Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σοκολάτα: Το προιόν που όλοι απολαμβάνουμε παράγεται από το…μηδέν


Τίποτε από όλα αυτά που συνέβησαν το πρωί της Τρίτης προκειμένου να παρασκευαστεί η μεγαλύτερη καριόκα στον κόσμο, δεν θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε η…σοκολάτα.
Σοκολάτα που χάρισε η εταιρία ΙΟΝ, ο εκπρόσωπος της οποίας μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ για την παραγωγή της και τις δυσκολίες.
Δυσκολίες τις οποίες δεν φαντάζεται κανείς πως υπάρχουν όταν την αγοράζει από το…περίπτερο της γειτονιάς.

«ΑΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΥΑΛΑΔΑ...»
«Η εταιρία είναι Ελληνική και δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο των πρώτων υλών και όχι μόνο και συμμετέχει ενεργά σε προσφορές και δωρεές σε τέτοιου είδους ενέργειες όπως αύτη η παρασκευή της μεγαλύτερης καριόκας στον κόσμο αλλά και με τεχνογνωσία όσον αφορά στο πως δουλεύονται οι κουβερτούρες και έτσι και σε αυτή την εκδήλωση έχει προσφέρει τη σοκολάτα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια» αναφέρει Γιώργος Ιγγλέζος Επιθεωρητής πωλήσεων της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι «σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει όλες τις εταιρείες αλλά γενικά τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Τα οικονομικά μεγέθη το δείχνουν αυτό αλλά αυτό που μας κρατάει είναι η ποιότητά και μόνο η ποιότητα αλλά και η κάθετη παραγωγή, δηλαδή έχουμε σπαστήρες στους οποίους παίρνουμε το κακάο και βγάζουμε δικό μας χαρμάνι. Αυτό δίνει στη σοκολάτα γεύση, γυαλάδα και ρευστότητα. Ένα από τα κυριότερα λοιπόν είναι το άρωμα.»

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
«Η παραγωγή της σοκολάτας είναι ιδιαίτερα δύσκολη γιατί ξεκινούμε από το μηδέν» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δημιουργήθηκαν και τα…εργοστάσια σοκολάτας τα οποία επισκέφθηκαν χιλιάδες άτομα και είδαν από κοντά την σειρά με την οποία παράγεται η σοκολάτα από το δέντρο μέχρι και την τελική παραγωγή. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η παραγωγή της, μπαίνει σε σπαστήρα, αποφλοιώνεται ο καρπός, βγαίνει σε σκόνη το κακάο, ραφινάρεται, ψήνεται και έχει πολύ μεγάλη διαδικασία για να βγει το τελικό προιόν που απολαμβάνουν οι καταναλωτές».

Η μεγαλύτερη καριόκα στον κόσμο είναι της Ξάνθης και ζυγίζει…383 κιλά


Μια τεράστια, συντονισμένη και…απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια έγινε το πρωί της Τρίτης, στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» όπου παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη στον κόσμο, καριόκα, που σίγουρα θα κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια καριόκα που παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, αλλά κυρίως με την αγάπη των «μαστόρων» που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα.





ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ 
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για την προσπάθεια αυτή και πρώτον η αύξηση των πωλήσεων. Μετά από αυτό το γλυκό, οι πωλήσεις θα λειτουργήσουν στα καταστήματα πολλαπλασιαστικά και ευεργετικά» αναφέρει ο Στέλιος Αρσενίου, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να λέγαμε να παρασκευάσουμε μια καριόκα 220 κιλών, ωστόσο αυτή «βγήκε» κατά 180 κιλά βαρύτερη.
Το μεράκι, η αγάπη του κόσμου και η απλοχεριά των προμηθευτών αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μας έδωσε τη δύναμη, κάποια στιγμή να κάνουμε κάτι περισσότερο».
«Το μήκος είναι 5,20 μέτρα και η κορυφή του τόξου από τη βάση απέχει 2,70 μέτρα» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο στόχος για το ρεκόρ Γκίνες, είναι εκ προοιμίου επιτευχθής. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο εγχείρημα πουθενά. Γίνεται στην Ξάνθη, στην πόλη που γεννήθηκε η καριόκα, σε μια χρονιά που η Ξάνθη θα επιδιώξει μετά από την κατασκευή αυτή και μετά από μια σειρά ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί να πάει το γλυκό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Ριο Ντε Τζανείρο, όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά τα όσα διαδικαστικά θα συμβούν στις 20 Απριλίου στη Αρχαία Ολυμπία».

ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ…ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ
Αναφορικά τώρα με το ίδιο το ρεκόρ το οποίο αν μη τι άλλο έχει κατακτηθεί ήδη, σύμφωνα με τον κ. Αρσενίου «όλα είναι μαγνητοσκοπημένα από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Xanthi Channel στιγμή προς στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο, υπάρχει εικόνα, θα γίνει ένα μοντάζ και το κυριότερο είναι ότι υπάρχει μια ηλεκτρονική ζυγαριά η μοναδική στην Ελλάδα, με την οποία ζυγίζονται τα αυτοκίνητα που παίρνουν μέρος σε αγώνες. Ειδικά για την περίσταση αυτή, συνέβαλε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης και το ΚΤΕΛκαι έτσι μας ήρθε αυτή η ζυγαριά και δείχνει το κάθε γραμμάριο που προστίθεται».

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΟΚΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΑ…ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
«Το μυστικό της καλύτερης καριόκας, της Ξανθιώτικης καριόκας είναι τα…αγνά υλικά και η αγάπη για το αντικείμενο. Η καριόκα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Ξάνθη αλλά και για τους ζαχαροπλάστες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, οι οποίο μάλιστα βρίσκονται δίπλα σε ζαχαροπλάστες γνώστες των μυστικών του εγχειρήματος και του αντικειμένου και έτσι απέναντι σε συναδέλφους από άλλες πόλεις, έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της γνώσης » τονίζει ο γνωστός ζαχαροπλάστης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είμαστε συνάδελφοι, που ο καθένας έχει τη δική του επιχείρηση, αλλά δώσαμε τα χέρια και ενώσαμε τις προσπάθειές μας αλλά και πάλι δεν μπορώ να μην επικαλεστώ και την υποστήριξη του κ Μωραίτη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, που κατάφερε να εξαλείψει τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις που υπήρξαν από την αρχή και να καταφέρουμε σήμερα να κάνουμε αυτή την προσπάθεια που είμαι βέβαιος ότι θα χαρακτηριστεί επική».




















Δώρο Πάσχα 2016: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πως υπολογίζεται


Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα για το 2016 μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί εώς την Μεγάλη Τετάρτη στους εργαζόμενους δικαιούχους απο τους εργοδότες τους.
Το δώρο όπως είναι γνωστό έχει καταργηθεί για συνταξιούχους και δημόσιο τομέα αλλά δώρο θα πάρουν και οι άνεργοι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ.

Απεργία ΑΔΕΔΥ κατά του Ασφαλιστικού στις 7 Απριλίου

Απεργία στις 7 Απριλίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για το Ασφαλιστικό, που προτείνει η κυβέρνηση.
«Τα μέτρα - σφαγείο που προτείνουν δεν συνιστούν 'μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση' αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας οτι «παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με άμεση κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Θανατηφόρο τροχαίο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας- Ξάνθης

Χθες 29-3-2016 το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 74χρονος ημεδαπός, με συνεπιβάτη 75χρονο ημεδαπό, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 77χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν δύο (2) ημεδαποί, ένας 21χρονος και μία 25χρονη. 
Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 74χρονος, σοβαρά οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 77 και 75 ετών και ελαφρά ο 21χρονος και η 25χρονη.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.


Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Τοπείρου


Με την παρουσία του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων των Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Τοπείρου. Στην Κοινότητα Εξοχής και στην Κοινότητα Ερασμίου παρόντος του Δημάρχου έγιναν καταθέσεις στεφανιών από τις Δημοτικές αρχές και τους Δασκάλους και καθηγητές των σχολείων. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις στις Κοινότητες του Δήμου.

2 απάτες και 26 απόπειρες απάτης σε Ξάνθη και Καβάλα. Χρήσιμες συμβουλές για τους πολίτες


Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) απάτες και είκοσι έξι (26) απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 24, 26 και 27-3-2016, στην Καβάλα και την Ξάνθη.
Συνελήφθη την 27-3-2016 το βράδυ, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.