Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αποχής...συνέχεια για τους Συμβολαιογράφους της χώρας

Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων το διήμερο 5 και 6 Απριλίου αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία αντιδρά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι λόγω της αποχής δεν θα πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί που προγραμματίζονταν για τις 6 Απριλίου.

Μικρό ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στο Ν. Ξάνθης. Μόνο στον Τόπειρο η διαδικασία της Κυριακής


Μόνο στο Δήμο Τοπείρου θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή οι Εκλογές αναφορικά με την ανάδειξη του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. των Μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. και των Συνέδρων της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, αφού το…συγκεκριμένο ενδιαφέρον των υποψηφίων, μετά και από κάποιες παραιτήσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα και Μύκη «εξέλεξε» από μόνο του τα μέλη, συνεπώς και δεν υπάρχει πλέον λόγος διεξαγωγής των εκλογών στις παραπάνω περιοχές.
Κάτι που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της Νομαρχιακης Εφορευτικής Επιτροπής (Ν.ΕΦ.Ε.) της ΝΟΔΕ, η οποία και αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την ρητή διάταξη της §5 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων, σε περίπτωση που κατατεθεί μία μόνο έγκυρη υποψηφιότητα ή αριθμός υποψηφίων ίσος με τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, η αρμόδια Εφορευτική Επιτροπή αποφασίζει να μην διεξαχθεί ψηφοφορία και να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι ως εκλεγέντες αυτοδικαίως:

1.Για Σύνεδροι

2.Για την θέση των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο. και τις θέσεις των μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. στους Δήμους:
Α) Ξάνθης
Β) Αβδήρων
Γ) Μυκης

3.Για τις θέσεις των υπευθύνων των θεματικών τομέων.

Επισημαίνεται ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία στον Δήμο Τοπείρου για την εκλογή Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. και για την εκλογή Μελών ΔΗΜ.Τ.Ε., την Κυριακή 3-4-2016 , στο Πνευματικό Κέντρο Ερασμιου, από τις 10.00' έως τις 19.00'».

Χειροπέδες σε 2 ημεδαπούς στην Ορεστιάδα για παράνομα φυτοπροστατευτικά προιόντα, όπλα και φυσίγγια


Συνελήφθησαν χθες 31-3-2016 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση. 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Με περισσή αγάπη για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και κυρίως για την ασφάλεια και την προστασία αυτού, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ξάνθης, συνεχίζει να βρίσκεται παντού και ενημερώνει για τα δρομολόγια που θα πραγμνατοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στη Ξάνθη. Κλειστή η οδός Δράμας. Τροποιείται η κυκλοφορία


Σήμερα το βράδυ στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και του μουσικού του σχήματος στη Ξάνθη, στο πλαίσιο της «2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης» στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Παράταση της α΄διανομής προϊόντων της «Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής» στο Δήμο Ξάνθης


Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ξάνθης ενημερώνει ότι δίνεται παράταση στην α’ διανομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), για τους δικαιούχους που παραλαμβάνουν προϊόντα στα σημεία: 

Χειροπέδες σε 76χρονο, που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο στην Ορεστιάδα


Συνελήφθη χθες 31-3-2016 το πρωί, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, χθες 31-3-2016 το πρωί, σε χωριό του Έβρου, ο 76χρονος, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας 87χρονου ημεδαπού.

Υποτροφίες σε παιδιά Δημοτικού σε Ξάνθη και Κομοτηνή, απο το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια»


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (Γυμνάσιο-Λύκειο) προσφέρει σε τελειόφοιτο μαθητές ή μαθήτριες της 6ης Δημοτικού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης έως δύο εξαετείς (2) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια – για την Α΄ τάξη Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2016- 2017.
Η υποτροφία θα απονεμηθεί σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες της 6ης Δημοτικού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, κατόπιν εξετάσεων στα Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά στην ύλη της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Για τη χορήγηση των υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. 
Το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα €10.000.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στην περιοχή από κλιμάκιο καθηγητών του Ανατόλια το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Κορίνα Θεοδωρίδου, Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 203, email:enroll@anatolia.edu.gr,
www.anatolia.edu.gr/scholarships 

ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ»
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Η απονομή υποτροφιών είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, ωστόσο το Πρόγραμμα Υποτροφιών με τη σημερινή του μορφή δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες, ενώ μόνο για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 περισσότεροι από 170 μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, φοιτούν με ολικές ή μερικές υποτροφίες.

Την Κυριακή στην Κομοτηνή το...παιχνίδι «Ταξιδέψτε μαζί μας» απο τους Προσκόπους της Περιφέρειας


Την Κυριακή 3 Απριλίου θα λάβει χώρα στην Κομοτηνή η δράση “Ταξιδέψτε μαζί μας” που οργανώνει ο Κλάδος Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόσκοποι από την Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Ροδόπη και τον Έβρο θα βρεθούν για μια μέρα στην Κομοτηνή προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι πόλης που… θα ταράξει την καθημερινότητα.