Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Άρθρο: «Η Σφαγή της Χίου»

Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης Ταξίαρχος ε.α

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, από το 1566 που οι Τούρκοι κατέκτησαν το νησί και παρά τα προνόμια που απολάμβαναν χάρη στην παραγωγή της μαστίχας, οι Χιώτες ανήσυχος λαός με ελεύθερο πνεύμα πάντοτε, προσπαθούσαν να βρουν βοήθεια και τρόπους για να ελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.

Η Ν.ΕΦ.Ε Ξάνθης, ενημερώνει για τις εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ


H Ν.ΕΦ.Ε. Ξάνθης, ενημερώνει οτι από εχθές, 28 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στη Ν.ΕΦ.Ε. και αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες υποψηφίων για εκλογή Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο., Μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. και Συνέδρων.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή, 3 Απριλίου, από τις 10.00' έως τις 19.00'.

Η μεγαλύτερη καριόκα στον κόσμο διεκδικεί από την Ξάνθη το ρεκόρ Guinness

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη, θα παρασκευαστεί η μεγαλύτερη καριόκα του κόσμου, βάρους 220 κιλών, με αγνά υλικά και την τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016. 

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης, το Σάββατο 2 Απριλίου


Εθελοντική αιμοδοσία, στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης, διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «οι Βάτραχοι» σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθη «η Αγάπη».
Πρόκειται για μια δράση η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο απο το 2012, με τους «βρατράχους» να καλούν και πάλι τους Ξανθιώτες να δώσουν λίγο απο το αίμα τους, το οποίο σώζει ανθρώπινες ζωές.
Σημειώνεται οτι η αιμοδοσία θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Απριλίου στις 9:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Ακάθεκτοι συνεχίζουν την αποχή τους οι Δικηγόροι της χώρας. Εως τις 4 Απριλίου η νέα παράταση

Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 καθώς και τη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε την Παρασκευή , επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς, αφού όπως διαπίστωσε δεν υπάρχει έως τώρα ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του σώματος.

Φυτά κάνναβης, ναρκωτικά και...αρχαία νομίσματα στον Έβρο. Χειροπέδες σε 52χρονο


Συνελήφθη χθες 28-3-2016 το πρωί, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Κοινό «μέτωπο» Λογιστών και Φοροτεχνικών Θράκης για φλέγοντα ζητήματα του κλάδου


Κοινή ανακοίνωση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ουκ ολίγους τομείς αλλά και με τα αιτήματά τους, εξέδωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια  και οι Αντιπρόσωποι της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Λογιστών - Φοροτεχνικών Θράκης, με αφορμή τη συνάντηση και συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Στις 3 Μαΐου 2016 η αργία της Πρωτομαγιάς


Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της  Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Την Κυριακή οι εκλογές ΔΗΜ.Τ.Ο και Συνέδρων στη ΝΔ. Οι κάλπες στο Νομό Ξάνθης


Ολοκληρώθηκε από πλευράς υποψηφίων μελών της Νέας Δημοκρατίας, η κατάθεση των υποψηφιοτήτων αναφορικά με την εκλογή Προέδρου και μελών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ξάνθης αλλά και συνέδρων, ενώ μόλις εχθές έληξε και το περιθώριο των ενστάσεων, που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι.
«Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ενώ εχθές ολοκληρώθηκε και η διαδικασία των ενστάσεων και των προσφυγών, χωρίς να υπάρχει καμία στο Νομό Ξάνθης» αναφέρει το Μέλος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής στη Ξάνθη Πελαγία Βώβου, επισημαίνοντας ότι «δημιουργήθηκαν έτσι οι τελικοί πίνακες υποψηφιοτήτων για τον Πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο, για τα μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο και για τους συνέδρους».
«Αφού λοιπόν έχουν κλείσει όλα τα παραπάνω, οι εκλογές για τον πρόεδρο, τα μέλη και τους συνέδρους, θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου από τις 10.00 έως τις 19.00» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας ότι «για το Δήμο Ξάνθης, η κάλπη θα είναι στο Εργατικό Κέντρο, για το Δήμο Αβδήρων στο Πολιτιστικό Κέντρο Γενισσέας «Χιάλη», για το Δήμο Τοπείρου στο Πνευματικό Κέντρο Ερασμίου και τέλος για το Δήμο Μύκης στα γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στη Σμίνθη».

Κέρδισε το...στοίχημα ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης


«Βάλαμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας και το κερδίσαμε...!
Ναι η Ξάνθη παίζει σκάκι !
Ναι η Ξάνθη μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις σκάκι !
Ναι η Ξάνθη έχει παιδιά που έχουν το ταλέντο να διακριθούν στο σκάκι !
Μια μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Μαθηττών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο Elisso Xenia Hotel, στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος Ξάνθης στάθηκε στο πλευρό του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, αναλαμβάνοντας την συνδιοργάνωση των αγώνων, δίνοντας μας ώθηση και δύναμη για να πραγματοποιήσουμε μια πετυχημένη διοργάνωση και να δημιουργήσουμε θετικές στους συμμετέχοντες, στους γονείς και τους συνοδούς τους.

3η θέση και Χάλκινο Μετάλλιο για τον «Πήγασο» Ξάνθης στο Πρωτάθλημα Δρόμου Ποδηλασίας Περαία Θεσσαλονίκης


Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, το υγρό οδόστρωμα και τα αδέσποτα περαστικά,
δεν μπόρεσαν να προσβάλουν την ποδηλατική συνείδηση στις μικρές κατηγορίες των ποδηλατικών σωματείων της Μακεδονίας και Θράκης. 

«Ζωτία- Ζώδκια- Ζώδια χρυσοπελετζημένη γη»:Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης από το Σύλλογο Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στις 7:30 μ.μ . η οποία περιλαμβάνει :
Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο:
«Ζωτία- Ζώδκια- Ζώδια χρυσοπελετζημένη γη»
Μια έκθεση με φωτογραφίες του σήμερα και του χθες από την κατεχόμενη γενέτειρα μου την Ζώδια που ιδρύθηκε από Αχαιούς της Ζωτείας της περιοχής Μεγαλούπολης. Ταυτόχρονα θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ.

Αφιερωμένο στον Πόντιο Ιεράρχη της Ξάνθης Πολύκαρπο και στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών που θα γίνει στη Ξάνθη


Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης» έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί το «12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).
Η απόφαση ελήφθη το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης
Το φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Ξάνθης:
-στον από τα Κοτύωρα του Πόντου, «κἀκεῖθεν εἰς Κοτύωρα πόλιν παρεγενήθησαν Ἑλληνίδα, Σινωπέων ἄποικον», καταγόμενο Μητροπολίτη, πρώην Ξάνθης και Περιθεωρίου, Πολύκαρπο Σ. Ψωμιάδη και
-στον από την Κουταΐδα του Καυκάσου, γόνο σπουδαίας οικογένειας του Πόντου με ρίζες από την Τραπεζούντα και την Αργυρούπολη, καταγόμενο Αλέξανδρο Θ. Μπαλτατζή πολιτικό και ένας από τους βασικότερους αναμορφωτές του αγροτικού κινήματος στη σύγχρονη Ελλάδα.