε εχθές Πέμπτη ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Ο Αντώνης Αντωνιάδης, μια εμβληματική φιγούρα του ελληνικού αθλητισμού -ποδοσφαίρου που κόσμησε για πολλά χρόνια τα γήπεδα με την λαμπρή παρουσία του, συναντήθηκε με το Δήμαρχο όπου είχαν συζήτηση για αρκετή ώρα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων


Με 37 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016  και ώρα 18.30 μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω: 

Κ. Ζαγναφέρης: «Ψευδή και αναληθή τα δημοσιεύματα περί αντιδικίας με τον υιό του Μάνου Χατζιδάκι»


Με μια λιτή ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, απαντά στα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί περί αντιδικίας του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνοντας επακριβώς οτι «τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε δήθεν αντιδικία του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι ψευδή, αναληθή και ανυπόστατα, καθώς διαστρέβλωσαν το νόημα και την σημασία όσων ειπώθηκαν.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών διακρίνεται από αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια. Οποιαδήποτε καθυστέρηση των εγκαινίων οφείλεται στην ανάγκη να γίνουν όλα στην εντέλεια, όπως αρμόζει στο μέγεθος του Μάνου Χατζιδάκι».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως οτι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης είχε αναφερθεί αποκλειστικά στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Τένη Καμαρίδη της προηγούμενης Τετάρτης στους λόγους αναβολής των εγκαινίων που επρόκειτο να γίνουν προ τετραμήνου, με αποτέλεσμα η είδηση να καταγραφεί από το σύνολο σχεδόν του τοπικού τύπου με βάση τις δηλώσεις του αυτές, ότι δηλαδή «υπήρξε αντιδικία αναφορικά με την «ατζέντα» της εκδήλωσης των εγκαινίων και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί εκείνη την ημέρα».
Με την παραπάνω χθεσινή ανακοίνωσή του λοιπόν ο ίδιος, υποστηρίζει πως διαστρεβλώθηκαν το νόημα και η σημασία όσων ειπώθηκαν, πλην όμως έχει καταγραφεί επ’ ακριβώς η τοποθέτησή του και άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, όπως σημειώνει σήμερα χαρακτηριστικά η έντυπη αλλά και η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδα «Θράκη».


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Άλλη μια εβδομάδα, θα βρίσκεται στο δρόμο και θα επισκεφθεί ακόμη και το πιο απομακρυσμένο χωριό η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, η οποία ενημερώνει για τα δρομολόγια που θα πραγματοποιήσει απο τη Δευτέρα  28/3 έως και το Σάββατο 2/4/2016.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Η αισιοδοξία του Χριστιανικού μηνύματος»


Στην διήγηση της σημερινής ευαγγελικής περικοπής ο Χριστός απευθύνεται σε έναν παράλυτο νέο σε κάποιο σπίτι της Καπερναούμ και του λέγει «αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου». Κάνει εντύπωση κατ’ αρχήν το γεγονός ότι τα λόγια αυτά απευθύνονται σε έναν άνθρωπο σωματικά ασθενή. Αυτός ζητεί την γιατρειά του και ο Ιησούς του προσφέρει την απαλλαγή από τις αμαρτίες.

Στις 17 Απριλίου ανοίγει το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά σε όλες τις διεργασίες στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις), έχοντας άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 17 Απριλίου 2016.

25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή, διπλή χαρά. Τα μηνύματα της ημέρας και οι δηλώσεις των επισήμων




«ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…»
«Αξίζουν συγχαρητήρια, στην μαθητιώσα νεολαία, στα στρατευμένα μας παιδιά και στους συλλόγους της πόλεως και της περιοχής, που συμμετείχαν για να πραγματοποιηθεί η αυτή η παρέλαση, αυτή τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού του Γένους.
Ας δοξάσουμε τον Άγιο Θεό, γιατί μας χάρισε και την ελευθερία από τα δεσμά της Αμαρτίας αλλά και την ελευθερία από τα δεσμά της μακροχρόνιας δουλείας» αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων επισημαίνοντας ότι «εκείνο που χρειαζόμαστε σήμερα οι Έλληνες, σε μια δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, είναι να μείνουμε ενωμένοι, πιστοί στα όσια και στα ιδανικά της πατρίδας και επειδή εδώ στη Θράκη, αποτελούμε ένα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, να μην επιτρέψουμε σε κανένα να ταράξει αυτή τη γαλήνη και την ηρεμία που υπάρχει στον τόπο μας και στη πατρίδα μας.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα».

«ΟΡΑΜΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ…»
«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια τόσο στη μαθητιώσα νεολαία όσο και στο Στρατό, οι οποίοι απέδειξαν το υψηλό φρόνημα που έχουνε και που με δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποίησαν την παρέλαση» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο οποίος και εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη σημερινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι «η παρουσία του κόσμου υπό αυτές τις συνθήκες είναι ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων. Πριν 195 χρόνια οι Έλληνες αποτίναξαν ένα ζυγό 400 ετών, γιατί είχαν όραμα, ελπίδα και ενότητα και ο αγώνας αυτός ο εθνικός και απελευθερωτικός, επηρέασε σε μηνύματα περισσότερα από την προγενέστερη Γαλλική Επανάσταση, στην τότε δημοκρατική για της συνθήκες της εποχής, Ευρώπη.
Σήμερα αυτά τα μηνύματα, τα οράματα, τις ελπίδες μας κάνουν να πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα. Δεν μας περισσεύει κανείς Έλληνας, όντως η χώρα μας περνάει κρίσιμες καταστάσεις και εύχομαι ολόψυχα και είμαι σίγουρος ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία με όλο τον κόσμο σε έξι χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, όντως η χώρα μας να έχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι τη θέση που της αξίζει και την θέση την οποία μόνο με την ενότητα θα την πετύχουμε. Χρόνια πολλά».

«ΑΠ΄ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ…»
«Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά και το τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια…είναι η Ελλάδα μας, είναι η νεολαία μας και είναι και το «αύριο» γιατί ήταν και το «χθες». Χρόνια πολλά σε όλους, είναι το πιο ηχηρό μήνυμα για τη σημερινή γιορτή, για την υπέρτατη Εορτή του Ελληνισμού» σημείωσε από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Υπό βροχή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Ξάνθη. Καρέ καρέ και η κατάθεση στεφάνων



 Μπορεί από το πρωί να βρέχει στη Ξάνθη, ωστόσο αυτή δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για να πραγματοποιηθεί η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην καρδιά της πόλης.
Σημαιοφόροι και παραστάτες, από συλλόγους και μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης, πέρασαν περήφανοι μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ ακολούθησαν τα στρατευμένα νιάτα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους παραβρισκόμενους, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν πολλοί.
Σημειώνεται ότι την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.















































































































Νωρίτερα στο Ηρώο της πόλης, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ενώ κατατέθηκαν και στεφάνια, από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.